Lösenord

söndag, april 26, 2015

Återlandad fransyska

Så var man återlandad på fransk mark. Jag som under hela Sverige-vistelsen hävt ur mig ett instinktivt "pardon" så fort jag råkat stöta till någon, kände mig direkt hemmastadd direkt. Nu känns det nästan som att jag inte ens varit borta. Det enda som egentligen vittnar om det; är syrrans medtagna gympadojor, herrgårdsosten som jag fått av farföräldrarna och lite svensk vildsvinskulting som fick sig en utlandsresa.
Jag tycker mer och mer om långa resor. Bussresorna får gärna vara timvisa, flygresorna blir allt bekvämare och jag har börjat lära mig att verkligen.. slappna av. (Att jag sedan kastar av mig bältet och stressar iväg till bagagebandet när lampan med säkerhetsbältet släcks som om det vore på liv och död, det är en annan femma).

Nu väntar en hel ledig vecka i Paris.
Värdfamiljen är på semester på Korsika, och jag ska passa på att njuta av min ensamhet. Åh, jag ska nog hinna få till en och en annan fransos-dejt, kanske en glassbytta (eller två), massor av sovmornar och segt serietittande, några nutella-crêpes och så givetvis...
 massvis med promenader.


2 kommentarer :

  1. Vad härligt med ledighet framför dig! Så skönt emellanåt att sänka tempot och mest bara lufsa. Jag avundas dig som trivs så bra med långa resor! Själv är jag allergisk mot detta och blir stressad av långa res/väntetider. Dessutom kan jag inte sova på plan eller i bussar, vilket gör att jag ofta är helt utmattad efter en längre tripp.

    SvaraRadera
  2. Dokumentation önskas från flertalet aktiviteter!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)