Lösenord

torsdag, november 21, 2013

Ansökningspepp och världens godaste fisksoppa


Denna onsdag vaknade jag upp trots att inte ens solen vaknat, och gjorde mig iordning för dagen.
Just nu är det himlans mycket på gång - jag har ett fullsmockat schema med både roliga, förväntansfulla och pliktskyldiga ärenden att utföra.
Det började med ett tre timmars-seminarium i skolan, som handlade om beteendeanalys inom KBT. Tiden bokstavligen flög iväg fram till lunch, då jag blev upphämtad av far min för en lunchträff.

Vi stack iväg till Blues Kök och Bar som ligger precis ett stenkast från där jag bor, och där jag till min förtjusning fick smaka på mitt livs godaste fisksoppa
Jag praktiskt taget drack ur soppskålen. Herrejösses, vad gott det var!

Med magen full av simmande små räkor och musslor så fick jag skjuts hem, där en hel drös med ansökningspapper för min au pair väntade. Åh, jag är så förväntansfull och pirrig och lycklig och jag kan knappt vänta!

Kort därefter ringde au pair-agenturen för en telefonintervju, för att se om jag var lämpad för att åka iväg under nästa år. Intervjun var på engelska och den gick som på räls, och jag kände mig mer än fullgod efteråt.
Eftermiddagen som borde ägnats åt plugg blev istället ett ifyllande och ihopknåpande av olika dokument, varje nytt papper med större entusiasm än den föregående. Det här kommer bli storslaget, I tell you.

Det enda jag är orolig över är om min psykiska historia kommer sätta käppar i hjulet för mig? Tänk om jag inte får samma möjlighet på grund av mina föregående snedsteg? Har jag förstört min framtid på grund av ett ytterst pinsamt förflutet? ... Jag vågar inte ens tänka på det. 

Martin kom till mig mot kvällskvisten, och vi åt kvällsmål och sittade på mysiga serier tillsammans.
Han är så fin, min Martin. Finns där för mig och tröstar mig när det behövs, lugnar mig och får mig att känna mig så älskad och värdefull.


Och så slutade onsdagen. Med ansökningspepp, Martin-gos och världens godaste fisksoppa.


6 kommentarer :

 1. Ååh vad mysigt med tv serier! Vad är det för TV-serier ni följer för tillfället?
  Ååh vad smaskigt med fisksoppa!
  Ååh vad spännande med intervjuerna!
  Ååh vad jobbigt med oron kopplat till snedsteg. Men vet du? Om dessa personer dömer dig för dåtid, inte ser dig för den fantastiskt fina Emelie du har utvecklats till och är IDAG, då är det deras problem, de vet inte vem de missar ;-) Jag menar, du kan ju omöjligt påverka sånt som varit, bara här, nu och framåt!

  SvaraRadera
 2. Och jaa, du föregår som ett äkta praktexempel! Bäst är helt klart B&J Cookie Dough… Dock har på senaste tiden av budget och laktosskäl en annan bubblare klättrat uppåt. Och det är den ”hemmagjorda”! Såhär går det till: tag ett paket kelda vaniljvisp (… testat både Ica, Milda och laktosfria, de funkar inte lika bra!), tillsätt vaniljsocker efter smak, laktat (vid behov) och vispa vispa vispa. Rör sedan ner tillsats efter tycke och smak (t.ex. söndersmulade digistivekex, dajm-bitar, marschmellows). Ner i en fin bytta (för känslans skull) och in i frysen minst 6 timmar. Smarrigt, promise! Oj, det kanske kan bli min parad”rätt”? Hehe.

  SvaraRadera
 3. Jag har lustigt nog aldrig ätit matiga pannkakor:P Men det verkar jättegott!

  Måste de verkligen ta del av din psykiska historia? Den måste man väll få hålla för sig själv tycker jag. Huvudsaken borde vara hur du är och hur du mår idag :)

  SvaraRadera
 4. Haha! Jag som alltid brukade ta champinjoner och räkor på min pizza när jag var liten ;)

  Haha, naw, visste du inte att han inte gillade dom förrän nu? Jo, så är det ju! Trist att äta någonting som man lagat och det andre inte gillar, drar ju ner upplevelsen lite ;) höhö

  Hur går det med studierna förresten? Är det mördarterminen fortfarande?

  SvaraRadera
 5. Och ska du avbryta psykologprogrammet då? Som ett studieuppehåll förresten? Glömde fråga det i kommentaren innan ;) Du är väl inte färdig ännu eller?

  SvaraRadera
 6. Jag förstår din oro. Jag har haft en depression med några tillhörande psykiska symtom. Mår dock MYCKET bättre nu än jag gjorde innan jag blev sjuk! En livslust som inte fanns där innan jag blev sjuk, och även en ny tacksamhet och ödmjukhet inför livet. Att lyckas bli fri från psykisk sjukdom är starkt tycker jag och det är så synd att alla inte kan se förbi det sjuka, fast att det är borta. MEN av allt jag läst av dig/om dig, verkar du vara väldigt klok, kompetent, pedagogisk, analyserande och barnkär (och Frankrike-kär) - så jag ser inga hinder för dig i att uppfylla din dröm! Din och min psykiska historia är en FÖRDEL för oss som andra inte har. Den har fått oss att utvecklas och se saker på ett nytt sätt. Vi måste bara övertyga de där andra om att det är så ;) Åter igen; lycka till. Jag hejar på dig! :D

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)