Lösenord

torsdag, april 16, 2015

Promenad i 6e arrondissemanget

En annan dag, precis när jag lämnat bostaden hos en viss fransos, så tog jag mig en promenad i området. Han bor nästan skamligt centralt, denne, i 6:e arrondissemanget. Dessutom granne med Jardin du Luxembourg.
En bekant tur genom parken, och sedan ut för att leta guldkorn i smågator runt omkring.
Bland annat det kända lilla torget som påbörjar Rue Mouffetard.


Dessutom finns det lite små lugnare gator vid de större turiststråken.
Och klassikern <3
I 6:e finner man även universitetet Sorbonne, massor av olika turistbrasserier och även små pittoreska sidogator med slumpartade fontäner. Jag som till en början var lite tveksam till atmosfären i sjätte, så börjar jag allt mer och mer falla för stilen. Tillgängligt, varierande, hemtrevligt...!

Dessutom kanske jag är lite opartisk, eftersom min framtida sommarstudio nu befinner sig där också... Slår vad om att jag kommer vara helt kärlekskrank i kvarteret innan jag lämnar Paris i slutet av augusti.


2 kommentarer :

  1. Du kommer sannolikt trivas utomordentligt bra! Har bott massor av gånger i dessa trakter under årens lopp. Kvarteren kallas ofta alltför "turistiska" med en rynka på näsan, men där finns en mysig och livlig stämning som är härlig, tycker jag.

    SvaraRadera
  2. teruko: Precis den näsrynkan hade jag i början, innan fransosen visade mig runt och jag började skapa minnen i det. Nu känns det snarare levande och spännande, och bekvämt!
    nu skapar jag mig massa frågor jag ska försöka spara till i sommar.. ;)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)