Lösenord

söndag, november 04, 2012

Mordmiddag hos familjen Danté


Lördagskvällen hade jag storslagna planer på gång - det var dags för den där mordmiddagen jag småpratat lite om tidigare..

Min klasskamrat hade nämligen varit finurlig nog att ordna upp en rollspelskväll, där man blev bjuden på trerätters middag. Alla hade fått en karaktär och under kvällen lyder "testamentesläsning" eftersom Amelia Dante har blivit mördad.

Vår uppgift under kvällen var att - som våra karaktärer - ta reda på vem av oss i familjen som dödat Amelia. Min klasskamrat hade skrivit motiv och alibis till alla, och under sex timmar gick vi alla in i våra respektive karaktärer till fullo och försökte sno åt oss en så stor del av arvet vi bara kunde.

Gissa om jag var taggad?

Isa kom förbi en snabbis innan jag var tvungen att resa, och hjälpte mig med preppen (och peppen!).
Och nog blev jag fierce alltid - med en slamp-fit som heter duga charmade jag mig igenom kvällen med bravur.
Leonora Danté - barnbarn till mördade Amelia Danté dök upp på middagen och testamentesläsningen
med dödssynden girighet som drivkraft.

Kvällen blev en succé! Trerättersmiddagen var fabulös - men bäst av allt var storyn!
Jag kommer försöka posta en hel del fler bilder från spelets gång; när de väl släpps.

Det hände så mycket intriger i alla olika delar av rummet;
Mitt försök att mörda min far resulterade i att jag råkade överdosa husan med narkotika, jag och min påstådda farbror hade en hemlig affär samtidigt som jag var bitter fiende med hans påträngande och alltför närgångna sekreterare. Husläkaren gick runt och sålde inofficiellt droger till folk och alla försökte få min faster att få ett återfall till sin tidigare historik som grov missbrukare. Samtidigt försökte jag - av ren avund - lura i min farbror (älskare) att jag hade en affär med hans mosters man.

Det var en helt fantastisk kväll, och ingen av oss gick ur karaktär under de sex timmarna som spelet pågick. I slutet visade sig att det var min farbrors sekreterare som var mördaren, eftersom hon hade en hemlig förälskelse i min farbror (och därför avskydde mig).


Hur som helst var det en kväll jag aldrig varit med om förut, men någonting jag önskar kunna återuppleva i framtiden.
För snacka om att man får leva ut en del av sig själv man annars inte uttrycker..

5 kommentarer :

 1. Det låter ju hur trevligt, kul och spännande som helst! Rollspel, det är något jag skulle vilja prova på. Eller nästan ännu hellre lajv! Springa runt i en skog och vara någon varelse från en annan tid, det vore grejer det.
  Och du kom dit som en tuff brud i lyxförpackning ser jag, Isa lyckades verkligen med att preparera dig inför den här kvällen! :)
  Massa kramar <3

  SvaraRadera
 2. men uuuuh vilken pudding! kommer du börja vandra i sminkets syndiga träsk nu? eller kommer du fortsätta låta ditt ansikte beskonas?

  och kvällen lät himla rolig, kul grej liksom, inte många som orkar styra upp sådant där men kul att det finns folk som orkar :)

  och bra beslut att ringa in din pv, det måste ju varit mer värt än att hålla på sina principer ;)

  SvaraRadera
 3. Åhå, det där lät ju hur kul som helst! Vilket jobb det måste ha lagts ner på att planera allt, och det låter ju definitivt som att det blev lyckat. Och alltså DAAMMNN vad snygg du var då, den nya hårfärgen passar ju dig jättefint!

  SvaraRadera
 4. Okej, jag skummade bara genom detta inlägg nu för jag vill höra "the real deal" sen när vi ses. Och vad jag ska krama dig! hihi. Har blivit så van att träffa dig nästan dagligen att 3 dagar utan dig ger abstinens. haha, nu blev jag nästan creepy men det är sanningen ;)

  ÅH! dog nästan mys-döden när jag såg bilderna från stugan. ÅH ÅH ÅH. Du och jag skulle ha så himla trevligt om vi åkte dit med ett paket kaffe och lite gifflar och spenderade ett dygn. haha!

  Har tusen saker jag skulle vilja skriva här, bland annat svara på alla dina kommentarer! vet inte var jag ska börja, tihi. Men kul att festen verkade bli så himla trevlig. Och jag är stolt över dig vän som klarar det så bra med skolan denna vecka. en kämpe! Och tusen tack för dina fina ord att jag blir mer och mer Isa. Det känns verkligen som det. Och ännu bättre är att du gillart! Annars hade vi ju inte kunnat bli VÄNNINOR i framtiden! ;) (japp, du är en keeper så jag planerar en gemensam framtid)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Åh det lät ju hur kul som helst med rollspel!! :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)