Lösenord

fredag, november 22, 2013

Skrikande hjärnkaos och outhärdlig oro


Jag har knappt sovit fyra timmar inatt - magen bubblar som ett kemiskt kraftverk och i huvudet är tankarna ihoptrasslade som en hörlurssladd under den stressigaste måndagsmorgonen.

Jag är orolig uppåt väggarna, ängslig så det nästan gnisslar om mig och så rädd, så rädd att jag stundvis skakar i händerna.

Tänk om det inte går, tänk om jag inte får, tänk om allt bara skiter sig nu...

Strax ska jag iväg och hämta mitt (brutalt ärliga) läkarintyg från kliniken och jag fruktar vad som står därpå. Jag fruktar vad som eventuellt kommer sätta käppar i hjulet för mitt livs nuvarande största dröm. Jag är skräckslagen för att det på pappret kommer stå någonting som inte gör mig lämplig för ansökan, eller som gör agenturen tveksam inför att representera mig.

Strax får jag intyget. Då kommer det skrikande kaoset i huvudet antingen bli starkare och yttra sig i kroppsliga reaktioner, eller avta. Jag vet inte ännu.5 kommentarer :

 1. Vad är det som gör att du tror att du inte är frisk?!

  SvaraRadera
 2. Ååh Emelie! Jag finns här som ett elektroniskt stöd och håller din elektroniska hand! Det är hemskt jobbigt att vara beroende av någon annan, att inte kunna påverka själv. Jag håller alla tummar och tår för att detta läkarintyg inte ska sätta stopp för super-Emelie!

  SV: Eller hur! Jag som mackoman blev väldigt imponerad, o det säger inte lite det, hehe.

  Ojojoj, det var en hel massa serier! Jag ”pensionärsvarning” ser ikväll fram emot årets höjdpunkt, på spåret! Annars följer jag inte så mkt serier, blir mest nyheter o dokumentärer; just nu plöjer jag den här: http://en.wikipedia.org/wiki/Hjernevask .. Eller Plus på SVT kollar jag gärna på! Har även funderat på Breaking Bad som jag hört så mkt gott om; skulle du råda mig att göra ett försök?

  Givetvis kommer glassbilder upp inom kort ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna att du får en bra besked!

  SvaraRadera
 4. Hade läkaren som skrev intyget tillgång till hela din journal?

  Om man någon gång i livet behöver hjälp och vänder sig till vården, då står allting nedklottrat sen och går inte att få bort. Man vet aldrig vad som kan vändas emot en i framtiden. Det känns inte helt demokratiskt tycker jag. Jag vet inte hur din psykiska historia sett ut, men jag tycker hur som helst att nuet ska räknas mest. Hoppas det gick bra med intyget.

  SvaraRadera
 5. Men åh! Nu måste jag ju kommentera igen. Jag känner så med dig! Genom att chansa har du redan vunnit. Var ärlig och genomför ansökan så noggrant som möjligt. TRO på att det kommer gå! Och om det nu mot all förmodan inte skulle gå, så är hoppet inte förlorat. Det innebär bara att du måste ta en annan väg och att det kanske bara kommer ta lite längre tid. Du KOMMER bo i Frankrike en dag! Ta några djupa andetag. Låt hjärnan vila från tanketrasslet ibland. Du fixar det här Emelie.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)