Lösenord

fredag, november 19, 2021

Kramdilemman och kebabsås

I torsdags hade jag finfina planer, och bestämde mig för att ta en (numera sällsynt) selfie. Inser dock efteråt att jag ser lite halvt ledsen ut på bilderna jag tog. 



Det var på lunchen jag tog mig ut, för att käka lunch med min teamledare (i.e. närmaste chef) på stan. Det är lustigt - vi har medarbetare från hela Sverige på Mindler, men min teamledare råkade bo i Oxelösund (bara tjugo minuter ifrån Nyköping). 


Mina naglar gjorde sig mycket bättre i dagsljus. Och ringen säg!! *svärmar* 


Vi slöt upp på Skafferiet, som idag erbjöd högrevsgryta i pepparrotsås eller sejfilé. Jag tog högrevsgrytan trots att jag är lite känslig mot pepparrot (mvh 💪🏻) och vi slog oss ned vid ett bord.


Det var så trevligt! Vi pratade om massor; hennes barn och deras äventyr, min tid innan Mindler, min trivsel på Mindler, hennes trivsel på Mindler, radhuset.... Ja.. Allt det där som en måste repetera varje gång en träffar någon som en känner. "Hur mår du då, i allt detta?" frågade hon. Den frågan som alla frågar. Och jag svarar: "Jag är glad så länge jag inte känner efter. Jag får inte tänka så mycket, då blir det bara jobbigt. Men i övrigt är jag glad!". 

Precis så är det. Jag tillåts vara glad i nuet om jag lyckas stanna i nuet. Börjar jag tänka på mars så får jag istället en tung och aptitlös känsla i kroppen. Tänk att jag ska fylla 30 år utan hem. Utan fest. Alltså NÄEEE nu tänker vi på nuet istället.

Alltid det där lilla awkward när en ska säga hejdå. Fraserna utlöser varandra, det som bäddar för att vi ska gå åt olika håll "tack för idag" och "ha det så bra nu" och "vi hörs" och "ta hand om dig" och allt leder upp till att ska vi kramas eller inte??? nej såklart inte hon är min chef men samtidigt kommer vi så bra överens, det känns som en vän, men äsch, jag kommer inte kramas (håller händerna framför bröstet i en tack-rörelse 🙏🏻) och hon lägger handen fint på min arm innan hon går. åh gjorde jag bort mig nu? 

Jag kommer hem, jobbar klart, gosar med min älsklingsnous och sedan lägger jag mig och läser medan Emil fixar domkraft inför däggbytet. 


Han är borta i två timmar för uppenbarligen kan han inte bara hämta en sak hos Stefan & Ninni (han måste stå och prata i minst 40 minuter i hallen), men sedan kommer han hem och har köpt med sig varsin kebabrulle. Klockan är 19 och egentligen brukar vi äta kl. 17. Men det är okej - jag var inte så hungrig idag.


Det ser ut som en bjässe för att det ÄR en bjässe. Jag orkar halva och sparar resten till imorgon. Kebabrulle utan sås - men med egen sås på sidan. Klarar inte av smaken av kebabsås. Den smakar som något ett barn har kladdat ihop i köket, med det den hittar i skafferiet.. Lite grädde, lite chilisååås, lite seeeenap, några klickar smöööör och blanda blanda blanda. Precis så smakar kebabsås. 

Tycker ni om kebabsås?

16 kommentarer :

  1. Åh, så mycket innehåll du lyckas få in i dina blogginlägg, det har alltid förundrat mig. Allt från den vemodiga tonen över dina selfies, till hur SJUKT SNYGGA dina naglar är i dagsljus (asså den lilagrå tonen var ju bara otrolig?!) och sociala koder kring kramar/hejdå samt kanske det jag blev mest berörd av: det där med att vara i nuet.

    Tänker att det går att relatera till så mycket annat där lidande är långsiktigt. Uppbrott, dödsfall, diverse ångesttillstånd som går ut på oro för framtida problem, ensamhet etc... Att de där "aldrig mer" eller "när kommer...?" är ju vidrigt för oss människor att hantera. Och även om en VET att det stämmer så är det inte så lätt att "bara välja" att fokusera på nuet istället. Tankarna drar ju iväg ändå. Och när en väl är i det där framtidsavgrundshålet så riskerar en att bli fullständigt uppäten. För där finns ju alla möjligheter som skulle kunna gå åt helvete. Vidrigt. Vidrigt.

    Och kebabsåsen... Jag gillar den kebabsåsen vi har i Alingsås (hehe, som alla, alla vill ha SIN kebabsås). Den är vit, och lite, lite, lite kryddig, men lite oklart av vilken krydda. Men inte något stort fan av den rosa (för visst är det den som är här i våra trakter?).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh!! Du vet hur du ska få mig att känna mig uppskattad!! ❤️

      Ja, det är verkligen ett kognitivt aber som vi kämpar med. Personligen har jag alltid haft svårt att vara i nuet, men nu känns det som mitt enda alternativ (märkligt va?), Som en försvarsmekanism. Har du lätt att vara i nuet?

      Ja, precis, den rosa är den jag stöter på (som jag alltid väljer bort, hehe).

      Radera
    2. Vad skönt, tänker att det kanske är lite en vettig grej med krisreaktioner? Att en blir mer här-och-nu? Vet inte om du själv skulle kalla det för kris, men tänker att det iaf går att jämföra med nån typ av kris!

      Jag är inte särskilt orosbenägen, mer i så fall t.ex. socialt ältande, social ångest liksom. Men jag har varit betydligt mer orolig på sistone, vilket har att göra med att jag har KÖPT EN LÄGENHET och dessutom haft en del strul på relationsfronten. Har jättemycket noja kring lgh-köpet, undrar om det är skitkorkat och vill SÅ GÄRNA få casha in skiten nu så jag kan binda mitt lån/ränta etc etc. Har liksom gått och fått GAD sen jag skrev på papperen hehe.

      Radera
    3. Jo, men någon sorts kris tänker jag att den är, om än lågintensiv? Känns typ som att vi sitter i en form av karantän, (isolerade från vårt hem och alla våra tillhörigheter). Vi har inte alla våra kläder, möbler, böcker, saker... Bara varsin resväska. Och det känns lite märkligt faktiskt.

      OJJJJJ var ligger den??? Berätta mer! Hur kom det sig att du valde att köpa? Du får jättegärna berätta mer om relationsbiten (sånt är mitt bästa ämne) ❤️❤️

      Radera
  2. Förresten. Om du skulle vilja, när du är i Stockholm, så skulle jag gärna spendera några timmar av nu med dig. Skulle kännas fint att få ses i fysisk form nu. Jag har förändrats massor. Du också kanske? Tänker tillbaka på senast vi sågs och inser hur otroligt stor skillnad det är mellan mig nu och då. Känner du likadant kring dig? Ingen press alltså, men skulle andan falla på så vet du att jag helt klart skulle vara på :) <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. JAAA! Men ja ja ja, gärna! Var är det du huserar nu? Får Sumpan i huvudet, stämmer det?

      Radera
    2. Jag bor i Solna nu, men helt nära sumpan! Kommer flytta (till den nya lgh!!!) till Rinkeby någon gång de kommande månaderna, vet inte helt när. Har skaffat nytt jobb (har jag sagt det?) i Rinkeby som jag börjar på den 2 mars, och ska sälja lgh jag bor i nu (den är inte min utan min familjs men det blir ju jag som säljer den) först etc etc. Så oklart när exakt, men i Solna nu ett litet tag till iaf!

      Radera
    3. HAH där fick jag såklart svaret. Förlåt, skriver snabbare än jag tänker. VILKET JOBB DÅ???
      Kan du tänka dig mötas i stan någon gång i december/januari?

      Radera
  3. Jag kan inte påstå att jag vet hur kebabsås smakar för jag gillar inte kebab. Har ju ätit det någon gång i tonåren för att inse att jag inte tycker det är gott, men såsen minns jag ej. Däremot låter det ju inte som en höjdare efter din förklaring. ;)

    Kan för övrigt bara stämma in i det Amandah skriver här över. Du är genial på att beskriva och berätta om din dag och dina känslor på ett väldigt bra sätt. Och väldigt öppet! Jag är ofta så övertygad att vi vet exakt allt om vad du tycker och känner att jag ibland, när du hintar till saker du inte berättar, blir lite förskräckt över att du har hemlisar för oss. (Vilket såklart är rimligt! Menar inte att du inte borde.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, du är så fascinerande, Anna Maja, hur du bara kan "nä det där gillar inte jag" och sen typ inte äta det på massor massor år. Jag tycker jag råkar ramla över och tvingas smaka saker jag inte gillat många gånger (ofrivilligt) och sen då börjat gilla dem igen.

      Haha vad gulligt skrivet! 🥰🥰

      Radera
    2. Haha okejdå. Jag kan ju ha ändrat smak. Men mår lite illa när jag känner lukten av kebab så känner inget behov av att provsmaka igen. 😂

      Radera
    3. Nä och då finns det ju ingen anledning att göra det heller, egentligen, hehe!

      Radera
  4. Superfina naglar! Det är konstigt det där... Ibland kan det vara skönt att slippa känna; en ren överlevnadsinstinkt för att må okej för stunden. Andra gånger måste en tillåta sig att grotta ner sig och känna sig ynklig för att sedan kunna resa sig igen.

    Gillar inte heller kebabsås så värst. Hört att de har fanta i kebabsåsen på kebabställen/pizzerior och gillar inte fanta heller för den delen 😅

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! 😁 Ja, men så är det verkligen. En balans känns superviktig. Ibland få tycka synd om sig själv, ibland låtsas som ingenting.

      Fanta??? Hahahah, det stärker ännu min idé om att det är en treåring som lekt i köket.

      Radera
    2. Googla recept kebabsås så lär du garanterat mötas av den hemliga ingrediensen Fanta 😅

      Radera
    3. I did it, för Emil trodde mig inte, haha!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)