Lösenord

tisdag, maj 20, 2014

Glassrecension: Ben & Jerry's Fairly Nuts

Efter en förfrågan av en glad glasstjomme så fick jag – en nästintill lika glassglad tossa, äran att skriva en recension till hans blogg. Naturligtvis tog jag tillfälle i akt att recensera en av mina absoluta favoritsmaker (och nutida hang-ups), och jag tänkte... Varför inte dela med mig till er också?


Ben & Jerry's Fairly Nuts
Karamellglass med karamelliserade mandlar och karamellsås.
Smak: 10/10
Utan tvekan den mest distinkta karamellsmaken jag smakat. Direkt när man sätter skeden i munnen kan man urskilja det karamelliserade sockret som smaksatt grädden (och ja, det är grädde, inte vatten/mjölk, som hos andra tillverkare). Och tätheten i glassen; densiteten, gör den inte bara tyngre än andra tillverkares likstora förpackningar, utan även mer mättande och tillfredsställande. Det här med att vispa in luft i glassen – det håller Ben & Jerry’s inte på med! Därmed en kompakt glass som verkligen inte gör en besviken, smakmässigt. Jösses, vad jag älskar den här glassen.

Till skillnad från Andreas är jag inte lika såsgalen, utan gillar mina såser vara måttliga. Det tycker jag Fairly Nuts lyckas ypperligt med, och såsen är i bra proportion till glassen och mandelbitarna. Jag som först varit skeptisk till mandlarna är numera helkär, och den sockriga, men karamelliserade utsidan gör att jag nästan vill spara alla till i slutet och sluka dem på en gång!

Utseende: 4/5
Den ser lite platt ut när man först tittar på den – det finns en svag beigeaktig ton som antyder kolaglass, men mandelbitarna och kolasåsen ger sig inte till synes förrän man grävit sig ned en bit. Då, däremot, äter man med ögonen nästan lika njutningsfullt som med munnen.

Tillgänglighet: 4/5
Finns oftast i Ben & Jerry’s-glassdiskarna i de flesta butiker, men vissa butiker har ett litet mer sparsmakat sortiment. Då får man kika hoppfullt längst in i disken (och hålla tummarna!) eller gå vidare till nästa butik. (Eller snappa åt sig en Cookie Dough som tröst – det går också!).

Upplevelse: 10/10
Nä, alltså. Det är få ting som går upp emot att sitta med en burk full med krämig kolaglass, pilla bland kolasås och karamelliserade mandlar och kunna njuta i lugn och ro. Glassen smälter inte på direkten på grund av densiteten, och det gör att man inte behöver stressa (som med vissa andra glassmärken). Burken är dessutom färgglad och tilltalande – det är svårt att inte bli lockad av det lekfulla utseende, som är lite i tecknad art. Den känns glad och sprudlande, och det är nästan som att man är ett litet barn igen, när man äter den. Förutom det faktum att man nu faktiskt får tillåtelse att äta upp hela burken – allt i ett svep!

Totalt: 28/30


Och det var allt för Fairly Nuts. But I assure you. We will meet again.

Recensionen i hans blogg kan ni läsa här.


5 kommentarer :

 1. Du är så himla bra på att skriva! Längtar tills den dagen jag får läsa din bok!

  SvaraRadera
 2. Oj, Amanda, jag tror inte jag tänkte på mitt språk när jag skrev den här recensionen - och GISSA därför om den kommentaren gjorde mig glad..!

  Och faktum är att jag satt och knapprade två nya kapitel på boken idag. Tihi. Mitt livsprojekt börjar verkligen ta sig nu.

  Tack för allt ditt stöd och positivitet!

  SvaraRadera
 3. Å vad fint! Ingen stress ingen, stress, men jag längtar verkligen. Det finns det nog fler som gör, och som tycker att du skriver magiskt

  SvaraRadera
 4. Åhåå, den ska testas! Har även idag inkasserat "Vanilla Honey Caramel"; en ny bekantskap! Jag återkommer med huruvida jag kan rekommendera den eller ej. ska dock tilläggas att jag inte är helt opartisk i denna fråga ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag är så dålig på att svara på kommentarer men jag uppskattar verkligen alla kommentarer som jag får av dig så tack så mycket :) En frukost på Ladurée ligger på runt 20 euro om man ska ha bakelse+något att dricka. Annars går det att komma undan med bakelse eller macarons för runt 10-15 euro.
  Takterassen heter Terasse en haut, den var väldigt liten och inte alls så "lyxig" och turistig som många andra rooptops är i Paris. Det var inte jättedyrt (vi delade på en mezzetallrik för 16 euro) så det är verkligen värt att besöka för utsikten :)

  P.S. Fairly Nuts är min favoritsmak också haha ;)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)