Lösenord

fredag, april 25, 2014

Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut.


Alltså det är ju alltid kul att leka att livet är perfekt, men faktum är ju att det ofta är långt ifrån sanningen.
Istället sitter jag här med en ångestklump i halsen jag inte haft på flera år, önskar medvetenheten ur mig (varför är det inte natt så jag kan sova bort ångesten?) eller bara mig mindre dum i huvudet.

Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut.

Jag är bättre än att begå dessa misstag. Och det är inte första gången heller. För i helvete.

Jag är så arg och besviken på mig själv. Ångesten skaver i halsen som ett jävla rakblad, och på tal om rakblad... Så jävla förbannad jag är för att jag inte håller på med någon jävla ångestreducering.

Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. 

Hade varit så jädra lätt att skära mig lite, slå huvudet i väggen, spy, bränna mig med cigaretter, eller tvångsträna lite. Lite fysisk smärta och så är ångesten borta sedan, vilken grej. Men det är ovärdigt mig. Jag har sagt att jag inte håller på med sådant, och då ska det vara så.

Nej. Självdestruktivitet ska jag inte hålla på med. Det gör mig bara ännu dummare än vad jag är.
Men fan, vad lätt det hade varit. Bara bort med den; ångesten.

Istället ska jag sitta här med mitt eget självhat och bara vilja inte finnas. Skrika lite, gråta lite, hata ännu mer. 

Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. Stå ut. 

Fy fan, vad förbannad jag är för att jag inte håller på med självdestruktivitet. Känns som att livet hade varit så jävla lätt då. Typ. Eller nåt.4 kommentarer :

 1. Nej Mlisen. Hata inte dig själv för att du inte är destruktiv. Never. Jag vet den där känslan så väl och vet hur jävla lätt det är att säga "stå ut", men så fruktansvärt svårt att göra. Vart tar man vägen när man inte kommer bort från sig själv, o därmed inte från ångesten? Det är just det, det finns tyvärr ingenting annat att göra än att vänta ut skiten. Man kan fly också. Man kan vara destruktiv. Men man kan också orsaka fysisk plåga på snällare sätt. Smäll ett gummiband upprepade gånger mot din handled, lägg isbitar i bh:n en lång stund, kasta ISKALLT vatten i ditt ansikte tills du verkligen kippar efter andan. Alla alla alla av oss gör saker vi är mindre glada över. Men det gör oss inte till mindre bra människor! Det är fruktansvärt viktigt att se och förstå skillnaden!!
  O Mlisen, fina du, att leva med ett destruktivt addiction är inte lätt. Inte på minsta vis. Går inte att förklara hur osant det är. O tänk efter kära du, kan du komma på en enda positiv sak du vinner på att hata dig själv? Antagligen inte. Det ger dig ingenting att hata den fantastiska person du är. En fantastisk person som liksom alla andra människor kan tycka att hon gjort någonting orätt. Just för att du är mänsklig. MEN DET GÖR DIG INTE TILL EN DÅLIG MÄNNISKA!!!
  Styrkekramar i miljoner!

  SvaraRadera
 2. "Jag vill bara att min kropp ska bli lika utmattad som min själ", ett citat som jag läste i en bok för ett par år sedan. Och det stämmer verkligen så bra ibland.

  Och jag hoppas att du känner dig lite bättre snart igen. (Trots allt ska du ju till den paradisiska staden paris om bara fem dagar!). Men jag förstår hur det känns, och ibland är allt man kan göra bara att stå ut. Och då är det ganska bra gjort av en själv också. Att "bara" stå ut, kan vara en stor himla kraftansträngning ibland.

  Kram.

  SvaraRadera
 3. Många kramar till dig Emelie.
  Känner igen det där för jävla mycket. Och självdestruktivitet är så galet lockande när allt bara känns sådär.

  Du HAR ju sysslat med självdestruktivitet i viss mån tidigare, eller hur? Och inte blev något bättre av det? Jag vet att du väl redan är medveten om det men ibland kan det vara bra att upprepa det för sig själv. Att självdestruktivitet till följd av ångest bara kommer att leda till MER ångest och MER självdestruktivitet och sedan är man fast i den där onda spiralen igen. Självdestruktiva handlingar hjälper ju bara för stunden.. och det vet du ju redan.
  Att må sådär fruktansvärt dåligt får man göra, man får vara hur liten och ledsen och självhatisk som helst. Men låt inte de tankarna ta över och vinna.
  Liksom vad fan, du är en kick ass warrior girl som gått igenom en massa skit och ändå står här fortfarande, en riktig krigare! Paris väntar dig ju till och med, och du är helt jävla grym!!

  Ta hand om dig Emelie!
  STÅ UT.
  You can do it. Om du behöver någon att snacka med eller skicka virtuella sparkar på (jag brukar sparka på saker ibland när jag är arg och ledsen och det hjälper) eller att någon skickar söta bilder på kattungar och ugglor så vet du var jag finns! Dvs. ett facebook-meddelande bort.

  Kick ass kramar på dig din kämpe.
  Ta hand om dig. ♥

  SvaraRadera
 4. Pepp kommer HÄÄR till dig i massor! Det är så lätt att tro att "alla andra" lever så perfekta liv, de allra flesta väljer (kanske föga förvånande) att visa upp väldigt flådiga, fina, "perfekta" sidor av sig själva och sina liv. Jag tror alla har problem i någon utsträckning, vissa dricker för mkt, andra skär sig, en tredje missbrukar träning osv osv. Bara den insikten, att alla har sina "skavanker" tycker jag gör det lättare att acceptera sig själv och sina egna tillkortakommanden. Därmed inte sagt att man bara ska sitta och tycka synd om sig själv, men att skuldbelägga gör inte att man kommer framåt. "Om alla gick runt med genomskinliga plastpåsar skulle ingen vilja byta".
  Använd nu denna frustrationen jag tycker mig osa mellan raderna till något konstruktivt. Ilska kan ta en framåt om den utnyttjas på "rätt" sätt.
  Sorry för en så megalång kommentar! Avslutningsvis kommer här världens största kliché/floskel: what doesn't kills u makes u stronger!

  Ha nu en fin helg, låt simskolebarnens positiva lynne smitta ner dig =)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)