Lösenord

lördag, januari 17, 2015

Selfie-stick et des burgers

Marieke anlände klockan 21 på torsdagkvällen, precis ikapp med att pojkarna skulle somna. Vi tillbringade barnvaktskvällen med att äta middag, och prata, prata, prata och prata lite mer. Mest pratade vi om pojkar, om sanningen ska fram...

... På fredagsmorgonen vaknade vi upp av ett förjädra borrande som hördes in i studion, redan klockan 06:30. Jag höll på att bli galen och sprang omkring i trapphuset för att hitta källan till oljudet (och skälla ut den skyldige), men utan resultat. Det gick inte att spåra.

Till slut blev klockan mycket nog för att vakna och borrandet slutade. Jag blev glad igen för brunch!

Den klassiska med baguette tradition och en croissant, tillsammans med alla önskvärda tillbehör. Mest glad var jag över den makalöst goda osten jag fått i julklapp av min farmor och farfar - cheddarost med whiskysmak. Mumma.

Sedan började vi leka med den otroligt löjliga men också uppenbarligt geniala pryl jag fick i tidig födelsedagspresent. 

En selfie-stick! 
(perfekt för mig som är så selfie-kär).
Efter att ha duschat och gjort oss i ordning så tog vi oss ut i stora vida världen! Vi började med att köpa lite presenter till Mariekes nära och kära. Bland annat äkta, klassisk, fransk ost från ett fromagerie.
Ute var det vackert, som vanligt...
Ni kan knappt tänka er hur roligt det var när Marieke utbrast i sin mest skrika tjejröst "ohmygod!!" när hon såg Eiffeltornet vid Place de Mexico. Hon var tvungen att ta en bild, medan jag tog en bild på att hon tog en bild.
Sedan försökte vi använda selfie-sticken för att ta bild på oss och Eiffeltornet. Det gick sådär.
Fast sedan gick det bättre!
Alltså vi kan ha så kalaskul, jag och min bästa vän. Plus att hennes selfie-stick-gåva var genialisk.

Vi fortsatte vidare på vår promenad genom Paris, och såg lite fler vackra vyer...
Bland annat djupt i den andres ögon, på en bänk i Jardin du Luxembourg...
Eller inte.
Sedan blev vi sugna på crêpes! Mariekes allra första crêpe i Paris.
Som alltid slutar i nutella-kalas. Oundvikligen, för min del. Mums!
Hem for vi sedan, glada men mest trötta, med bussen hem till mig. Där läste jag igenom min systers hemtenta, småbloggade, tog det lugnt och läste fram till dess att det blev middagsdags...

.. Till middag hade nämligen holländskan önskat burgare. Vi gick till Halff's och tog varsin.
Marieke tog en klassisk burgare, och jag en med ost och bacon. Den högg vi tänderna i direkt - även om våra munnar inte riktigt var tillräckligt stora.
Efter vi ätit upp satt vi kring två timmar och bara pratade. Om allt. Vi pratade om önskningar om framtiden, om små finurliga preferenser, om pojkar och relationer, om irritationsmoment, och om guilty pleasures.

Det var ett av de roligaste, mest givande och härligaste samtal jag haft. Vi skrattade, anförtrodde oss och bara var oss själva. Så naturligt. Knasigt hur jag lyckas berätta hemligheter för henne som jag aldrig trodde jag någonsin skulle yppa för en mänsklig själ, och blir bemött med den den finaste respekten efteråt. Min bästa vän, alltså.
Efter samtalet traskade vi hemåt, satte på en bra film och åt en varsin favoritburk av ett (mindtre guilty) pleasure.

8 kommentarer :

 1. Alltså, måste bara säga att jag ÄLSKAR din blogg. Kan oftast inte låta bli att le när jag kikar in här, så himla supermysigt och fint!
  Du verkar vara en sådan otroligt härlig och genuin person, blir nästan avundsjuk på din vardag och dina vänner... Önskar liksom att jag kände dig! (Ok, inser att detta kan framstå som ganska creepy kanske men... Haha.)

  SvaraRadera
 2. Malin: Iiihhh, jag blir helt glad och bubblig av dina ord! Tänka sig, att någon som läser om mitt liv kan känna så? Helt makalöst! Och nu skulle jag knappast kalla det creepy, men om det är SÅHÄR creepy känns, så säger jag bara.. Bring it on! (Plus, efter allt det där fina vill ju jag känna dig med!)

  SvaraRadera
 3. Hej! Kanske lite (väldigt) off the topic, men jag undrar bara vad du använder för preventivmedel? Din blogg är jätte bra och underhållande att läsa! <3 hälsningar!

  SvaraRadera
 4. Viilken dag! Ni ser så glada och lyckliga ut på alla bilder! Måste vara roligt för dig att få visa upp din stad för en person som står dig så nära. O pojkar kan man nog aldrig prata för mkt om ;-) Visst är det engelska ni pratar med varandra?
  Har Marieke varit i Paris förut?
  Filmen tror jag inte hade varit ngt för mig ;-)

  SvaraRadera
 5. Sara: Tack för alla fina ord! Jag äter p-piller, men använder trots det kondom, om jag inte känner personen utan och innan. Better safe than sorry!

  SvaraRadera
 6. Vilket märke, och tar du de varje dag? Jag är väldigt ny med sådant, haha XD

  SvaraRadera
 7. Du är som en förebild! <3

  SvaraRadera
 8. Sara: Haha! Oftast börjar man med Cerazette, vilket är en av de mest basic pillrena. Själv äter jag Cileste eftersom Cerazette inte passade min kropp... Men alla p-piller tas varje dag, vid samma tidpunkt på dygnet. Det är så de fungerar :)
  Är du osäker rekommenderar jag att du pratar med en barnmorska - de är experter, och så hjälpsamma!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)