Lösenord

onsdag, mars 13, 2013

Kladdkaksträff med Pessimist-Jangi


Åh, sickna namn den grabben får - Skogshuggar-Jangi, Jangi-Janger, Pessimist-Jangi... Men sällan Markus, sitt riktigt namn. Denna gång när vi möttes upp verkade Jangi göra allt för att förstöra mitt förtjusande humör. Pessimist-Jangi för hela slanten.

Men tji fick han! Inte nog med att solen lyste, att Paris stod inom räckhåll och att världen tedde sig så underbart, underbart vacker... Inom kort skulle jag få hugga in i världens godaste kladdkaka. Svårt att krossa mig då!
Snäller som han var bjöd han till och med på te, vilket förhöjde upplevelsen och min uppfattning om nämnda Pessimist-Jangi. Kanske han inte var så negativ, trots allt?
Plus att teet var riktigt gott, så det var nog ödet.

Två stora kladdkaksbitar och tillhörande het dryck inmundigades på måndagseftermiddagen, och såg ut lite såhär:
Jag satt som vanligt och återhållsamt sparade på min, njöt och tillägnade hela två timmar till att smaska i mig den.
För det är så man gör med extra god kladdkaka. Man tar vara på den.
Jangi, däremot, han högg in direkt - djurisk som han är!
Kladdkakan försvann på ett nafs.
Tjoff, sade det, och så var den borta!

För att smälta godheterna spelade vi lite kortspel. Något av det mysigaste som finns är ju att spela kort på café.
Därefter klappade vi varandra nöjd på magarna, tog en lagom kylig promenad till Södra station, och hälsade varandra hejdå.

Jag kan inte vara mer fika-nöjd: Kladdkaka och en djurisk, knasigt pessimistisk vän som i kontrast bara förhöjer mitt eget glädjetillstånd. (Åh, livet).3 kommentarer :

 1. Vilken liten gentleman som bjöd på te, och plus i kanten eftersom teet faktiskt var gott.
  Mums för kladdkaka, förstår att du tog lång tid på dig att mumsa i dig den. Själv har jag otroligt lätt för att äta snabbt, så skulle aldrig klara av att dra ut på det såpass länge..

  SvaraRadera
 2. Vad gott med kladdkaka! Schysst av Jangi att bjuda på te, också! Och du är ju expert på att äta kladdkaka långsamt och njutningsfullt, hihi. Men det är ju godast så!

  sv: Haha, kan nog allt hända i Paris, fransmän är fransmän ;) var massa felstavningar i Lyon också nämligen, en väldigt stor stad. Ja, kan verkligen bli mycket roliga språkliga fel, haha.

  Tack gums! Verkligen fina minnen. Ja, jag var inne i pilträdet, var gulligt! Barndomsnostalgi. Jessica och Manda var dock mer exalterade än jag, haha, så söta.

  Ja, verkligen fransk frukostbuffé! Typ så det brukar se ut i Frankrike på de flesta hotell, skulle jag tro.
  Haha gudnej, vi hade hur mycket som helst till picknicken, ostar, kyckling, smör, mjukost, bröd, frukt, grönsaker, kakor och gud vet vad, haha! Var jättegott och mysigt.

  Lasagnen var verkligen jättegod, var så nöjd! Vegetariskt kan vara så himla, himla gott ibland. Ja det är bra med mycket sallad! Men denna hade någon märklig dressing på sig så jag åt inte så värst mycket av den.

  Jaså, är fontänen lik en fontän i Versailles? Jag förbannar mig själv lite för att jag inte var mer i trädgården när jag var i Versailles, var den lika fantastisk som de säger? Funderar på om Frida och jag borde åka dit i maj.

  SvaraRadera
 3. ÅH vilket café är det? Jag MÅSTE smaka den där kladdkakan!!!!! hihi :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)