Lösenord

lördag, maj 09, 2020

Morotsbröd och överraskningschoklad

Då jag i måndags försökt ge liv till en ny surdeg, så var fredag den perfekta dagen att sätta den på prov. Fick en snilleblixt mitt i degsättandet, att addera lite riven morot och mörk sirap. De jäste dock inte så bra, så jag fick hjälpa till med lite jäst också. 


Morotsfrallor! Jäs, jäs! 


Jaaaaa! Alldeles runda, fluffiga och gyllene kom de ut ur ugnen. Helt perfekta. 😍


Fredagsmiddagen var given: 


Morotsfrallor med leverpastej och gurka samt ost, basilika och tomat.

Efter vad som blev en relativt tidig middag hade vi tid att på en promenad ned till affären och handla fredagsgott. Emil köpte lösgodis och jag glass.  Vi hade lagom sett Bäst i test och avslutat vårt mys då jag fick ett meddelande från Josefin. Hon hade gått förbi stan och köpt Marabous nyhet: äppelpaj.


Ååååh, vad glad jag blev! Älskar överraskningspresenter! Särskilt när de är ätbara! 😍

Fast chokladen i sig var inte så märkvärdig. Den fick 5 av 10 av mig - hade helst haft mer crunch och mindre äppelbitar. Emil tyckte chokladen tog över och hade velat ha mer äppelpajssmak rent generellt. Men nu har vi åtminstone testat!

Vi satt uppe länge denna fredag och slötittade på TV:n, som är vårt kvällsnöje. Jag somnade runt midnatt medan Emil stannade uppe hela två timmar till. Är det helg så är det! 

4 kommentarer :

  1. Blir en dubbelkommentar, vill börja med att jag skrattade högt när jag läste ditt längdinlägg! Haha, så bra! Jag hade en vagt besläktad upplevelse när jag mätte 160 cm första gången, på ätstörningsenheten, och min behandlare där var så glad för min skull, haha! Sen blev det aldrig några fler cm, men det blev åtminstone 160.

    Vad gott med morotsfrallor! Jag har börjat baka lite bröd på sistone också, för tycker att det svenska brödsortimentet har blivit så kasst? Eller?! Dock inte hittat något lysande recept ännu. Fattar inte alls hur äppelpajchoklad ens blev en grej? Har inte testat men förstår inte alls hur de smakerna ska gå ihop! Men men, man vet ju aldrig. Jag har aldrig fattat kombon mellan choklad och pepparkakor heller, men det verkar ju många andra gilla, så smaken är väl just som baken, antar jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, men 160 är ju bra! Och när vi har träffats tycker jag att du alldeles perfekt lång 😉

      Håller helt med! Men vad bakar du helst för sorts bröd då?

      Haha, verkligen, smaken är som baken. jag tycker inte äpple funkar ihop med choklad, men pepparkaka och nutella exempelvis är ju godagott, så det fattar jag!

      Radera
    2. Haha! Tack för längdkomplimang!

      Jag har bakat kallkälla frallor några gånger och faktiskt testat att ha u morötter och kanel, tänkte typ morotskaka, men det blev... för mycket, haha. Funkade bara med Philadelphia och sylt och vips så blev det en efterrätt! Nu igår gjorde jag rågsiktskakor, de blev bra! Men saknade lite grovhet fortfarande. Tänker att jag får ha i lite grövre mjöl nästa gång också kanske... har du något återkommande recept?

      Radera
    3. 😘😘

      Åh, det låter SUPERGOTT. Det låter gott med efterrätt också, haha!
      Jag brukar göra av lite det jag har i skafferiet, men ofta väldigt basic. Surdeg, vatten, mest vetemjöl, lite rågmjöl, salt, brödkryddor, ibland sirap om jag får feeling. Vildare än så blir det inte 😜

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)