Lösenord

onsdag, januari 22, 2014

"HELL YES, DIN TVÄTTIDSTJUV!"


Igår hade jag en sådanhär tvätta-städa-fixa-ordna-dag, under vilken jag tänkte få lite ordning och reda i min lägenhet - och på köpet inte behöva vara rädd för att bli nattligt attackerad av dammråttorna som lurar i hörn och vrår.

Till en början var jag glad, och pepp! Jag satte på min slarviga-men-slarvigt-snygga städkläder och satte planen i verket.
Vid min tvättid 11-14 trippar jag ned till tvättstugan och ser där min granne ovanför, som just satt på en sista maskin.

"Oj då" utbrister han lite (falskt?) förvånat och säger "är det din tid nu?".

"HELL YES DIN TVÄTTIDSTJUV!" skriker jag inombords men kraxar ur mig ett mesigt. "Ja. Tänkte du tvätta den där sista?".

"Ja. Den är klar om 49 minuter.... Då är det 11:20 som du får maskinen, va?"

"NO WAY HOSEY, DÅ ÄR KLOCKAN 11:49 JU!" rasar jag på insidan men säger tveksamt.. "Nää.. Tror inte det.. Vad är klockan nu?"

"Typ kvart i elva?"

"HUR FAN RÄKNAR DU NU? ÄR DEN JU INTE ALLS DET!" blir istället "Nää.. Tror jag inte.. Men.. Alltså.."

"Alltså, är det okej? Jag tar den sista tvätten?"..

"ALLTSÅ LÄGG AV MED ATT SNO MIN TVÄTTID DIN JÄVEL" förvandlas till ett "Erm.. alltså.. *suck* *konflikträdd* *orkar inte*.. okej.."


Och i och med min mesighet så kom jag inte in i tvättrummet förrän klockan 12, och när han var klar i torkrummet så var min tid redan ute.

Och eftersom jag inte är någon tvättidstjuv så fick jag moloket ta alla mina kläder, och leka klä-ut-lägenheten genom att hänga trosor och linnen på allt från köksluckor, stolar, hyllor, tavelspikar och gardinstänger.

Så nu bor jag i en stor, tyggrotta till klädkammare som gör att jag måste ducka och huka mig för att inte få en blöt kofta/handduk/tröja/klänning i ansiktet.

Men det värsta av allt..  Han tömde inte luddfiltret efter sig.


(han är död för mig)3 kommentarer :

 1. Ååh, igenkänningsfaktor HÖG! Jag var med som exakt samma sak en höstmorgon för några år sedan men minns det som igår! Som jag laddad för denna tvättid, och så kommer man ner och möts av den hemska synen?!

  Inte ens luddet borta?! Vad var det för snubbe?! Herre Gud, Emelie, bor han i ditt hus?!

  Men, detta klipp borde muntra upp den mest dystre =)
  http://www.svtplay.se/klipp/1747231/se-filippas-karleksforklaring-till-reinfeldt

  SvaraRadera
 2. haha, känner igen mig till tusen. nu har jag visserligen ingen tvättstuga och har inte varit i just din situation - men hela det här "nää det är okej" pga att man är konflikträdd. usch. önskar att man var mer sassy ibland och kunde säga ifrån.

  blev glad när jag läste ditt inlägg om att bli au pair i paris. jag tror att du kommer passa som fisken i vattnet där, och du kommer ju få vara med om värsta äventyret!

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Hahaha alltså, från att suttit tårögd till inlägget ovan till att nu skratta ut högt. Så himla hög igenkänningsfaktor på det här. Älskar konversationen dina tankar - vad du egentligen säger. Åhh haha.
  (Trots frustrationen kan du ju glädjas åt att du roar fölk med din berättelse)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)