Lösenord

fredag, augusti 24, 2012

Jag ångrar ingenting


Mitt liv har förändrats drastiskt de senaste månaderna. Eller egentligen; det senaste året.
Jag har tagit flertal enormt grundliga beslut - flyttat hemifrån, börjat en lång och fördjupande utbildning, börjat träffa nya människor, separerat från ett långvarigt förhållande, upptagit gamla kontakter, avancerat på min arbetsplats, investerat i ett nytt förhållande...

Tiden går så obarmhärtigt snabbt. Samtidigt som insikten och acceptansen om alla dessa förändringar håller på att landa - registreras - så fortsätter jag ta mig framåt och avancera i mitt liv, både emotionellt, akademiskt, karriärmässigt, i relationssammanhang och personlighetsutvecklande.

Jag ser mig omkring idag, på min omgivning, och det samhälle jag lever i. Idag är vi alla så fast i normerna, kunskaperna som säger oss vad som borde vara, vad som är adekvat; propert; rätt. Man förlitar sig på samhällsstandard snarare än sin egen magkänsla, förkastar sin egna aktuella emotionstillstånd och äger inte tillit i att man själv besitter den högsta möjliga kompetensen att förstå sig själv - än mindre kapaciteten att påverka det.

Jag äger insikt om att mitt liv inte passar in i en mall. Jag borde inte göra något för att det är vad som antas stämma för de flesta, jag borde inte känna något för att det antas kännas för de flesta, jag borde inte tänka på det sätt som är förväntat av mig. Jag borde ingenting - förutom att lära mig att känna av mig själv, till hundra procent.
Att göra vad som är rätt för mig vore att prisa mina impulser, bejaka spontana önskningar, välkomna skrattanfall och omfamna obehag. Det är något jag blivit bättre och bättre på; att se till mig själv som utomstående någon annan i denna värld, och att mina känslor (även om de påverkar och påverkas av min omgivning) inte bör behandlas på annat sätt än som att de är genuina, berättigade, fullständiga och mina. 

Jag mår så fantastiskt bra just nu.
För att känna av i stunden, alltså. Mina känslor är lösgjorda inom mig, och jag accepterar glädje liksom leda liksom sorg liksom skam liksom likgiltighet. Men sanningen är att jag främst av allt bara känner bubblande lycka, positiva förväntningar, varma känslosvall och en enorm säkerhet - både vad gäller mig som person, min framtid och mina beslut.


Det är så klyschigt att säga, men: Jag ångrar ingenting.

Och beviset på att jag varit ärlig och sann mot mig själv, vad jag än gjort...
Det är att jag är lycklig. 

6 kommentarer :

 1. Hej fina Emelie! Vad glad jag blev av det här inlägget, tack.

  Har du, av någon anledning jag inte kan komma på, gjort slut med B&J's? om inte, har du provat de nya smakerna? ;)

  SvaraRadera
 2. Blev så glad när jag läste ditt inlägg, och jag beundrar dig verkligen!
  Den bubblande lyckan är det jag vill kunna känna mer av, jag mår inte dåligt, det är inte det. Jag känner mig snarare känslokall , jag vet inte vad jag känner, om jag ens känner något. Jag är Schweiz , jag är neutral.

  Jag har dock blivit bättre på att vara mer impulsiv, för två år sen hade jag aldrig sagt ja till att gå med några vänner ut på krogen dagen efter, men det gjorde jag i somras och det är något jag absolut inte ångrar. Att våga leva ut de impulsiva handlingarna, det är något jag måste bli bättre på. För jag har svårt för att vara impulsiv, just för att jag vill ha kontrollen.
  Kram på dig, hoppas din fredag är underbar! <3

  SvaraRadera
 3. Vad fint du beskriver det! Ibland är det bra att verkligen sätta ord på känslor för att kunna känna dem fullt ut. Iallafall för mig. Tycker inte man ska ångra något, det är bara onödigt. Det går ju ändå inte att göra något åt sånt som redan är gjort :)

  Sv: Ja jag blir galen, mitt simkort har inte kommit idag heller :/ har skällt ut tele2 via en chatt haha funkar nog inte så bra.. Men ja..

  Har velat om jag ville ha en fjäder, uggla eller svala men hittat en jättefin fjäder som jag nog kommer göra på insidan av överarmen. Det är typ det perfekta stället :) Om jag inte ångrar mig å tar på bröstkorgen men det ska visst göra fasligt ont. Men det blir nog inte förrens senare när jag har pengar. Det kostar ju en del..

  Å ja haha såklart Martin är snyggast :P Lite kul att jag haft typ 20 klick på den bilden, som han förövrigt är väldigt väldigt snygg på enligt mig :P

  Heheh det är okej, jag vet knappt vad min Martin gör på jobbet även om jag faktiskt vet hans titel :P

  Ja det var supergott :P La upp en bild nu också + massa andra bilder :)

  SvaraRadera
 4. jag älskar det du skriver, så ärligt, rakt och jag instämmer i massvis! Jag tror jag håller på att genomgå samma process och jag känner mig lycklig allt oftare, helt underbart! och det är endast genom mina val, mitt kämpande och allt. får jag länka till ditt inlägg? känns bättre än att skiva en egen liknande version, för, ja jag håller med och känner så himla mycket samma! kram på dig <3

  SvaraRadera
 5. Först o fräsmt: du skriver så bra, Liliem! Man hamnar liksom där, med orden. Förstår. Det är en talang du har.
  O sen, det du skriver. Det visar ju verkligen på hur stark du är. Du är så fantastiskt bra som kan se saker o ting på det viset du gör. Jag tycker du har så himlans rätt. Det enda man behöver göra att verkligen lyssna och känna sig själv. Känslor är ju det som bygger oss. Som gör oss till oss. O du är så himlans bra på att beskriva det.
  Det är så fint att läsa. Att du inte ångrar någonting. Att du är lycklig. Verkligt lyckligt. Jag blir glad för att du mår bra.
  Kramisar till dig söta nötis!
  Förresten, visst är det otroligt roligt att hoppa i sängar? Ååh, mihi ^^

  SvaraRadera
 6. Du skriver ju så himla bra, och som jag tjatat om tidigare så verkar du så väldigt vettig! Åh vad peppad jag blev av att läsa detta, tack och tack. Precis vad som behövdes!

  Och jag tycker definitivt att du ska besöka gotland, någon gång efter att du tröttnat på att fara omkring utanför landets gränser ;) naturen är helt fantastisk och fullkomligt unik, blir alldeles hänförd varje gång!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)