Lösenord

onsdag, oktober 14, 2015

Videoblogg; Självkänsla och utseendebry

God morgon, mina vänner!
Jag vaknade upp efter en ledig slödag igår, under vilken jag frankt talat inte ens lämnade lägenheten. Istället spenderades tiden i säng och soffa, med serier och pusslande. Den påbörjande förkylningen som letade sig upp i halsen igår tog sig tyvärr spridning och idag vaknade jag upp helt snortäppt. Så om ni undrar varför jag låter helt förstöd under videobloggen, så är det för att jag är sjuk.

Jag hade ju tänkt tala om alkoholvanor/pojkproblematik, men istället fick jag en kommentar som jag tyckte var mycket viktigare.
Så tack, anonym, för att var så modig och vågade skriva om detta jobbiga ämne, och tack för att jag får chansen att uttrycka min syn på det hela.


7 kommentarer :

 1. Du är så bra och klok! <3 Får vi möjligtvis ta del av de andra tankarna i ytterligare en videoblogg? *hoppas*

  SvaraRadera
 2. Dina tankar känns kloka. Tror det är så det måste gå till!
  PS! Krya på dig

  SvaraRadera
 3. Jag vill jättegärna också höra dina tankar om alkoholvanor och pojkproblematik! Hoppas att de kommer i en ny videoblogg snart ;)

  Och jag skulle vilja säga ett par ord till anonym också! Läste din kommentar i det förra inlägget och jag tänker såhär: jag tror inte alls att du är ful, jag tror att du är unik! Och det bästa att göra då är bara att ebracea sig själv som den man är och hur man ser ut. Lev ut din egen stil, hitta kläder som du gillar och som passar dig och din kropp. Det är fint att inte se ut som alla andra, och som emelie säger så är det bara att sträcka på sig och vara stolt över den man är så kommer alla andra också se det. Blir du nöjd över hur du ser ut så kommer andra också att se upp till dig och din stil. Jag vet t.ex. många som klagar på att de har akne eller t.ex. tandställning, men jag tycker att det kan vara väldigt fint faktiskt. I tonåren så önskade jag i princip att jag hade båda de bara för att jag såg att personer såg bra ut i det. Så än en gång, jag tror absolut inte att du är ful så som du säger, utan jag tror att du är fin på ditt alldeles egna sätt, försök att se det och så kommer andra att se det också! :) önskar dig stort lycka till!

  SvaraRadera
 4. Så kloka ord. Verkligen en jättebra videoblogg som jag uppskattade något oerhört! Tog åt mig av tipsen och ska försöka applicera dem i vardagen när den dåliga självkänslan gör sig påmind(vilket är typ jämt.)
  Krya på dig :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte göra annat än att hålla med de andra om att du är så klok! :) jag hade själv stort, stooort problem med mitt utseende för något år sedan och har även haft ätstörningar så det har varit en stor del av mitt liv faktiskt, tyvärr.

  För mig funkade det att försöka fejka självförtroende till en början, men också att försöka lära mig att strunta i om folk tittar, ta på mig kläder jag vill ha oavsett vad andra skulle tycka om dem och så började jag träna. Inte nödvändigtvis för att gå ner i vikt, utan för att känna att jag använde min kropp och jag levde. Kände mig mer "connected" med min mänsklighet på något sätt. Så jag började känna mig stark i kroppen och kände mig bara mer avslappnad, vilket i sig gjorde att min hållning blev bättre. När jag slutade "bry mig" lika mycket så var det lättare att ta kontakt med folk också. Jag märkte det inte ens först, det var en så pass smygande förändring.

  Jag tror verkligen på att alla förtjänar att få vara sig själva och vara nöjda med sig själva. Man måste börja på inifrån och lära sig att tycka om hela sig själv. Man är den man är, och man är awesome precis så.

  Hade inte planerat att skriva värsta långa novellen här, men det är ett ämne som är så viktigt och när man dessutom har sådan personlig erfarenhet av det (vilket sååå många har) så blir det lätt att man spånar iväg. Haha.

  Det är alltid kul att höra din röst, Emelie, och att få höra dina åsikter och tankar. Ska även bli intressant att få höra vad du säger om alkohol och så, då det är ett ämne som är så... kontroversiellt?

  Krya på dig <3

  SvaraRadera
 6. Asså måste ha en liten åsikt här. Som är tragisk men jag tampas med samma problem som denna tjej.
  Tyvärr är det inte så enkelt för utseendet HAR betydelse idag. Även om det Inte borde vara så.
  Vet Inte riktigt vad jag ska göra med den vetskapen.
  Ja , du är mer än ditt utseende men du kommer ju för sjutton längre om du ser bra ut...så tragiskt men sant.
  Hur ska man kunna lura sig o övertyga sig om att det Int spelar roll när det spelar roll?:(

  SvaraRadera
 7. Hej Emelie. Jag som skrev i förra inlägget. Vill tacka dig SÅ mycket för att du tog dig tid att göra en videoblogg för att svara mig, det var väldigt snällt av dig :) Du har helt rätt att man är mycket mer än utseende. Men det är svårt när man lever i en värld där många dömer varandra på hur man ser ut. Men jag måste bara acceptera mitt utseende och lära mig att vara ok med det. Tack alla som kommenterade också :) och Tack igen kloka snälla Emelie för dina tankar och ditt stöd, det hjälpte! <3

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)