Lösenord

söndag, augusti 14, 2022

Paris: Dag 9, Chez Alain Miam Miam

På torsdagen var jag helt ledig, och hade en kompisdejt med Loïc! Vi hade beslutat oss för att testa Chez Alain Miam Miam - ett välkänt smörgåsställe som vanligtvis har kö långt ut på gatan. Nu valde vi att gå dit tidigt, runt kl. 11, och i augusti månad (när de flesta fransoser flyr staden). Dvs kön höll sig innanför dörrarna!

Loïc var lite sen (trafikkaos), så jag satt mig ned och väntade. Började prata lite spontant med en kille som satt ensam några stolar bort, och förstå min förvåning när det visar sig att han är svensk! Vi började prata glatt om båda våra resor och så fort Loïc kom så blev jag tolk mellan dem båda också. 


Det som gör det här smörgåsstället känt är att de ÖSER på med fyllning och ost, och sedan värmer smörgåsen så att osten riktigt smälter ut i brödet, på grönsakerna och köttet. 


Bilden gör inte smakerna rättvisa. Tur nog finns det mycket bättre bilder på google, om en vill se dem i all sin prakt. 

Efteråt sade vi adjö till Mubdir (vårt svenska sällskap), och jag och Loïc gick en äckligt varm promenad genom Paris. Fy och blä vad det var kladdigt, varmt, kvavt. Inte alls trevligt, faktiskt. Men när vi kom fram till hans jobb där jag lämnade av honom, så tog jag skuggvägen hem - hur många omvägar det än innebar.

På vägen blev jag lite chokladsugen och köpte en babka från Chez Meunier. Jag har hört att den ska tävla mot Paris bästa babka (från Mamiche, jag testade den här). 


Men den var inte alls lika god ☹️ Däremot väldigt chokladig, men lite tung! Och inte så fluffig. 

Kom hem till Maddie som jag bor med. Vi tog en vilopaus tillsammans i sängen.


Det var alldeles för varmt för en ordentlig middag. Det fick bli glass!


Sedan blickade jag ut över solnedgången över mitt Paris. Kände livet i mig.




Vet ni vad som är lustigt? De senaste månaderna (egentligen sedan vi blev hemlösa förra året) så har jag från och till känt mig väldigt svullen i kroppen. Jag har vaknat upp och känt mig tung, det har ömmat och kläder har suttit tajt. 

Nu känner jag mig lättare och renare än jag gjort på flera månader. Häromdagen vaknade jag upp första gången på jag-minns-inte-när, utan svullen mage. Och detta trots att jag enbart äter kolhydrater och fett (bröd och smör och glass och crêpes typ). Fattar ingenting.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)