Lösenord

onsdag, december 05, 2012

Monstruöst snöoväder


Aldrig har man sett på maken till snöoväder där ute!
Imorse när jag vaknade så var jag på glatt humör; jag klädde mig fint i spets och mina finaste uggleattiraljer när jag omfamnade onsdagen.

När jag sedan tittade ut genom fönstret blev jag lite bekymrad.
Men lite snö har väl ingen dött av, tänkte jag (överoptimistisk?), och rustade mig för dagens föreläsningar.


Dock fick jag mig en knäpp på nosen när jag kom ut i trapphuset och försökte öppna porten.
Porten hade nämligen fryst igen, och den gick inte att rubba.

Jag kastade mig mot porten som en sumobrottare i ren desperation och drog i låset, men porten rubbades inte - fast som is.
Nästan komiskt, tyckte jag, och undrade lite oroligt om detta faktiskt var en legitim anledning nog att stanna hemma och mysa. Mitt samvete sade emellertid emot och jag fick vidta vidare åtgärder.

Till slut knackade jag på hos en av mina grannar, som yrvaket öppnade sin ytterdörr i morgonrock.
Hon visade mig bakvägen ut - fuskvägen man kan ta genom cykelförrådet.
Tur att det fanns en annan lösning på min (och resten av Sveriges) problematik.

Så jag krigade mig igenom ett oskottat Stockholm i snöorkanen, och blåste nästan bort. Jag var dyblöt när jag kom till universitetet och kunde borsta av mig, röd och öm, och önskade mig mentalt till något varmare land.

---

Planen var egentligen att jag skulle fika med Laura efter föreläsningen och komma över till henne på en kopp te, men snöovädret gjorde detta omöjligt. Istället kom vi på en alternativ lösning: Skype-fika!

Jag krigade mig hem till Martin genom snön, drog direkt av mig de våta byxorna och satte på en kanna te. Sitter numera här och skype-tjattrar med Laura med en stor kopp rykande te med mjölk och honung, medan Laura stickar på andra sidan.


Så ohyggligt mysigt. Med den rådande väderkulturen får man göra det bästa av situationen!
Här i Stockholm varnar de för klass 2:
"Klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV."

Fasiken, vad jag njuter av att vara på insidan. Sedan så sitter jag och längtar efter Martin en massa - vi har inte setts sedan söndag och jag känner mig speciellt kramig i detta kyliga väder.

Och egentligen finns det ju inget mysigare än att gosa med någon under en varm filt när snön yr utanför.5 kommentarer :

 1. Oj oj, här i Göteborg är det bara snö. Inte lite, men inte heller några mängder. Har nog inte varit kallare än -10, än så länge.
  Klass 2-varning alltså, bäst att du fortsätter sitta hemma och mysa då. Skype-fika var väldigt uppfinningsrikt måste jag säga! ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Haha, tur att ni kunde fika dejta på detta sätt då:)

  SvaraRadera
 3. Fäään vad snygg jag ääär!

  SvaraRadera
 4. Ååh, vilken fin tröja - söt som socker är du!

  Jag hade också otroligt svårt för te med mintsmak förut, tyckte också att det smakade som uppvärmt tandkrämsvatten. Jag vet inte varför jag ändrade uppfattning faktiskt, men det här teet var lite speciellt eftersom det smakar choklad också. Men gillar man inte mintte är det nog ingen höjdare i alla fall ;)

  Ja, det ska bli himla fint, jag tror ett litet miljöombyte är på sin plats faktiskt.

  Åh, ja, gamla stan såklart, nu vid jul måste det vara helt fabulöst! Oj oj, jag gillar det mesta i matväg, är otroligt svag för sushi och stark mat - typ indiskt och libanesiskt!

  SvaraRadera
 5. Kärlek är helt klart den bästa ingrediensen;). Pratde snällt med degen denna gången och lyckades haha. Jag minns faktiskt inte hur jag hittade in på din blogg, vet att jag fastnade för dina inlägg om ugglor & ben & jerrys;)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)