Lösenord

onsdag, november 18, 2015

Fåris möter Kottis

Värmekuddar är verkligen min grej. Jag överlever knappt en kväll utan att ha ett gosigt litet kramdjur som värmer mig om magen - särskilt om jag är ensam. Först hade jag Apis (som var med om en tragisk explosionsolycka i mikron), och kort därefter gjorde Fåris entré.

Stackars Fåris har nu varit sjuk länge, och har sedan två veckor tillbaka haft ett hål i halsen. Ja, det låter fruktansvärt, och det måste det varit för honom också. Jag försökte desperat lappa ihop honom med tejp-bit efter tejp-bit (i brist på nål och tråd, suck), men det slutade inte sällan med att jag vaknade upp i ett hav av vetekorn om mornarna. Stackars Fåris. (och stackars mig).

Därför var det god tid att Fåris fick pensioneras. Han bor numera, helt urtvättad, nopprig och halvt innehållslös i bokhyllan. Fina Fåris.
När jag kom hem från tillflykten till Mariefred, så var Christoffer (aka. kalven) den förste jag önskade träffa. Att han dessutom (förutom sig själv) hade med sig en tidig julklapp, så blev hans besök än mer uppskattat. Den tidiga julklappen var således inte helt otippad. Låt mig presentera...

... Kottis!En liten mjuk, högst otaggig igelkott redo för sina bästa kramgoa år. Han är så fin att jag knappt vill stänga in honom de två nödvändiga minutrarna i mikron eller ens lämna honom hemma när jag åker därifrån.

Han och jag kommer bli goda vänner, det kan jag konstatera redan nu. Jag tror jag älskar honom mer än min framtida förstfödda.

9 kommentarer :

 1. Vad gör alla i mikron?!?

  SvaraRadera
 2. Åh, var kan man hitta sådana fantastiska kuddar??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, de är fantastiska, och finns lite överallt! Bara att googla på värmekuddar så kan man köpa på många olika nätsite:r!

   Radera
 3. Aha! Som du ju vet har jag levt under en sten en tid... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att du tids nog kommit ut och börjat samtala med mig! :)

   Radera
 4. Jättesöta! Har du kollat in ugglan på butiken life också? Köpte en häromdagen, ev ska jag ge bort den men lockad att köpa en egen i så fall också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett värme-ugglor, och blivit störtkär!... Men tror de varit lite för dyra för min smak, och då har de andra fått ta en förstaplats... Men kanske unnar mig i framtiden.. ;)

   Radera
 5. 150 kr tror jag den här ugglan kostade, lite mindre just den dagen jag köpte men 150 annars. Ganska nya tror jag.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)