Lösenord

onsdag, maj 27, 2015

En optimal söndag (trots förkylning)

Söndag betyder mycket för min del; det är veckans sista dag och min favoritdag. Därmed är den fullspäckad med alla mina favoritsysslor och små traditioner, som gör att jag veckan igenom längtar efter att få andas ut under mina söndagstimmar.

Söndag betyder till att börja med: söndagsbrunch. Just denna söndag så var det så fint väder ute, att jag bestämde mig för att ha en pique-nique!.... Men det var jag inte ensam om.
Ingen fara, tänkte jag, och letade mig längre in i parken Jardin du Luxembourg för det optimala pique-nique-stället. Det blev dessutom en favorit-i-repris, där jag hittade tillbaka till samma bänk som jag suttit i två veckor tidigare.
Här var det lugnt och fridfullt - bänkarna var tomma intill mig och jag hörde endast fåglarnas käcka morgonsång. Jag plockade fram min medhavda baguette och korsordet, givetvis.
Två timmar fick jag lyssna på det dova ljudet av joggingskor, fågelsång, barnskratt och franska söndagskonversationer innan jag ville leta mig till nyare aktiviteter.
.... Och med det, så menar jag crêpes!
Och med crêpes, så menar jag fulländade, gudomliga, makalösa nutella-crêpes.
Alltså herrejösses, vad mycket gott man kan få in i en sådan liten handhållen pannkaka. Alltså #favoritdessert #4ever. Förlåt för er som inte fattar skönheten i den här bilden men alltså SÅ VACKER BILD.

Efter crêpen stod magen åt alla håll, och i benen kliade upptäckarlyckan. Jag tog mig mot nya gator längst ut i 20:e arrondissemanget, för att gå lite vilse.
Det mysigaste med tjugonde är att det är så kulligt och runt och så mycket upphöjningar och snirkelvyer. 
Och så stod parkena i full blom!
upp-upp-upp massa smågator hit och dit som inte sett synen av en bil på länge.


Eftersom förkylningen fortfarande satt i, traskade jag i lugn takt men var helt slutkörd efter redan en timme... Mycket glad att jag skippat att åka och träna under veckan.
Så jag åkte hem och kurerade mig med en lite lyxigare söndagsdessert!
Favoritglassen och mer korsord! Åh. Livet livet livet. 

Typ såhär en optimal söndag ut, trots att man är förkyld.


2 kommentarer :

  1. Sa härligt med ngn som faktiskt gillar söndagar! Har du alltid gjort det eller är det ngt som kommit med aren?
    Hoppas vi ocksa snart far lite mer var-likt väder! Jag vill ocksa kunna hänga i parken utan frost- eller vattenskador. Är förkylningen bättre förresten?

    SvaraRadera
  2. Oj, jag som hatar söndagar och söndagsångest... Men tur att någon gillar dem! :)

    Måste bara ställa frågan: Vet du hur mycket pengar du har lagt på nutellacrepes???? Haha alltså, trust me - I love them too! Men när jag var i Paris tyckte jag att de var lite dyrt för en... efterrätt? Mätt blir man ju iofs... :p

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)