Lösenord

fredag, februari 13, 2015

Promenad i 14e arrondissemanget

På min födelsedag förgyllde jag morgonen med en liten Paris-promenad. Med vädret som är nära nollgradigt hinner man inte långt innan fingrarna är blåa och tänderna hackar, men innan födelsedagsdejten behövde jag lite färsk luft för mitt nya, 23-åriga själv.

Denna gång blev det en tripp till 14:e arrondissemanget, som jag tidigare snarast snuddat vid kanterna.
Jag fick äran att ha med mig min väninna Frederike, som bjöd sig själv som både samtalspartner, Paris-beundrare och promenadsällskap.
Vi snubblade förbi ett boulangerie och pekade ut de godsaker som såg som mest aptitliga ut. Fast provsmakning blev det ingen...
Istället fortsatte vi i detta vackra...
Förutom kylan så var det soligt, vackert och nästan molnfritt. Med en enstaka vindpust här och där hann vi vara ute en timme innan jag fick nog av värmebristen, och tog mig hem för en lång, varm dusch...


1 kommentar :

  1. det där boulangerie:t gar minsann inte av för hackor! O vad fint väder du hade pa din födelsedag! Men duu, nu maste du rapportera till mig: vad tyckte din vän om "dokumentären" om Sverige? Eller har ni sett den ännu?

    SV: Jag tycker "den bla hästen" är jätteintressant att lyssna pa. En historisk podcast, alltsa som behandlar temat historia, o jag tycker man lär sig mkt =) Sa förmodligen inget för dig ;) Om du vill ha skratt, kolla in " via lascaris"; du gillar väl P3 ;-)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)