Lösenord

onsdag, april 15, 2015

Äta nygrillad kyckling som en riktig barbar

Häromdagen när jag var ute och traskade förbi marknadsgatan här i mitt kvarter, så blev jag (som så många andra gånger) trollbunden av den frestande doften av nygrillad kyckling. Det står nämligen montrar med grillar längs boucherierna (slakthandlarna) och det är en vanlig lördagslunch i Parisarnas hem.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt till mig själva att "en dag ska jag minsann köpa med en hem", men annat har alltid kommit i vägen.

Denna gång var det precis vid lunchtid - jag hade inget bättre för mig, och jag ställde mig och granskade noggrant de roterande brynta kacklarna. Så köpte jag en.
#47: Köpa hem färdiggrillad kyckling från det lokala boucheriet - check! 

På vägen köpte jag även en nybakad baguette som jag åt med några stavar ost, och åt från kycklingen direkt med händerna. En riktig barbar, var jag. Men det är lite som att äta glass direkt ur burken - att äta mat direkt med händerna gör upplevelsen så mycket bättre!


6 kommentarer :

 1. Nu bara måste jag berätta om när min man och jag för ett par år sedan köpte en halv grillad kyckling och åt den direkt ur påsen på en parkbänk vid Place Abesses i Montmartre. Det var en "dubbelsidig" bänk och när vi slet isär kycklingen med bara händerna fann granndamen på bänken detta så frånstötande så att hon flyttade till den utsiktsmässigt betydligt sämre "baksidan", fastän hon satt där först... Fransk grillad kyckling och Icas är som natt och dag!

  SvaraRadera
 2. Ooh, jag haller med! Känner mig alltid som en barbar da jag äter grillad kyckling; eller vad som helst grillat med händerna!
  Men det där med glass ur burken är väl inte barbarsiskt? Bara ljuuvligt =) Jag föredrar faktiskt kyckling, eller varm mat överlag, med bestick, medan glass skall ätas med sked, direkt ur burk =)

  SvaraRadera
 3. teruko: Åh, villen härlig historia. Jag kan riktigt se det framför mig, du beskriver det så bra. Snofsiga franska kvinnor, alltså, aldrig slutar de förundra. (Jag hoppas du sparar fler historier på hög till vår pique-nique i sommar!).

  Men jag håller med - det var den saftigaste, godaste kyckling jag ätit! Och aldrig har jag njutit så mycket av att äta med bara händerna.

  SvaraRadera
 4. Kan nog erbjuda ett gäng... Har ju varit med ganska länge!
  Vi ska kanske slita isär en kyckling på pique-niquen? ;-)

  SvaraRadera
 5. teruko: Mer passande kan det ju inte bli!

  SvaraRadera
 6. Åh doften av grillad kyckling, det är ju bara för underbart. Haha, ja man känner sig allt barbarisk när man äter den med händerna, men att äta en helgrillad kyckling med bestick är ju krångligt haha.

  Läste att du vart hemma i Sverige på ett besök. Trevligt. Hur länge har du kvar i Paris nu?
  kram

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)