Lösenord

onsdag, december 03, 2014

Lite juldekorationer i dagsljus

Något jag uppmärksammat under mina promenader, ju senare in i året vi kommit och desto kyligare luften blivit, är att det dykt upp lite juldekorationer lite härvart. Vill ni veta hur det kan se ut i Paris under en förmiddagspromenad, när december kryper fram?

Exempelvis ställs det julgranar i fontäner.
Och bageri-fönster fylls med diverse krims-krams...
Utsidan av bistron pimpas...
Torg livas upp..!
Man kan inte ens undkomma det när man tittar upp mot de (årligt stabila) franska fasaderna.
Girlander och julkulor lockar brödsugna julfantaster.
Och lockar inte julshoppingen när man kikar in i detta skyltfönster?
Inte nog med det - häromdagen snubblade jag över Champs Elysées när solen gått ned, och juldekorationerna där... Wow.. Det var inte nådigt. Men dessa bilder har jag sparat till ett annat, mer pampigt, inlägg...


4 kommentarer :

 1. Sa himla mysigt! I Wien är själva standen Wien bättre pa att pynta än min gamla hemstad i sverige. MEEEEN, privatpersonerna är ikke lika duktiga som vi svenskar. De klassiska adventsljusstakarna lyser bara med sin franvaro (… utom pa IKEA) da saklart. Har du pimpat ditt crib ngt ännu? Firar du jul & nyar hemma i Sverige eller i Paris? Har din värdfamilj ngn julgran (eller kommer skaffa)?

  SV: HAHA; oj vad jag känner igen mig! Det är det svaraste, da man försöker sig pa ordsprak och uttryck; för mig blir det liksom alltid nästan rätt, men bara nästan. Hoppas det ger sig ocksa med tiden =) Om inte far jag väl bjuda pa det; kan ju bli riktigt roligt/charmigt till och med =)

  SvaraRadera
 2. Haha, det ser inte lika fint ut in broad daylight ;)

  SvaraRadera
 3. Under de mest märkliga omständigheterna, i en dröm i natt, umgicks du och jag, Emelie. Att du så plötsligt dyker upp i min immateriella värld tros av mig vara en juletidens verkan.
  Aldrig skulle jag förneka att den juletid vi delade tillsammans var, för mig, speciell. Så, i sann julanda: Må alla livets goda ting snöa ner över oss.
  God jul, Emelie!
  Önskar Markus (Även känd som Jangi)

  SvaraRadera
 4. Jangi: Du fick mig förvånansvärt glad och storleendes på mindre än en sekund. Plus att jag fylldes med en enorm saknad. Jag hoppas vi ses igen.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)