Lösenord

måndag, april 27, 2015

Vildsvinsgryta, åh. nä. åh.

Samma lördag som planet landade i Paris hade fransosen och jag planerat att träffas. Han hade nämligen skrivit dagen innan och frågat om min ankomst, och vi slösade ingen tid på att ses. Eftersom det var lite halvkyligt ute så satte jag på mig mina snickarbyxor, men kryddade till det med magtröjan.. *leker modemedveten bloggerska*
Det slog mig återigen när jag gick mot bussen - hur otroligt vackert Paris är. Jag blev påmind om min starka kärlek till denna stad, och kände återigen pirret i magen när jag gick på gatorna. Tänka sig, vad en vecka i Sverige kan göra!

Lite som att jag blev lurad när jag väl var i Sverige och fick för mig att "jo, men här kan jag nog vara i tre år och plugga", men sedan kommer man tillbaka och ba "ALLTSÅ JAG KOMMER ALDRIG KUNNA LÄMNA PARIS!"...  Kärleken till Paris kommer tillbaka och örfilar mig i ansiktet. Hårt.

I vilket fall som helst så tog jag mig igenom Paris svärmandes och drömskt suckandes, hela vägen hem till fransosen...
... Där jag blev så glad att se honom igen! Åh. Nä. Åh. Vad jag är fånig.

Den lilla vildsvinskultingen som fick följa med i resväskan hade jag tänkt spara till hans födelsedagsmiddag, men jag kunde helt enkelt inte bärga mig. Jag tog med köttet och skyn som min farmor så snällt plockat på mig, och gjorde iordning en typiskt svensk vilt-måltid med vildsvinsgryta med lök och morötter, potatis, ärtor och lingonsylt.
Oj, så han åmade sig i början när jag talade om den lilla kultingen som lagt livet till för vår måltid, trots att jag gång på gång påminde honom om de glada kossorna han själv gärna äter mellan hamburgerbröd. Han var inte desto mindre nyfiken, trots det retsamma åmandet.
Vi båda åt med god aptit, och gud så jag njööööt.. Vildsvin är mitt favoritkött, och bland det godaste man kan stoppa i munnen (tolka det hur ni vill). Därtill blev jag så oerhört, fnittrigt glad över att fransosen också uppskattade rätten, och åt kvickt med gott humör!
Efter liten presentutdelning under vilken jag delade med mig av svenska souvenirer, så fick fransosen smaka på ett urval av mina Ahgren's bilar och Marabou Mjölkchoklad.

Hela kvällen var så härlig - stämningen var glad och lättsam, vi skämtade, skrattade och busade med varandra, och jag blir bara så... pinsamt glad..! 

Åh. Nä. Åh. Vad jag är fånig.

5 kommentarer :

 1. Bättre start pa din lediga vecka kan man väl inte föreställa sig? Vad skönt att A. det kändes avslappnat, B. han fragade när du skulle atervända (=han tänker pa dig) och C. att bjudrätten (=din nya paradrätt?) blev lyckad!
  PS: I Wien finns en restaurang där du kan käka vildsvinsburgare, det maste väl vara nagot för dina smaklökar?

  SvaraRadera
 2. Ser gott ut! :D Du verkar vara bra på att laga mat.
  En fråga bara, kan du tipsa om hur man bäst tar sig från Paris flygplats till centrala Paris? Helst så smidigt som möjligt då jag kommer behöva dra runt en eller två tunga resväskor själv, haha. Hört om RER B men lite rädd då jag hört att det är massvis med ficktjuvar där, så tips välkomnas! :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte alls att du är fånig :) det är kul att läsa! Som vanligt smittar din glädje.

  Är nyfiken på vad han tyckte om svenskt godis, haha!

  SvaraRadera
 4. Ebb: Hah, tack, vad glad jag blir! Har alltid velat vara bra på det, men är nog rätt medelmåttig egentligen...

  Det finns tre flygplatser kring Paris; Charles de Gaulle, Orly eller Beauvais. Eftersom du nämner RER B så antar jag att du menar CDG? Jag tycker själv smidigaste är RER B - så länge man håller koll på sin väska brukar det inte alls vara några problem! Ska du nära Opéra så är annars Roissy-Bus eller Cars Air France smidigt, men det är också aningen dyrare. Men absolut värt om du bor där i närheten (så slipper man byta till métro när man väl ska vidare)...

  Denna sida ger alla alternativ!
  http://www.aeroportsdeparis.fr/en/passengers/access/paris-charles-de-gaulle/public-transport

  SvaraRadera
 5. Bea: Maw, vad du är snäll mot mig.. Tack! Jag skriver som vanligt allt jag tänker på, och det är både mysigt och lite pinsamt att hålla på och noja över killar.

  Han tyckte MYCKET om bilarna! Med chokladen sade han bara "Mm, ja, smakar som julkalender-choklad!".. Och det har han ju rätt i, egentligen, haha.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)