Lösenord

onsdag, mars 11, 2015

Explosiv maglycka och så crêpes-dejt på det!

En fredag inte likt alla andra - just denna sms:ade min värdmor mig vid nio och befriade (pfft!) mig från eftermiddagens jobbpass. De hade nämligen vänner på besök och skulle hitta på roligheter, och det betydde att jag fick hela dagen för mig! Dessutom hade jag ju en dejt planerad på kvällen, så jag tog extra omsorg i att göra mig i ordning på morgonen.
Så fick jag ett sådantdär lyckorus igen. 
Ett sådantdär så hela magen bubblar och nästan så att jag exploderar, för att jag är i Paris och jag kan knappt tro det. Fastän det nu varit snart åtta månader sedan jag flyttade hit.
Det enda man kan göra då är ju att ligga på golvet och ta selfies. Obviously.

I alla fall. Jag hade ju nu hela dagen att nyttja för mig själv. Och när jag menar nyttja, då menar jag givetvis UTnyttja. Alltså... Att gå UT. Så jag tog en långpromenad i min lyckostad. (tusen bilder av denna promenad kan jag publicera en annan gång).

Lyckoglad svischade jag sedan iväg till min fransos, för att tillbringa ännu en dejtkväll.
Åh, det var så fint att se honom igen. Vi börjar bli allt mer och mer bekväma med varandra, trots att vi ännu inte tar upp *seriösa* ämnen (aka. relationer, ex, känslor, sorg dvs. allt som inte är kattungsgulligt och regnbågsglatt). 

Efter lite funderande i hans soffa kom vi fram till att vi båda var sugna på crêpes! Så vi fick till ett crêperie i närheten, och där beställde jag mig en ost-och-rökt-skink-galette till huvudrätt.

... Så en saltad-karamell-vaniljglass-krossad-pepparkaka-crêpe till efterrätt.
Alltså, den var ju god och sådär... Men jag har nog blivit lite bortskämd av crêpen från det andra stället, som helt och hållet får mig att se stjärnor av smaklycka. Jag åt den med nöje trots relativ besvikelse.

När allt kommer omkring så var middagen mycket betydelselös, när man får gå hand i hand i mörkret med en kravlös och plättenkel men samtidigt kompenserande vrålsnygg fransos.


6 kommentarer :

 1. plättenkel? Vilket roligt ord! Hur ser han ut, din fransos, kan du inte beskriva honom lite? Hårfärg, längd, kroppsbyggnad, ögonfärg. Det kanske till och med finns någon kändis han liknar lite?

  SvaraRadera
 2. Kommer vi någonsin få se fransosen på bild?? :)

  SvaraRadera
 3. Sofie: åh, det hade jag önskat, men han är otroligt kameraskygg (fastän han själv älskar fotografi). Den enda bilden jag har är en selfie på oss, som jag lovat att inte lägga ut på internet..

  SvaraRadera
 4. Om du har tid över någon gång skulle jag önska ett inlägg om hur man träffar nytt folk i nya städer med ett språk som inte är ens förstaspråk! behöver såklart inte vara för dejter, bara... så man inte är så ensam jämt. och du verkar vara en så social tjej. kram!

  SvaraRadera
 5. Fast alltså jag måste ju eränna att det låter väääääääldigt gott iaf. Nu blev jag hungrig.

  SvaraRadera
 6. daniella: jag har faktiskt skrivit om det lite tidigare, bland annat i detta inlägg:

  http://sockerskrin.blogspot.fr/2014/08/att-traffa-franska-vanner-hardcore-way.html

  Egentligen så har jag inte mycket mer än så.. Prata! Prata, prata, prata! Och le åt alla du ser - för till slut kommer någon du ler åt att börja samtalet, om du själv inte redan gjort det. Pinsamt så in i bängen, men så otroligt gynnsamt. Det lovar jag. Det kan vara åt kvinnan med gurkorna i matkön, eller åt mannen som går förbi med sin hundvalp. Vad som är helst är bra för att möta nytt folk! :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)