Lösenord

söndag, november 10, 2013

Kaknästornets maffiga buffé


Idag, efter mitt jobbpass, hade far samlat ihop den gamla familjekonstellationen för en fin helgbuffé i Kaknästornet. Kaknästornet är - inte helt obekant - ett av våra högsta byggnader, och bjuder således på en spektakulär utsikt över hela Stockholm.

Vi skulle äta på restaurangens buffé!
Bufféen är inte bara maffigt dyr - den är maffigt mångsidig också. Jag lyckades klämma en bild på förrättsbordet, där det serverades bland annat olika ostar och kex, skagenröra, rökt lax och olika sillar, charkuterier och rökt renkött, sallad och rödbetor, och hummus och gud vet allt..
 ... för att inte tala om varmrättsbordet med potatis och köttbullar, falafel och pulled pork, tandoori lax och så pannkakor med bacon och äggröra, revbensspjäll och buffalo vings, prinskorv och...
... givetvis massa bröd och smör, som jag glatt plockade åt mig. Sedan satt vi med den makalösa utsikten och åt.
Efterrättsbufféen var däremot en besvikelse... Jag hoppades få mer extravagans än de pyttesmå bitarna av muffins, äppelkaka, brownie, små fruktbitar med grädde eller den där passionsfruktscheesecake:n som syns på bilden..
Men trots att det inte var så tilltalande fick jag i mig både tre bitar brownie och två bitar äppelkaka. Lite sådär så jag inte kan hejda mig när allt är framdukat så lättsamt.

Nej, men små bitar av saker gör de inte smakligare. Dagens visdomsord, mina vänner!


Men nog var det värt en upplevelse, alltid!
(Speciellt när det inte var jag som betalade notan på över tusingen..)
1 kommentar :

  1. Oooh, flashback Berlin! Vad smaskigt och gott det ser ut! Men också läskigt, såå högt upp. Fy för höjder! Men passar dig nog bra ändå; nästan lite Paris eifeltorn vibbar ju =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)