Lösenord

fredag, december 05, 2014

Ett IKEA-besök med obligatoriska köttbullar

Lina hade peppat som en liten hundvalp inför IKEA-besöket vi hade planerat till söndagen häromveckan, och även smittat mig med sin entusiasm. Lovord om köttbullar, IKEA-strosande, lösgodis och kanelbullar gjorde mig minsann också sugen, och iväg for vi!
Efter lite obligatoriska snapchats och selfies i bussen anlände vi bara kvarten senare till.... (ord överflödiga).
Där vi på grund av kyla och pepp snabbt pallrade oss in och kikade in den bekanta interiören. 
Att IKEA kan se likadant ut överallt i världen, det är bannemig ett under.
Men stroset blev inte så långt, eftersom vi båda var hungriga och vrålsugna på svenska köttbullar. Vi satte av mot kafeterian!
Där lassade de på tio köttbullar, brist på potatismos gav mig rotfrukter och pommes och vi slog oss ned vid ett bord.
Med glada miner!
Där satt vi och lekte "vem är jag?"-leken lite lättsamt, njöt av våra köttbullar (som faktiskt var så goda som jag förväntat mig!) innan vi sprang iväg till matavdelningen.
Mest av allt var jag sugen på att packa på mig en påse av godsakerna över....

Från IKEA fick jag alltså med mig en adventsljusstake med blockljus, en mindre kudde, femtio värmeljus, en påse lösgodis, en burk lingonsylt (jag ska bjuda värdfamiljen samt fransosen på svenska köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt!) och två julklappar.

Mycket, mycket nöjd Emelie. (Men nog ännu nöjdare Lina).


1 kommentar :

  1. Din shoppingbag är ju nästan identisk med den som jag släpade hem häromveckan. Tänk, hemma är jag aldrig pa IKEA; nu är jag som ett barn pa julafton inför ett besök pa detta stora blaa varuhus. O gällande lösgodiset var jag faktiskt lite besviken av dess utbud; manga favvosar (inte minst lakrtis) som inte fanns; atminstone inte pa mitt varuhus. Som tur är har jag hittat en annan lösning… Hall utkik pa bloggen under dagen ;)

    SV: Japp I did it ;) O Jaa, det ka vra Fazer Bla mjölkchoklad utan krusiduller. Helst 100 gram kakan da jag inte gillar att 200 grammarn:a är lite tjockare liksom. Kräsen - eeh, japp =)
    O japp igen, jag är en stolt VVS:are (= Vaga Vägra SmartPhone;-) ) Jag njuter av avsaknaden av ett behov att ständigt fingra pa eller bara ska kolla ngt pa telefonen =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)