Lösenord

fredag, maj 09, 2014

Svar på frågestund: Mig själv, relationer, åsikter och erfarenheter

Del I

Det ramlade in massvis med frågor under frågestunden - nästan så jag blev lite överväldigad - och därför har jag bestämt mig för att dela upp den. (Och nästa gång kanske sätta en gräns på 3 frågor per person, tehe).
Jag tänker posta ett inlägg som handlar om mig själv och mina relationer, åsikter och erfarenheter, och så en som enbart handlar om Paris och min koppling därtill. Vi tar första delen om mig, bara för att jag kan!


Krims-krams om mig

Vilket djur skulle du förknippa dig med?
Jag skulle nog förknippa mig med.. Kanske en liten ekorre? Kvick, sprallig.. Plus att jag brukade ha gigantiska ekorrtänder när jag var liten, och alla barnen på dagis brukade kalla mig en ekorre.

Vad gillar du för djur mer än ugglor?
Mitt nästa favoritdjur är giraff! Lite halv-kufig med så lång hals, fläckar och de där hornen. För att inte tala om den där tungan! Vilket djur alltså.

Nämn fem saker du inte skulle klara dig utan?
Mobilen, tragiskt nog (beroende så klockorna stannar)...
Min värmekudde, korsord, min kalender (), och så glass.
Papperstidning eller onlineversion?
Papperstidning alla dagar i veckan!

Vilka bloggar läser du?
Åh, jag har massa favoriter. Sara, Jennifer, Flora, Lovisa, Hanna är några svenska favoriter, och så givetvis franska äventyrare som Viktoria, Alice, Lovisa och Christine. Plus massa fler, vänner och bekanta!

Favoritresmål (förutom Paris) med motivering?
Jag vill egentligen inte resa annat än till typ.. Paris eller.. hem till min farmor och farfar, som bor ute på landet, i Mariefred. För på de två platserna är jag som lyckligast.

Bit ihop eller bryt ihop?
Jag är en total emotionsmänniska. Jag bryter ihop fullständigt.

Pool eller hav?
Helst pool faktiskt. Är ju simlärare och allt.

Film du inte kan få nog av? 
Vad svårt! Min favoritfilm är ju Pay It Forward, men eftersom jag storgråter till den varje gång kan jag bara se den en-två gånger per år... Men alltid lika sorglig.
Sedan älskar jag franska filmer, såsom Le Prénom, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, Le Scaphandre et Le Papillon...

Låt du inte kan få nog av?
Blood to Bleed med Rise Against eller motsatta genren I'm Yours med Jason Mraz

Favorit-äppelsort?
Stora Royal Gala.. Annars Jona Gold. Viktigast att de är röda.Åsikt och andligt

Tror du på horoskop, stjärntecken, stjärnornas inverkan på oss m.m?
Nej, faktiskt inte ett dugg. Men det gör det inte mindre kul att läsa, eller retas med andra om!

Tror du på ödet, slumpen?
Nä, jag tror vi skapar våra egna liv, och våra egna öden. Vi har alla kontrollen att skaffa oss ett bra jobb, bra relationer, fina minnen... Vissa med bättre förutsättningar än andra, givetvis, men alla med potentiell lika stark vilja och därmed styrka. Det man vill; det kan man åstadkomma, det tror jag verkligen på.

Vad är du mest rädd för, både materialistiskt och universellt?
Hm.. Materialistiskt.. Fysisk smärta. Är livrädd för att skada mig, och att ha ont. Psykisk smärta är jag mindre rädd för, eftersom jag känner att jag vet hur jag ska hantera sådan... Universellt så är jag faktiskt inte rädd för så mycket. Inte döden. Inte att vara ensam... Kanske.. Nä, jag vet inte. Att inte bli kär mer? Men det är svårt, för jag är redan så kär, i livet. I Paris. Och dör jag nu, ja.. Då är jag en lycklig flicka.

Vill du gifta dig i framtiden?
Ja, gärna! Men då vill jag vara hundraprocentig på att det är mannen jag vill leva resten av mitt liv med. Jag har blivit motbevisad redan.

Vill du göra fler tatueringar?
Nej, det vill jag inte. Jag vill ha min som den är nu, som ensam och stark. Jag anser att symboliken blir både vackrare och starkare när det är bara en, och jag är faktiskt lite rädd för att bli en av dem som vårdslöst klottrar symboler och texter på huden bara "för att". Bli beroende av att tatuera mig undviker jag helst, därför stannar mitt lilla Eiffeltorn som ensambarn. Det betyder mest; en symbol för min lycka.
Druckit alkohol någon gång?
Nej. Jag har varken druckit, rökt, tagit droger eller snusat. Inte är jag sugen på att testa heller.

Vad lyssnar du mest på för musik?
Numera lyssnar jag knappt på musik - mest fransk radio och podcasts. Men när jag lyssnade som mest så var det punkrock som gällde, och det tycker jag fortfarande är min genre.

Hur ser du på det kommande valet? Alltså på skalan jätteengagerad, jag måste, eller jag bryr mig inte?
Lite sådär inte-insatt, bryr-mig-inte-så-mycket men önskar-att-jag-gjorde-det.
Erfarenheter

Hur gammal är du?
22 stolta år, men känner mig fortfarande osm om jag vore nitton.

Har du alltid bott i Stockholm?
Ja, runtekring. Föddes i Värmdö, har sedan flyttat till förorter både norr och söder om Stockholm, men alltid inom länet.

Spenderat mer än fem dygn inlagd på sjukhus?
Inte vad jag kan erinra mig..

Vilken skolperiod tyckte du bäst om/sämst om av lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet och varför?
Den var svår.. Tycker egentligen hela min skoltid har varit rätt uthärdlig. Men jag antar att jag tyckte om lågstadiet bäst - då innan livet och dess misärer kommit ikapp. Eller högstadiet, när jag var med Simon (det var en lycklig tid). Värst var högstadiet, eller gymnasiet. Jo. Värst var gymnasiet. Där handlade det om att överleva (och samtidigt få alla MVG).

Har du fotografiskt minne?
Ja, delvis. När jag läser en sida i en bok eller ser en bild, så kan jag lätt återkalla den i mitt minne, även dagar och veckor efter att jag läst/sett det. Jag kan erinra mig hur texten var fördelad på sidan; exakt var raden jag-läste-det-där-förut-ligger, snarare än betydelsen bakom.

Din bok, i vilket tempus skriver du den?
Den är skriven i dåtid, men allt är beskrivet så som att det händer just nu. Så det är en nutida-historia som står i tempusformen imperfekt.Jobb

Hur fick du jobbet på Trampoolin?
Jag sökte jobbet genom att skicka in mitt CV och personliga brev efter att jag hittat en annons på arbetsförmedlingens hemsida. Jag var då sexton år. Eftersom jag inte fick något svar så ringde jag dem, och sade att jag verkligen var intresserad. Ping! Då fick jag en intervju, och efter intervju fick jag provpraktik... Och därefter var köttet stekt!
Vad hade du utbildat dig till om du inte valt psykolog?
Pedagog av något slag, tror jag (lite som jag arbetar med nu; simlärare). Men det jag känner i hela kroppen är att jag verkligen vill jobba med antingen parterapi, eller familjeterapi. Det tycker jag är så oerhört intressant, och så fasligt viktigt.


Relationer

Vad har hänt med din mamma?
(Alltså var kommer denna fråga ifrån? Har jag ens nämnt henne i bloggen? Huvudbryyyyy!)
Mamma var psykiskt sjuk, och efter flera självmordsförsök under min uppväxt så lyckades hon när jag var femton år gammal.

Har du kontakt med Martin?
Jadå, vi pratar lättsamt och ledigt via facebook. Vi har pratat om att träffas och ta en fika, men ännu har det inte blivit av.

Har du kontakt med Simon?
Lite mer komplicerat här.. Visst, vi har en liten kontakt och kan småprata någon gång ibland via facebook, men han vill helst inte det. Han tycker det är jobbigt. (Vilket är jobbigt för mig eftersom jag gärna skulle vilja ha kontakt..)

Har du anknytningsproblem (otrygg undvikande)?
Haa-ahahaha-hahaha.. Erm.. Va?
Inte alls. Jag har väldigt trygga anknytningsmönster och därtill väldigt berikande relationer. Kanske ett under, med tanke på min uppväxt.. .

Vad är det för dejt med fransosen?
Det kan du läsa lite om här! Men det var en herre jag haft kontakt med eftersom jag eventuellt hade tänkt hyra hans lägenhet under semestern i maj, men det blev inte av (valde en annan). Däremot höll vi fortfarande kontakten och när jag kom till Paris, så bjöd han ut mig på fika!

Blivit påkommen när du haft sex?
Hm.. Faktiskt inte! (haft tur?)
Efteråt, i naket tillstånd, av en föredettas svärmor, dock... Det var lite pinsamt.

Är du och Nattis helsyskon?
Born and bred from the same mother and father, yo.


(Aaahahahahahaha) .... 2008

Hur är det med din andra lillasyster?
Jo, det är väl.. bra, antar jag. Hon är tio år yngre (12 år), bor på andra sidan stan och vi träffas bara några gånger per år. Hon bor med sin egen far (vi är halvsystrar) och verkar ha det riktigt bra i deras familj!

Hur många längre förhållanden har du haft?
Jag har totalt haft två pojkvänner i mitt liv.
Simon var jag tillsammans med mellan 15-20 år (fem år).
Martin var jag tillsammans med mellan 21-22 (ett och ½ år).2 kommentarer :

  1. Så bra inlägg! Så mkt info =) En del nya saker, en del saker jag visste sen innan, en del på djupet, en del ytligt. Du är bara så klok! Och personlig, utan att för den sakens skull bli privat. En svår balansgång jag tycker du är proffs på =)

    SvaraRadera
  2. Jag tror aldrig du nämnt din mamma i bloggen säkert därför någon undrade. Jag har också undrat och jag beklagar att hon var sjuk

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)