Lösenord

lördag, maj 17, 2014

40 dagar av svensk sommar kvar


Idag är det endast 40 dagar innan jag flyttar till Paris.
Kan ni förstå det? Jag kan knappt förstå det. Det är vansinne.
Om 40 dagar är jag fransyska (eller kommer enträget kalla mig det, åtminstone - och försök stoppa mig!).

Det innebär att jag bara har 40 dagar av svensk sommar kvar.
För sommaren, den kom nämligen till Stockholm idag. Det märkte jag när jag tog mig ur mitt lilla lägenhetshus och fullständig överrumplades av doften av blommor, värme och sommar.
Och hur tar man vara på den svenska tiden man har kvar?
Genom att göra mina absoluta favoritsaker, givetvis. Frukostfika på mitt favoritfik tillsammans med datorn och min bok,
och knappra vidare på vad jag hoppas kommer bli en komplett roman någon dag.
Så. Det här kommer alltså vara min bostad i enbart 40 dagar till.
40 dagar av svensk sommar att räkna ned. Dags att maxa! Jag tänker mig....

... grillningar, bruncher, picknick, långa kvällspromenader, bad, träna gå på händer i parken, andas sommarluft, kramkalas, frukostfikor, svensk midsommar, filmkvällar, brädspelsumgänge, middagar på mina favoritrestauranger, kladdkaksfika...


Nu kör vi!


4 kommentarer :

 1. Vad underbart! Jag ska också verkligen verkligen försöka njuta av Sverige nu det sista. Ta vara på tiden. Jag har ju bott utomlands tre år innan o vet att då man väl är iväg finns det mkt saker som man saknar med Sverige, oavsett hur bra man trivs. Allt ifrån livsmedel till vissa traditioner till vänner till "det svenska systemet". Vet inte hur många gånger jag kommit på mig själv att säga ngt likt Stina i saltkråkan.. "Hemma på våran gata i stan, Där..." byts ut mot "I Sverige, Där...".
  Så jag instämmer, dags att MAXA =)

  SvaraRadera
 2. Åh gud, du får mig att sakna Sverige ännu mer! Haha ;) Njut så mycket du kan för i Paris har du inga ängar, skogar och sjöar omkring dig!

  SvaraRadera
 3. Ja, det är nog så man borde göra, sätta deadline för att maxa sommaren fr.o med NU! Jag har dock inte något så drömskt som Paris som tar över sen...snarare svensk höst. Fick just en gnutta ångest

  SvaraRadera
 4. Galet vad snart det är du åker!
  Jag tänker mig också att jag ska ta vara på den här sommaren till max. Njuta en sista gång av allt allt allt innan man lämnar svensk mark. Jag tror att det kommer bli en superfin sommar, och sedan ett superfint år i frankrike! Vad är det du längtar mest till i Paris och vad är det första du vill göra när du flyttar dit?

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)