Lösenord

fredag, december 07, 2012

Kära tomten


Kära tomten,

Det finns saker och ting jag önskar, givetvis, men inte enbart till mig själv. Du förstår, tomten,
min högsta lycka härflyter från mina närståendes lycka. Det finaste du kan ge mig, är vad jag önskar dem.

Till min syster Nathalie, den starkaste person jag känner, så önskar jag det skratt hon för många gånger tvingats kväva och den lycka hon fått vänta på alldeles för länge. Jag önskar henne livet och glädjen och kärlek och allt hon från början förtjänat - men inte lyckats erhålla förrän nu.

Till farmor och farfar, tomten, så önskar jag deras vetskap om den tacksamhet som från flera generationer riktas gentemot dem. Deras förståelse om hur kärleken de genom åren ovillkorligt erbjudit gengäldas hundrafalt, och insikten om oss alla som inte kan tänka oss mer godhjärtade personer att växa upp med.

Till Martin önskar jag en oupphörlig utveckling och förverkligandet av en potential som ter sig oändlig. Fast tomten; försök se till så att detta inte skuggar uppskattningen av hans ständiga framgångar, så att han kan beakta sitt värde nästan, nästan lika högst som jag gör.

Tomten, far behöver mod. Jag önskar honom styrka att stå emot alla konflikter som hotar honom, och stabilitet att hålla honom ståendes när rädsla tvingar honom på huk. Jag önskar honom kurage att skrika och förbanna, samt tryggheten i den kärlek vi riktar - även mot en ibland ilsken man.

For Marieke, I wish the geographical proximity of her best friend. I wish her to see my happiness for a bond I have never built with anyone else - despite the distans that would make it seem unfeasible. Also, I wish her the ability to read Swedish, making any translation otiose.

Till Emsi önskar jag en självsäkerhet som representerar den själsstyrka hon besitter. Jag önskar henne ett handlade lika starkt som hennes vilja, och en självuppskattning lika vacker som hennes drömmar.

Minister är en ödmjuk man, tomten, men det jag önskar honom är motivationen och drivet som får hans inneboende entusiasm att vakna till liv. Jag önskar honom insikten om all den lycka, kärlek och de möjligheter som ligger precis framför näsan på honom, och som han ibland genomser.

Till Laura önskar jag förmågan att alltid sprida, lyfta och förverkliga den optimism hon så lättsamt klär sig i, och den fortsatta glädjen i att få människor se skönheten i livets små ting.

...

Till mig själv, tomten, så önskar jag inte mer än att personerna jag skrivit om ovan inser och bejakar den fantastiska godhet jag ser i var och en, och att de utnyttjar den fullt ut. Jag önskar mig deras tillit och förtroende, samt deras kärlek, umgänge och gemenskap... Fast. Mest av allt så önskar jag mig nog kladdkaka.


Tack på förhand, tomten!
Emelie


http://www.stepbystep.com/wp-content/uploads/2011/12/Letter-to-Santa-Claus-400x318.gif

4 kommentarer :

 1. Emelie, du skriver så fint så jag inte ens vet vad jag ska säga. Du är fantastisk och du gör mig så glad. Till dig kan jag inte önska annat än fortsatt glädje och värme i livet, men jag vet att jag inte behöver önska dig något. För det kommer att gå så otroligt bra för dig. Och det vetskapen får mig att känna mig så trygg.

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk kärleksförklaring :) Din blogg är som ingenting annat! GLÄDJE OCH KLOKHET.

  SvaraRadera
 3. Det här inlägget fick mig att bli alldeles varm inombords. Så jäkla fint skrivet så det inte är sant!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Du är bra fin du som önskar dig saker till andra! Och du skriver himla fint. Vändningen på slutet, haha, klassiskt Mlis.
  Och du är fin som önskar det du önskar åt mig, och som tur är så har jag kommit närmare och närmare den önskan på egen hand under hösten, vilket känns väldigt fint. Det är läskigt, men bra, tror jag. Handlande lika starkt som min vilja - läser mycket Frankrike in i det där. I'm on my way with it, dear!
  Tack så mycket, hjärtat.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)