Lösenord

tisdag, februari 03, 2015

Amerikansk dejtkväll med burgar-fransos

Denna lördag hade jag hittat på spektakulära planer - jag skulle nämligen bjuda hem burgar-fransosen för en riktig temakväll! Eftersom vi nu varit och testat 11 olika burgarställen, så kändes det som att en hemmakväll med hemmagjorda hamburgare också skulle få ha sin plats.

Jag körde på amerikanskt tema och klädde mig i rutig mattröja och kortjeans, röda läppar och kände mig (om jag varit mig själv) alldeles för avklädd. Men nu var jag ju inte Emelie-Emelie, nu var jag ju cowgirl-Emelie. The American Version.
För kvällen hade jag inhandlat alla nödvändiga ingredienser - hamburgerbröd, färsk nötfärs, bbq-sås, tomat, sallad, röd och gul lök, bacon och så cheddarost. Till det köpte jag givetvis cola till mig, och iste till herren.
Det var vid halv åtta som min fransos knackade på dörren, och jag var mer än ivrig att bjuda in honom. Jag hade nämligen planerat en liten powerpoint, som behandlade burgarens uppkomst, utveckling och även våra små burgaräventyr - alla restaurangbesök i bilder, plus tillhörande betyg hos respektive burgare.

Sedan var det dags att hugga in på kreationerna!


Vi åt med god aptit våra burgare som var alldeles perfekt blodigt tillagade (jag har ingen aning om hur jag lyckades!), och satte sedan på en film (amerikansk, givetvis). Burgar-fransosen hade även varit artig nog att ta med sig en överraskningsdessert - varsin tarte au chocolat, som vi båda slukade innan kvällen blev till natt.


1 kommentar :

  1. Känner igen det där, da man far till en maträtt eller kaka sadär superperfekt, o första automatiska tanken är "shit?! Hur gick det här till; o hur ska jag nagonsin fa till samma perfektion igen?!"

    Söt som socker är du! Men huuh, frös du inte? Eller i o för sig, ni lär väl ha hallit er mest inomhus o tätt intill varandra kan jag tänka mig ;)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)