Lösenord

onsdag, december 10, 2014

Promenad i 2a arrondissemanget

Häromsöndagen hamnade jag tack vare vissa omständigheter utanför Musée d'Orsay, men eftersom promenadmarkerna utanför lockade mer än konsten inuti så tog jag mig en promenad in mot centrum. Det finns ingenting som ger mig sådan själsro som just att traska omkring planlöst, jag får sådant bra perspektiv på mitt liv, min omgivning och min vilja.
Direkt när jag såg den här växtklädda muren blev jag helt stum, och kunde inte hjälpa att tänka på farmor min, hemma i Sverige. Hon hade tyckt det varit så vackert! Jag stod och beundrade det ett tag innan jag tog mig en bild som minne, och sedan traskade jag vidare.
Sedan tog jag en bild helt för min skull, på Paris som vackrast.
Till slut kom jag till en lite livligare aveny, med bilbuller och avgasbrus.
Och någonstans i den här härjan så kände jag en blöt tyngd på huvudet och...
... en fågel hade skitit mig på skallen.

Typ så glad som bilden över var jag då - men tackade Lovika-mössan min (också den från farmor, tack farmor!) för att den räddat mig från bajs i håret. Sedan skrattade jag gott och fortsatte min promenad.


The Parisian life - not always glamourous. 


4 kommentarer :

 1. Vad är det med duvorna i Paris egentligen?! Da jag var där med min familj blev min bror bajsad pa inte mindre en 3 ganger första dagen! Sen i o för sig inte mer pa hela veckan; men vad är oddsen för att samma person ska bli träffad tre ganger? En gang är ju illa nog! En av gangerna träffade duvan dessutom hans glasögon... Tur han hade glasögon kanske; o tur att du hade mössan!

  Jag kommer ofta att tänka pa min morfar sa som du tänkte pa din farmor. Är din farmor bevandrad i datorer o internet (... det vill säga, kan hon läsa din blogg?)

  O du; klä dig varmt om laran da du är ute pa dina promenader ;-) Vilket är ditt favvo disktrikt att strosa i so far? Hur manga har du kvar att pricka av?

  SvaraRadera
 2. Paris duvor är ständigt på hugget... Har blivit rejält bombad mellan ögat och glasögonskalmen - det rann dekorativt nerför kinden - plus vid utebord på restaurang, över hela klänningen vid måltidens början. Bara att gå hem till hotellet och byta och se det hela som ett pittoreskt inslag!
  För övrigt måste du ta dig i n på Musée d´Orsay en annan gång. Där är otroligt fint!

  SvaraRadera
 3. teruko: Haha! Jag kan riktigt se det framför mig! Och oroa dig inte, jag har visst varit där inne förut, så nog har jag sett all vacker konst. Numera är det konsten utanför jag inte sett allt av! :)

  SvaraRadera
 4. Apropå muséer, du vet väl att det imorgon öppnar en gratis (obs!) fotoutställning över Paris, med bilder av kända fotografer, på Hôtel de Ville? Skulle absolut gå dit om jag vore i Paris (suck). Har sett många härliga gratisutställningar där och ämnet denna gång är ju inte det sämsta...

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)