Lösenord

söndag, mars 16, 2014

Det stora frukostinlägget


Jag fick en kommentar häromdagen - och en riktigt fin sådan - från en läsare Sara.
Hon skrev och bad mig om lite frukosttips; mina favoritkombinationer, bröd, yoghurt... Och jag säger..

Givetvis! Vilken rolig idé!

Min standardfrukost är oftast rätt samma-likadan..
Jag älskar att äta en skål med godheter (yoghurt/gröt/mjölk med tillbehör) och en smörgås (bröd och pålägg varierande).




Detta är alltså standard. Över ser ni bilder på rågsmörgåsar (favoritsort Längtan) med ost (gärna två lager) och ett överflöd med gurka. Ibland spetsar jag till och med till det med en skinkskiva också, ska ni veta!
Därtill har jag på ena bilden citronyoghurt med egengjord müsli och på andra mjölk med skogsbär och flingor.


Men om vi frångår standard, så finns det ju även hemmagjord lyxfrukost.






Lyxfrukosten brukar alltid komma fram på helgerna, och brukar inkludera antingen scones med massvis med pålägg (ost, marmelad, skinka, gurka, cream cheese) eller amerikanska pannkakor med nutella och lönnsirap, samt stekt ägg, äggröra och bacon!


En storfavorit, dock, är ju att frukostfika på café. Ni har ju sett hur jag har frukosthärjat kring stan.






Här har vi ett litet smått-och-gott urval från mina favoritfik - oftast inkluderar det alltså yoghurt med bär/müsli, en smörgås med pålägg och te. Påläggen är nästan uteslutande ost+skinka+grönt, för det tycker jag är absolut godast.


Men viktigast av allt (och detta kan jag inte betona starkt nog)... är stämningen.




Det ska vara mysigt att äta frukost. Gärna med tända ljus, lite mysstämning, ett bra korsord, knapprande på en uppsats eller en novell, lugn och ro eller stämningsfull musik i bakgrunden.

Det går inte att njuta av frukost utan att njuta av stunden. Maten är bara bonus. 


Så där! Sara - blev du nöjd?





7 kommentarer :

  1. Tack så jättemycket, Emelie! :) Jag blev så himla glad när jag klickade mig in på din blogg (i sedvanlig ordning) och fick se att du verkligen tagit dig tid att göra ett så fint inlägg för min skull! Så himla fint gjort - tusen tack, jag är mer än nöjd!

    Jag älskar verkligen din blogg, den är så genuin och du sprider verkligen härlig energi, det är som att din fina personlighet verkligen lyser igenom alla inlägg! Dessutom skriver du på ett väldigt fint och personligt sätt som jag verkligen gillar.

    Är verkligen glad för din skull att intervjun gick så bra - inte för att jag någonsin trodde något annat men det måste kännas skönt att det är klart nu! :)
    All lycka till dig och tack, återigen, för det utförliga inlägget!
    Kramar, Sara

    SvaraRadera
  2. Åh vilket fint och mysigt inlägg! Och vad gott allt ser ut!! Vill ju bara äta mer frukost, nu med detsamma.

    Åh, ett favoritmonument? Det är svårt tycker jag, för det finns så många jag tycker om och som är fina! Men om jag skulle vara tvungen att bestämma mig om två (hehe kan inte välja ett av dem) så skulle det nog få bli Eiffeltornet och Notre Dame. De båda känns så väldigt typsikt paris och är så, så fina! Längtar dit så mycket nu när jag pratar om det. Har du något/några favoritmonument? :)

    SvaraRadera
  3. Åh, Sara, vad du värmer! Jag blir så makalöst glad av att höra det, så du vet inte vad!

    Och ja, jag är ÖVERLYCKLIG över att intervjun gick så bra.. Tack för att du tror på mig. (Det är läsare som dig som gör det extra roligt att blogga!)

    SvaraRadera
  4. Alltså pannkakor och bacon och ägg är alltid en favorit! Sedan är det ju så mysigt att frukostfika på café också!

    haha ;) din tatuering är väldigt fin förresten! Jag kan hålla med dig lite om att Eiffeltornet kanske på ett sätt inte är den finaste byggnaden, men på något sätt är det så fint att se den sticka upp över hustaken som en påminnelse om vart man befinner sig, se den glittra om kvällen eller sitta på Champs de mars och ha picknick och se storheten framför sig, helheten med den tycker jag är så fint :)

    SvaraRadera
  5. ÅHh, ett inlägg helt i min smak; frukosten är verkligen den bästa måltiden på hela dagen =)
    Jag är lite av en säsongare; standard är två lite grövre mackor med varierande pålägg. På vintern, alltid gröt med frysta bär till. På sommaren byts gröten ut mot fil och flingor. Fil är för övrigt något väldigt svenskt har jag upptäckt, går typ inte att få tag på utomlands! Bara yogurt och lite "sötare" varianter.

    Tack för ett skojsigt inlägg =)

    SvaraRadera
  6. Åhå, jag bugar och bockar för frukosttipsen!
    Jag är tyvärr fruktansvärt dålig på att äta frukost (zombie på morgonen, ingen aptit/ork etc.) men dina fina bilder borde ge mig lite inspiration och a gentle kick in the butt att faktiskt ta mig tid att få i mig ordentlig frukost!
    De där mackorna ser ju faktiskt gudomliga ut.. omnomnomnom.

    ÅH GULLIS vad glad jag är för din skull, att allt gick bra med au pair-intervjun! Fantastiskt ju! ♥
    Unnar dig all lycka du kan få, och är ganska så övertygad om att du kommer göra succé i Paris i sommar!

    ps. den gigantiska bullen såg dögod ut. vill också ha bulle. *äter ölkorv i brist på annat gott*

    sv: Åhåhåå, tackar så mycket för det fina berömmet angående mitt nya hår! Nu när jag vant mig ordentligt så trivs jag faktiskt riktigt bra, tycker håret är superfint. Jag älskar visserligen att vara ljusblond, men det sliter så jääkla mycket på håret att hålla på bleka hela tiden tyvärr.. Så jag kände att det är på tiden att jag är lite snäll mot mitt hår istället för blekningsmisshandeln heheh.
    Och ja du känner mig väl! ;) Klart jag tar udda som en komplimang! Jag gillar udda!

    Din senaste, supernya design är också väldigt fin hörru! Älskar bakgrunden med rosorna, jättefin. Och det franska i headern passar ju damen perfekt! :D

    vet att jag är katastrofalt dålig på att kommentera, MEN jag läser din blogg så ofta jag kan och är fortfarande ett stort fan och en stor supporter! *dansar i cheerleaderdräkt* yaayyy!

    au revoir ma chérie! ♥
    tu est merveilleuse, emelie!

    (hoppas det där blev rätt, har inte läst franska på ett bra tag nu...)


    SvaraRadera
  7. Velade mellan den och strawberry frozen yoghurt^^ har du testat den sistnämnda förresten? Ville dock vara säker på att få något med kakdeg, så körde på den säkra varianten! Aa, Jag kände mig nöjd med halva burken den här gången.

    Jag tycker också stämningen är mycket viktig vid frukosten. Helst vill jag ha det lugnt omkring mig, och något att pyssla med eller titta på. Att åka tåg och titta ut genom fönstret är härligt. Men helst lyssnar jag på ljudbok och spelar spindelharpan^^ Tycker också om att äta tillsammans med någon, särskilt om den andre också äter långsamt och "uppskattar" måltiden:P

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)