Men när jag någorlunda kommit på benen vid tio-tiden, så tog jag mig ut för att köpa frukost. Italienaren snusade gott kvar i sängen.
Ute var det 19 grader och helt otroligt skönt. Min halsduk var fullständigt umbärlig.
Snart var jag däremot hemma och lagade frukost. Det blev baguetter med stora flagor parmesan, rökt skinka och sallad, samt croissanter med nutella och pain au chocolat.
Sedan tog jag lite smyg-selfies medan Lorenzo gjorde sig i ordning.
Till slut var vi ute ur huset och inne i staden. Vi började med att promenera lite längs gallerian Lafayette....
... och titta på juldekorationerna. Åh, vilket jädra pyssel det måste varit att ordna allt så metikulöst.
Sedan traskade vi vidare i Paris i riktning mot öster.
Lorenzo gjorde något högst oetiskt.
(Eller fick det att se ut så, i alla fall).
In till fina små passager...
Och vips, så var vi inne på Champs Elysées julmarknad. Det luktade jul överallt, och det fanns stånd som sålde allt mellan halsdukar, mössor, juldekorationer, inredningsprylar, ost, kött, bröd, crêpes och våfflor, fyllda munkar och rostade kastanjer...
Där trängdes vi en bra stund och kikade in vad som fanns att locka vinterturisterna.
Men till slut fick vi ont i benen, så vi åkte till ett outforskat café - Le dernier bar avant la fin du monde; översatt: Den sista baren innan världens slut.
Där var atmosfären otroligt chill, interiören onekligen cool, men kyparna rätt jädra otrevliga.
Lorenzo och jag beställde dock varsin förfriskning, vilade benen och Lorenzo tog selfies med sitt nya fisheye-perspektiv.
Men vår slutdestination var något helt annat; nämligen mitt favoritcrêperie. Åh-åh-åh-åh, så jag längtat efter att få gå hit och besmaka mina drömmars crêpes.
Lorenzo försökte ta en bild på mig men precis då kom kyparen och ville ha beställning. Då blev bilden såhär. Jag kallar den "Emelie beställer".
Och som middagssällskap hade jag Jesse Pinkman.
Nä, skojaba. Det var faktiskt bara Lorenzo (hihi).
I vilket fall fick vi båda kvickt in våra galetter; min favorit med purjolök, crème fraîche och stekt sidfläsk, och Lorenzos med sallad, nötter, skinka och ... lite annat gojs.
Lorenzo var alldeles för mätt efteråt för att orka äta desserten, men säger det att jag går inte dit om jag inte får äta dessert.
Desserten är hjälten. Desserten är syftet. Desserten är allt.
ALLTSÅ OMFG, världen godaste grej jag någonsin stoppat i munnen någonsin ().
Under middagen berörde vi ämnen som var lite halvt obehagliga, vilket gjorde att vi fick lite dålig stämning. På vägen hem var vi båda jättetrötta efter en dags traskande, jag hade huvudvärk och var så mätt att jag trodde jag skulle spricka, men allt blev bra när vi till slut kom hem och lade oss och tittade på Micke och Molle på italienska.
Jag förstod typ ingenting men det var så himla mysigt ändå. Dessutom somnade vi efter halva.
Det är rätt intressant, det där att man använder olika tonlägen när man pratar olika språk. När jag pluggade franska i Frankrike för några år sen brukade jag prata både franska och engelska med mina kompisar. När de sen hörde mig prata svenska tyckte de att jag pratade mycket mörkare! Jag tror att olika språk kräver olika tonlägen eftersom man uttalar ljuden i olika delar av munnen liksom. Rätt coolt, tycker jag! Svenskan är nog ganska mörk rent generellt, medan franskan är lite ljusare?
SvaraRaderaDet är precis samma sak som händer mig! På PAUL retade de mig alltid när jag pratade engelska, för de tyckte jag pratade så mycket ljusare än när jag pratade franska. Och nu säger Lorenzo när han lyssnar på mina svenska videobloggar att jag pratar mycket, mycket mörkare även där.. Ett så fascinerande fenomen.
RaderaSuperklok kommentar, tack!!
Otaliga Parisbesök till trots har jag aldrig varit där runt jul. Så, där blir jag avundsjuk...
SvaraRaderaMen, hur kommer det sig?! Då får du verkligen ta och djupa ned i mina inlägg och inspektera noggrant, till dess att jule-Paris kommer din väg.. :)
Radera