Lösenord

onsdag, maj 21, 2014

Tisdagslycklig, bokskrivande och indiskt


Tisdagen - sicken lycklig dag! Solen började skina redan tidigt, så pass att jag vaknade innan klockan fyra på morgonen och inte kunde somna om. Hade varit helt hopplöst om det inte varit så vackert ute. Jag försökte allt jag förmådde att matcha skönheten utanför, och fick nöja mig med mitt tillpiffade själv.
Förmiddagen ägnades på en favoritplats, där frukosten åtnjöts. Med min bok som sällskap växte den ett par tusen ord, och tre timmar senare var jag riktigt nöjd med min insats. Det rullar på!
Tycker himlans mycket om de som jobbar på caféet också - speciellt kassören med svart skägg. Han småpratar lite med mig varje gång jag kommer dit, och utropar "vi ses!" varje gång jag ska gå. Det gör mig varm i hjärtat. (hur ska jag kunna berätta för honom att jag snart inte kommer äta frukost där en gång i veckan?!?)

Ute var det somrigt varmt och lika somrigt vackert.
På eftermiddagen skulle jag psykologpraktisera, men till dess hann jag förbi biblioteket för att låna en bok jag blivit rekommenderad. Tung och tjock som en tegelsten var den, men den verkar riktigt intressant!
Två kapitel (av typ miljoners miljarder) hann jag läsa innan det var dags för behandlingssessionen, och den tog slut snabbare än kvickt. Åh, tiden flyger när man har roligt...


När det började närma sig kvällen mötte jag upp med det här glada gänget.
Vi tog oss vidare till min favoritrestaurang, eftersom jag får så grym stammisrabatt!
Jag hade bokat mitt favoritbord.
(Som har såhär fin utsikt ned över resterande restauranggäster)
Så beställde vi in ett stort lass med mat, och utnyttjade rabatten till fullo. Jag beställde till och med in extra naan, bara för att jag får det gratis. Hoho.

Såhär benägna var gänget att vara med på bild. 
En naan-huligan, ett "vänligt" hälsande rödansikte och en som skyggar ur kamerans blickfång.
Snacka om att jag skrattade åt den här bilden. 

Hursomhelst. Vi åt och vi pratade, nostalgi med gamla reklamfilmer och barnprogram på Cartoon Network, sommarbestyr och arbetssituationer. Mycket trevligt.

Därefter sade vi adjö och tog oss hemåt - alla mer än mätta (som man då blir av indiskt, det vill jag lova!).


2 kommentarer :

  1. Vilken gullig kassör. Hjärtat smälter ju alldeles förfärligt mycket.

    SvaraRadera
  2. Emelie, jag är SÅ nyfiken på din bok! Vilken grej alltså!
    O ja, haha, bilden, fniss! Snacka om att fånga momentet! Det är ofta då foton blir som bäst tycker jag, utan överdrivet poserande o cheeeese:ande =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)