Lösenord

lördag, februari 15, 2020

Vårkänslor och charkbricka på alla hjärtans

Alla -ans var ju igår! Pepp! Roligt! Fredag! Toppen!

Klädde mig i vad jag tyckte var lagom piffig klädsel med snäck/fitt-örhängen jag fått från syrran. Och den där bhn som gör det tydligt att jag har olika kupstorlek på boobsen (insåg jag).


(hur många av er zoomade in nu? 👀)

Hade en så himla bra dag på jobbet! Tre nybesök (post partum depression) - mina "favorit"-ärenden. Solen sken utanför och det var liksom 🌷vårkänslor🌷 över hela dagen.


Stämplade ut innan kl. 15 och gick hem. För första gången på flera månader utan varken podcast, musik eller telefonsamtal i öronen. Jag ville lyssna på fåglarna som kvittrade. Hur sjukt att det känns som vår den 14 februari?


Kom hem exakt sju minuter efter Emil, som också fått sluta tidigt. Men han tog bilen #oldlife.

När jag kom hem överraskades jag med ett kärleksäpple :') Gulligt!


Klockan var bara halv fyra på eftermiddagen men jag var såååå sugen på kvällens alla -ans-middag. Vi skulle äta en maffig ost- & charkbricka. Jag plockade fram allt så att det skulle bli lagom rumstempererat.


Speciellt pepp på serranoskinkan i mitten, som Nattis och Victoria köpt i Spanien 👆 

Emil och jag fick lite tid för varandra och sedan bytte jag om till pyjamas, pga varför inte??? Hade en gosig katt som kröp upp på bröstet på mig.


SÅ BLEV KLOCKAN 17! Jag var vrålhungrig och supersugen och fick klartecken av Emil att förbereda brickan. Dagens nykomling var en tryffelburrata (som jag fått höra så mycket gott om, särskilt från Evelina!). En länge eftertraktad delikatess. Jag serverade den på en bädd med tomat och basilika, med lite salt och peppar på bara.


När bordet var färdigdukat såg det ut såhär: 👐


Från vänster till höger: bresaola, icas serrano, tryffelsalami, spansk serrano, rökt cheddar, prima donna, vällagrad herrgård, extralagrad cheddar.... plus finchoklad (som jag fått från Jocke, Sofia och Andreas på min födelsedag 😍), noblesse och så kex.


Mest peppad var jag på tryffelburratan! Emil var rätt säker på att han inte skulle tycka så mycket om den, men var öppen för att smaka. Men som han hade gissat så var det inte en favorit (han är inte så förtjust i "rå" mozzarella heller).


Minou tittade nyfiket på från bordskanten ett tag, innan han gav upp och gick och lade sig på hyllan.

Jag njöt av hela burratan (så god!), och vi åt ungefär hälften av all ost och chark (men slukade all choklad). Godaste charken var definitivt serranoskinkan från Spanien! Helt annat djup i den smaken än den som köptes från ica. Efteråt hade vi matkoma DeLuXe. Men snacka om att det var lyckat!

VI såg på två avsnitt av Wahlgrens Värld (en har ju premium nu 😎) och en tonårsfilm från Disney innan jag började gäspa och gick och lade mig. Emil stannade upp lite extra innan han också gick och lade sig. Jag var helt utslagen då.

6 kommentarer :

  1. Äääälskare tryffelburratan! Men i mitt tycke är den lite för mild. Förstår dock att den är det - tror få är lika galen i tryffel som jag är, haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, finns det ens något som har smakat FÖR MYCKET tryffel??? Jag har då inte stött på det. Däremot åt vi en tryffelbresaola (från Zeta tror jag?) ett par charkbrickor ago som smakade REDIGT med tryffel. Men hör och häpna - fortfarande inte för mycket!

      Radera
    2. JAG håller med! Samtidigt som jag förstår, för alla är ju inte lika galna i tryffel som vi är; och det ska ju passa alla. Vi bor ju trots allt i landet lagom.. ;)

      Radera
  2. Ska kika efter tryffelmozarella på affären nu, men tror inte att den finns här. Tror dock jag föredrar originalet. Vad bra att ni gillade skinkan från spanien. Vi får skicka upp lite mer innan vi åker hem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA TACK 😍😍
      Skriv om ni hittar den och isf vad ni tycker har för mig att ni inte är några tryffelfans egentligen?

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)