Lösenord

torsdag, juli 18, 2013

Podcast-frälst


Efter att ha lyssnat sönder samma gamla låtar, dag ut och dag in, så har jag numera funnit en förkärlek för podcasts.
Det finns inget mer rofyllt än att sitta avslappnad på en buss eller ett tåg, se landskap susa förbi utanför och ha en gemytlig röst som klingar glatt i öronen. Ett käckt radioprogram, en podcast, med personligheter och intressanta tankar, roliga anekdoter eller bara tänkbara insikter.

Just nu har jag tre stycken podcasts jag tycker är kalasmysiga. Dessa är, i omvänd ordning:


#3: Christer i P3 


Numera är det Sommar-Christer som hörs varje dag i lurarna, men icke desto sämre för det! Ett klassiskt litet inslag där man får ringa in och prata, med samtalsämnen såsom "vad fascinerar dig?", "vad har du glömt?", "berätta om ditt sämsta sommarjobb" och relationsfrågor. Det är lättsamt och enkelt, käckt och alldeles fantastiskt under en busstur eller en promenad i solskenet. Under Christer i P3 finns det inga bekymmer.

---
 
#2: Fredagspodden - med Hannah & Amanda
 


Mer tjejiga kvinnor får man leta efter. Hannah och Amanda, numera gifta och med barn, snackar mest om relationer, kärleken, livet och lyckan. Det förekommer också en hel del ångest, och de pratar så oerhört personligt om sig själva. Sedan har de en så härlig kemi, som bara systrar har. Ibland dras mungipan upp åt ett och annat dramatiskt utrop, eftersom allt mer eller mindre är "det värsta som finns!" eller "det bästa som finns!". Men mindre underhållande är det inte. Och av gripenhet eller lycka börjar en av systrarna gråta - minst varje pod.

 ---

Och så till storfavoriten, den enda, den bästa:

#1: Adam och Kompani
Sällan skrattar jag så som när jag lyssnar på Adam Alsing, Carin Da Silva och Daniel Breitholtz. Ett riktigt kanongäng som verkligen har kamratlig kemi i lurarna, som snackar både personligt, privat och alldeles förtjusande pinsamt. De skrattar och skämtar med varandra, diskuterar udda och roliga ting, pratar om Daniels sexliv och Carins pågående graviditet.
Sedan så kommer jag ihåg Adam från hans diverse tv-program, och givetvis från radio Äntligen Morgon i Mix Megapol.
Jag bara älskar honom..! (Tror jag har en liten radio-förälskelse i Adam där).

---


Sådärja. Det var mina följeslagare i sommar, alla dessa tre. Olyckligtvis har jag snart lyssnat ut alltihopa, men jag väntar ivrigt på fler -  varje vecka.


Lyssnar ni på podcasts? Och i så fall, vilka?


2 kommentarer :

 1. Ooh, då är vi tvåå =) Jag gillar sommar p1-programmen! Ett annat hett tips är P3-dokumentär! De är skickligt producerade och ofta väldigt spännande, dessutom allmänbildande! Christer i p3 är också kul, o lite mer lättsamt!

  Hmm, jag vet inte hur det hänger ihop det där med tupp och höna, är det inte så att äggen bara blir ägg (alltså utan kycklingar i) om tuppen inte finns med? Detta måste googlas!

  Ojoj, top-5? Hmm. Allså om jag räknar bort choklad och fokuserar på "vanligt godis":
  1. pingvinlakrtis (alltså taxfree-shop burkarna)
  2. soda pops
  3. kola pops (alltså som sodapops fast bruna)
  4. hårda salta dödskallar
  5. sura godisar (formade som rör) med "fyllning" i. Nu får du allt svar på din egen fråga ;-)

  Joo, det funkar faktiskt bra med dem som drickaunderlägg! Blir de fuktskadade vet man att det är dags att köpa en ny burk =)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle rekommendera sommar i P1 (eller vinter i P1) :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)