Lösenord

tisdag, januari 22, 2013

Knappa tjugoett och Dall Makhoni


Igår, måndags, påbörjades min första officiella dag som student på psykologprogrammets termin fyra, och detta var något jag omfamnade med öppna armar. Ibland kan jag knappt tro att jag kommit så långt som jag gjort. Snart är jag halvt utbildad till psykolog - och jag är knappa tjugoett.

Hursomhelst så startade världens bästa kurs igår. Barn i grupp - P4-BIG, heter den. Den handlar, kort och gott, om precis det jag intresserar mig för och även just precis vad jag arbetar med (som simlärare).
Inte nog med att vi ska ut i skolor och observera barn (jag ska studera klass en årskurs 8B hela nästa onsdag!) och skriva observationsrapport om det - vi ska också skriva en uppsats där vi behandlar just ämnet barn i grupp ur ett socialt, kulturellt och etniskt kontextuellt perspektiv.

Usch, vad det här kommer bli en rolig månad!


---


Efter introduktionsföreläsningen så åkte jag hem,
tränade en timme och sedan mötte jag upp min kamrat Sebastian för att bjuda på indisk middag.
Efter rekommendation från My så bestämde jag mig för att testa på restaurang Indira.


Dall Makhoni


Där fortsatte jag på min vegetariska trend och tog Dall Makhoni (linsgryta) med naan,
och själv övertalade jag Sebastian att smaka deras Lamm Vindalo.
 Vilket även jag råkade göra (en munsbit), och det brände som attan i munnen (!).

Indiskt slutar inte förvåna mig. Lika förbannat gott varje gång.5 kommentarer :

 1. Vad kul att ni har börjat med något som du intresserar dig så mycket för, det är ju så mycket lättare att skriva uppsatser och rapporter om saker man tycker om.
  Känner att jag nästan borde äta indiskt någon gång, för sen när hade Emelie fel vad gäller mat? Och det ser ju gudomligt gott ut!
  Kram! <3

  SvaraRadera
 2. Ikväll blev det indiskt för mig med. Jag lagade fisk i garam masala. Det var mumsigt, haha!
  Kul att du har kommit så långt i din utbildning! Jag måste säga att psykolog är något som faktiskt intresserar även mig. Är det roligt? :D
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Haha, jag hade en period då jag åt indiskt jämt, fast här hemma :) Naanbröd i mängder och tikka masala. GOTT är det, fast nu kan jag knappt känna lukten utan att det vänder sig lite, eftersom jag åt det så intensivt ;)

  Och ja, det är sjukt coolt att du är i princip halvfärdig med din utbildning. Och du har tagit dig hit med BRAVUR, minst sagt. Var stolt!

  SvaraRadera
 4. Gud så kul med nya kursen! :D
  Och jag tar alltid linsgrytan...mm...så god.
  Från och med nästa vecka kan jag ses! Säg till när du kan träffa mig!

  SvaraRadera
 5. jag är inne på att utbilda mig till psykolog längre fram, trots att jag har något emot många psykologer. måste bara säga att jag tror att du blir en kanon psykolog, du verkar vara en så otroligt fin människa.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)