Lösenord

måndag, december 08, 2014

Pave Chocolat Caramel

I fredags var den första fredagen på länge som jag hade absolut inga planer - ingen babysitting, inget Lina-umgänge och ingen dejt.
Med en ensam myskväll väl i sikte så stred jag mot boulangeriet med bestämda steg, och tänkte välja ut en passande bakelse för kvällen. Jag fick stå länge och fundera, och ...

Plötsligt....
... så såg jag den! 
Där var den, mitt bland alla andra lockande godsaker. Utmärkande, frestande, suktande... 
En Pave Chocolat Caramel, en bakelse jag aldrig tidigare smakat, men som vid åsynen utgjorde det självklara valet.
Med hem till mig kom den, min smördegsdröm med karamell och chokladbitar, och gjorde sällskap tillsammans med en film, ett korsord och en kopp svart fruktte.
Jag riktigt njöt av smakkombinationer jag redan innan visste att jag älskade, och mycket nöjd över att få testa ännu ett av Paris unika bakverk. Den klättrade snabbt på listan av favoritbakverk, och kom på plats #2 mellan storsegraren nutella- och mandel-croissant, och bronsplaceraren turbichoc.


1 kommentar :

  1. Oooh; det där låter som ett bakverk made in heaven! Karamell går liksom alltid hem hos mig. Även om jag fortfarande tror att jag skulle föredragit en smetamunk, aka Eclairs (det var ju du som lärde mig dess rätta namn;) ).

    Hur tänker du kring korsordslösandet; är det OK att ta till hjälpmedel? Om ja, var går gränsen? Korsordslexikon, goolge, ... ,?

    O duu, podcasttips: I senaste värvet med Åsa Larsson (http://xn--vrvet-gra.se/podcast/153-asa-larsson/) pratade hon kort om sina föräldrar som haft ett öppet förhållande. Cirkus 25 min in i programmet. Vet inte, hon sa väl inget jättehäpnadsväckande, men tänkte ändå att du kanske kunde tycka det vore intressant att lyssna :)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)