Lösenord

måndag, maj 11, 2015

Terassmiddag i pingvin-klänning

Jag sitter nästan och fnissar för mig själv när jag skriver detta - men jag hade bara en så magiskt bra dejt i fredags. Dessutom hade jag min superbekväma långklänning; mjuk och len, fast så snäv att jag vid brådska kubbar fram som en pingvin. Vad gör man inte för att se lite fin ut (i stillastående tillstånd)?
Jag mötte upp fransosen hemma hos honom efter sin arbetsdag, och vi pratade om veckan som gått. Om Valentin och Adrien, gympass, semesterplaner, brädspelsgåvor, sommarjobbsintervjuer (obs! inget definitivt ännu) och allmänt bus.

När han frågade vad jag ville göra för kvällen hade jag bara ett svar; "Jag vill ta en lång, lång promenad genom Paris". Han gick med på't.
Nu när vi börjat komma in längre i maj är det ljust riktigt länge, och när vi tog oss ut vid 19-20-snåret så höll solen på att gå ned. Han stannade mig flera gånger, pekade på en magisk vy och sade "Regarde! Il faut prendre une photo!" (Titta! Vi måste ta en bild!).

Sagt och gjort - det gjorde vi.
Han lade armen om mig när vi traskade över Pont des Arts, vi skrattade och han sade att han kände sig som en turist som gick runt med sin tjej och tog semesterbilder. Han kunde nämligen inte heller motstå med sin mobilkamera.
Vi traskade in i det typiska området Sentier i andra arrondissemanget, och här fick jag välja restaurang. När jag nämnt att jag faktiskt aldrig ätit middag på en fransk uteservering (och insåg direkt att detta måste upp på min bucket-list!) förut så bestämde han direkt att det var något vi måste göra på studs.

Vi fick syn på ett traditionellt bistro på en lugn gata, och här slog vi oss ned. Båda tog rumsteak med stekt potatis, sallad och pepparsås.
Dessutom beställde fransosen ett "bon vin blanc" - ett glas vitt vin. Blev så full i skratt när ett glas stort som mina två nävar kom ut på bordet, och var bara tvungen att ta en bild.
Fransosen behövde inte insistera för dessert (men däremot för att få bjuda på den). Han tog en klassisk tiramisu, och jag ett berg med profiteroles.
Vilket egentligen är små choux fyllda med vaniljglass, toppat med grädde och varm chokladsås. Rena himmelriket, med andra ord.
Vi satt ett bra tag på restaurangen, till dess att klockan passerat halv elva och solen sedan ett tag gått ned. Då tog vi samma sträcka hem igen, Skämtandes, skrattades (han var en riktig komiker denna kväll), gick armkrok och bara var i stunden.

Ni ska bara veta att jag har svärmande material till min dagbok nu...

5 kommentarer :

 1. Men duu sa snygg du är i langklänning! O vad fransk du ser ut! (= menat som en komplimang!). Bada era desserter ser galt smaskiga ut! Pa tal om smaskigt: http://www.popsugar.com/food/Cool-Things-Know-About-Ben-Jerry-Ice-Cream-37392400?stream_view=1#photo-37392423 lärde du dig ngt nytt?

  SvaraRadera
 2. Låter som en underbar kväll! Och vad fin långklänningen är, vart är den ifrån? :D

  SvaraRadera
 3. Alltså ja! Så himla snygg i långklänning! Och verkar ha varit en så himla magisk kväll.

  SvaraRadera
 4. Åh vad gulligt! :D och du är jättefin som alltid!

  SvaraRadera
 5. Anonym: hihi, tack! Kände mig rätt piffig, faktiskt...

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)