Lösenord

torsdag, mars 14, 2013

Indisk mani med Bastian


Min vän Bastian och jag, vi har vår vanliga tradition. En gång i veckan brukar jag besöka honom och hans vråltuffa hemmabiosystem (projektor = filmduken täcker hela väggen!) och se på franska filmer. Han vet nämligen hur jag svärmar för Frankrike och det franska språket.

Eftersom jag i flera veckor har tjatat på honom om hur mycket jag saknar indisk mat (för det känns ju som en evighet sist!) så slog han igår slag i saken och bokade bord på en nyfunnen indisk restaurang - Happy India.
Efter misslyckandet med förra måltiden så kände jag för revansch. Men här blev det inte tikka masala, inte, utan nu körde jag tryggt och säkert på en Takra Dhal. Linsgryta är - utan undantag - alltid en succé.

Och där, ska ni veta, gick vi rätt till att gå!
Servicen var jättetrevlig - Bastian och jag fick sitta kvar i nästan tre timmar och babbla utan frågor från personalen om betalning eller otrevliga blickar, trots att flera sällskap stod och väntade i kö.

Därtill var maten riktigt god, och naan-brödet.. Ja. Det smakade som naan-bröd gör. GOTT.

---


Nu är det strax helg och mina simpass drar igång! Denna vecka är det kursavslut, och alla ska få sina märken och diplom.
Och på söndag - då ni - då är det jag som ska hålla Sex hos mig. Höjdarhelg, minst sagt.5 kommentarer :

 1. Vad gott det ser ut! Härligt att ni fick sitta kvar så länge utan mas från personalen och sådär, det är så irriterande när de är sådana på restaurang. Halva nöjet är ju liksom att umgås, prata och ha trevligt när man är ute och äter..!
  Låter som om du har en toppenhelg framför dig, också!

  sv: Laura fick förhinder! Vi ska kanske luncha imorgon eller på lördag, istället. Men eller hur, haha, verkar nästan så...

  Ja, var jättegott. Min favoritbaguette är väldigt enkel, faktiskt. Det är baguette från favoritbageriet (olik allt annat jag smakat), med massa smör (gott och saltat smör), med kalkon och så tomat ovanpå. Godaste..! De brukar inte ha på smör på baguetter i Frankrike, om man inte specifikt köper en typ jambon buerre, men i övrigt är det majonäs eller dressing vilket jag inte gillar. Bättre att göra egna, själv! Tihi. Vilken är din favoritbaguette?

  Precis, kryddorna gör rätten! Himla gott. Jag håller med dig om dressing och sallad, tycker också den är godast naturell i alla lägen!

  Åh, då får vi åka dit, jag och Frida också!

  SvaraRadera
 2. sv: jaja, du får ju iaf LÄSA om hur allas våra hjärnor utvecklas, eller hur?? (och det är jag faktiskt avis på! även om jag inte direkt skulle byta mot live-versionen jag har)

  p.s. man behöver inte vänta: fråga Martin så kan han nog berätta hur man gör för att få till såna däringa arvtagare...

  SvaraRadera
 3. Indiskt kan ju vara himmelriket och döden på samma gång, då det alltid resulterar i en fantastiskt ihärdig paltkoma. Men, det är det värt - flera gånger om. Åt en sådan måltid för bara några timmar sedan! Mmmm, gräddig och kryddig spenat, alltså, så gott.

  Och ja, sömnen kan verkligen göra underverk. Är medveten om att jag är otroligt känslig för sömnbrist, men då jag senaste tiden sovit uruselt kan jag inte riktigt använda mig av det verktyget...

  Panikångest kan jag inte säga sker ofta, men det är inte heller ovanligt. Ångest och panik dyker upp lite titt som tätt, men själva fenomenet tillsammans á panikångest är tack och lov inte allt för återkommande.

  Måste. Till. Liljeholmen. Nu. Glass!!!!

  Oj, vuxensimskola, är det med fokus på de som ej är simkunniga eller rör det sig om teknikutveckling hos de som redan kan? Jag vet inte om det är så i alla kommuner, men här har det i alla fall införts obligatorisk simundervisning för alla sexåringar - vilket jag tycker är helt fantastiskt, då Värmdö har vatten överallt och tar emot en allt större skara flyktingbarn (som ofta saknar simkunskaper). Och babysim, alltså, det vill jag verkligen uppleva någon gång! Kan inte ens föreställa mig hur fantastiskt det måste vara!!!

  SvaraRadera
 4. Gött att personalen lät er sitta kvar så länge, själv hade jag blivit rastlös efter ungefär en halvtimme, men med rätt sällskap antar jag att man kan sitta stilla rätt så länge.
  Låter verkligen som en kanonhelg, är som sagt rejält nyfiken på vad du kommer bjuda på när du är värdinna för er "sex hos mig"

  SvaraRadera
 5. Haha ja, jag fick alla sex, sötnos ;)

  Ja, vad härligt. Var låg den indiska restaurangen, sa du?
  Det ska jag göra! Tänkte haffa henne för brunch/lunch någon gång i helgen, muhuhu.

  Ja, blä för majonäs. Eller hur! Haha, aprikosmarmelad alltså... Inte riktigt min tekopp. Alltså bara baguette med smör är fantastiskt gott. Du skulle smaka baguetten från Jacobs här, alltså, den är gudagod..! Olik något annat bröd jag någonsin smakat. Himmelsk.
  Åh, ost och gurka är nog min favorit av de tre. Leverpastej känns mer som pålägg för grövre bröd, för mig.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)