Lösenord

torsdag, januari 16, 2020

Livets godaste smör på Sörmlands museum

Igår, onsdag, så hade vi planeringsdag för psykologerna på Barnhälsovården i Sörmland. Denna gång hade vi bokat konferens på Sörmlands museum - ett nyöppnat museum med flertal utställningar, samlingsmagasin samt restaurang och konferens. Bästa med det är att jag började inte förrän 09:15.


Vi påbörjade med en surdegsfralla till frukost och sedan en förmiddag med föreläsning och diskussioner om hur vi kan implementera rättighetsarbete i vår verksamhet. Därefter blev det lunch, och jag... (spoiler alert!) blev helt blown away. 

Nybakt bröd med ett MAGISKT (Ja, MAGISKT) smör... jag tror det måste varit brynt eller något? För det smakade liksom karamelligt, nästan som knäck..! Så chockerande gott! 😍😮


Plus att de hade en ståtlig salladsbuffé med olika sorters inlagda grönsaker och rotfrukter, samt röror såsom pesto, hummus, paprikaioli och massor mer.


En fick välja mellan gulasch, raggmunk med chèvre och rödbetor samt laxwallenbergare. Jag valde gulasch.


... som var långkokt och därför blev mer som pulled beef. Kalasgott! Men godast var definitivt brödet - jag tror jag åt fem mackor till (plus smugglade med en i jackfickan och sprang över till Emil som jobbar på andra sidan gatan och tvingade honom smaka......... jag är inte lika galen som jag låter, jag är bara passionerad).

Eftermiddagen fortsatte med mer information om Barnhälsovårdens arbete gentemot våld i hemmet samt att fånga upp depression hos fäder. Det måste verkligen göras ett uppsving där, eftersom männen väldigt sällan fångas upp/får värd för post partum depression.

Under eftermiddagen blev det mer gofika i form av någon sorts (ja, jag gissar bara) kola-sockerkaka med grädde och lingon-crème cheese.


Vi slutade kl. 15:45, och jag gick hem precis i slutet av skymningen. Så vackert med det vindstilla vattnet.


Sen kom jag hem till den här fifiluren. Emil var och tränade med Fredde så jag underhöll honom bäst jag kunde.


Sedan hade vi en riktigt mysig gosstund, och jag tog bilden precis när Emil sätter nyckeln i låset. En ser att Minou reagerar på bilden, och att han andra sekunden har kastat sig iväg och där sitter jag plötsligt ensam.


Emil hade strålande nyheter; han hade fått ledigt exakt de veckorna vi önskade, så nu kunde vi boka VÅR SOMMARSEMESTER!! Två hela veckor, då vi först skall flyga till London, vara där i tre dagar (och moffa donuts, mac'n'cheese och fler Ben & Jerry's!)...

… och sedan ta undervattenståget till Paris, där vi skall vara i tio dagar (och moffa baguetter, crêpes, och pizza!). Förstår ni?! En två veckors lång moff- och promenadresa!

Detta började vi prata om redan förra sommaren, att "nästa sommar så...", och sedan dess har jag längtat, väntat, peppat, trånat.... Och nu är det bokat. JAG ÄR SÅ LYCKLIG SÅ JAG BUBBLAR ÖVER. 😃😃😃😃😃😃😃😃

8 kommentarer :

  1. Åh, vilket härligt inlägg! Både om matupplevelsen, de till synes viktiga diskussionerna på konferensen och om er resa!! Har velat åka både tåg och båt mellan england och frankrike länge, tror att ni kommer få en fantastisk resa!!

    SvaraRadera
  2. Mmmm brynt smör är så otroligt gott! Fick det till bröd på en restaurang i Tel Aviv för några år sedan och sedan dess har vi i perioder alltid brynt smör i en bytta i kylskåpet. Gjorde våra soppmiddagar tusen ggr bättre när de åts med bröd med brynt smör.

    Och så härligt med resorna, längtar redan efter att läsa om era äventyr! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så gott! Stelnar smöret sen i kylen för er? Eller hur har ni det sedan på bröd? Det låter helt magiskt gott, jag är lockad att prova!

      Det är jag med, åh, ska bli så härligt :D

      Radera
  3. Jo det stelnar och blir väldigt hårt faktiskt :’( så man måste ha lite framförhållning och ta ut det en stund innan. Tänker att det säkert gå att ha framme också, iallafall i Sverige, här blir det alldeles för mjukt (har testat med vanligt smör)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uschdå! Men tror inte att det borde förvaras i rumstemperatur, inte ens i Sverige.. Då blir det väl härsket och dåligt direkt?

      Radera
    2. Jag har faktiskt oftast smör framme hemma :) Tar ut en rejäl klick i en liten ask med lock, lagom för några dagar, upp till en vecka. Att laga smör är ju en konserveringsmetod :)

      Radera
    3. Jo precis, när jag jobbade i hemtjänsten var det många äldre som hade särskilda byttor för smör som stod ute. Med en mindre mängd smör :) egentligen ganska många saker som folk (och jag) förvarar i kylskåp men som klarar sig bra (och som är bättre för smaken) i rumstemperatur. Kram

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)