Lösenord

söndag, september 07, 2014

Njutningsfull söndagstradition

Någonting jag verkligen njuter av - njuter så pass att jag nästan längtar hela veckan ut...
...Är mina lyxiga, stora söndagsfrukostar. 

Att smyga ut till boulangeriet, välja ut de finaste och mest färskdoftande bakverken och bröden.
Sedan slå mig ned framför en fransk film med korsord, äta med smör, sylt och nutella...

Denna gång blev det en honungsbaguette, en smörcroissant och en turbichoc. Helt gudomligt gott.


5 kommentarer :

 1. I begynnelsen av min kärlek till Frankrike - typ 70-talet - köpte jag alltid med Bonne maman´s sylt/marmelad till Sverige. Då fanns inte samma utbud som nu av olika länders produkter här hemma, så det var lite speciellt på den tiden... T ex fick jag min lokale Icahandlare att importera (!) getost från Frankrike. Det var bara han och jag som köpte den...

  SvaraRadera
 2. teruko: Nej, men vilken kul historia! Älskar att höra sådanthär - hur kulturer växer in och delas över tid. Och så finurligt att du fick din Icahandlare att köpa in getost. Hur gjorde du det? Var han redan inna förtjust i det också, tro?

  SvaraRadera
 3. Emelie, tror inte han hade en aning om getost... Han ville nog bara visa att han var "modern" liksom. Han var dessutom tvungen att importera typ 20 ostar i en förpackning, så vi fick ta 10 var... :-D
  PS!
  Vill utan anledning meddela att jag åker till Frankrike om två veckor. Fantastique!

  SvaraRadera
 4. Haha, lite "låtsas-vara-cool"-icahandlare. Vilken härlig prick!

  ÅH FRANKRIKE! Var i Frankrike? Med din man? Det låter fantastiskt! (konstigt nog blev jag storleende-glad för din skull, fastän jag redan sitter här i nämnda land).

  SvaraRadera
 5. Så rart av dig att känna så! Ja, först med min man till Juan-les-Pins i 10 dagar. Vi har hyrt en liten studio där. Sedan ska vi möta upp en grupp vänner, från vår hemstad Östersund, som kommer till grannorten Antibes och bo på B&B där med dem några dagar. Ska också träffa en väninna som har den stora turen att bo i Cannes... Allt ska bli ett mycket angenämt avbrott i hösten!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)