Lösenord

onsdag, augusti 17, 2022

Paris: Dag 11, Ny hatt och pain au chocolat aux amandes

Lördag, den elfte dagen, var också en händelselös dag. Jag småjobbade under dagen med att ha anställningsintervju samt att rätta journalanteckningar, och sedan tog jag en promenad ut till Perell-Levallois för att hitta den där jäkla fiskarhatten. Jag hittade den inte, men däremot hittade jag en annan hatt... Till mig själv!


Till lunch vad jag sugen på något sött och onyttigt, så jag köpte en gammal nostalgisk favorit: pain au chocolat aux amandes (alltså en chokladcroissant med mandelmassa i och mandlar uppepå). 


Föll för denna när jag var au pair och det var då mitt absoluta favorit-viennoisserie. Denna var dock inte alls lika god som jag minns den. Men jag tror det beror på att det var ett annat boulangerie som gjort den. 

Det har lite varit tjusningen med att vara borta så mycket - när jag är klar med mina "nutida" favoriter har jag haft både lust och tid att återse några av mina tidigare favoriter. Med blandade upplevelser, självklart... 😉 Vad har ni som ni slutat gilla som vuxna, eller börjat gilla som ni som yngre ogillade?

6 kommentarer :

  1. Spontant så tror jag att jag har lärt mig att gilla mer matrelaterade saker än jag har lärt mig att ogilla. Har hursomhelst jättesvårt för Nutella nuförtiden, förr åt jag burk efter burk, men nu tycker jag det mest smakar klistrigt och syntetiskt? Byter gärna kladdkaka mot en hederlig sockerkaka också (och förr i tiden tyckte jag att det var jättetråkigt med den typen av mjuka kakor). Matrelaterade saker som jag har lärt mig tycka om är bland annat senap, majonäs (har dock svårt att äta det som det är, och föredrar vegansk majonäs, men det funkar utblandat med annat), ägg, smör på mackan (men blir extremt äcklad av smörpaket med smulor i!!), sill, och har lärt mig tycka om öl! Har du några fler exempel på matrelaterade saker som du har börjat tycka om i vuxen ålder eller som du har börjat ogilla med åldern?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, så klassiskt!! Kan inte hjälpa att skratta åt dina "tant-ifierade" förändringar 😂 Sen att du INTE gillade smör på mackan som liten??? älskar inte alla barn smör på mackan?

      Jag har börjat tycka om oliver (men enbart i bröd! Olivbröd typ!). Ogillar fortfarande kaviar, senap osv... Saker jag brukade gilla som jag nu inte gillar: vanlig pizza. Donken, Max, sådana saker. Nu är jag blivit mer kräsen med hur "fin" maten ska vara på restaurang, haha.

      Radera
    2. Haha, blir glad över att bli kallad tant! Älskar tantighet! :) Jag har alltid blivit väldigt äcklad av smör? Tycker fortfarande smörpaket (typ Bregott) är äckliga när det blir smulor i den, men tycker det är gott med smör på mackan nuförtiden!

      Oliver är också en sådan sak som jag har lärt mig att tycka om på senare år (eller ja, sedan tonåren). Jag tror att jag också har blivit mer kräsen, en Max-burgare "går ner" för mig, men det är ingenting jag njuter av.

      Radera
    3. Samma här!! Snabbmat är inget jag tycker är vidare gott längre heller.

      Radera
  2. Spännande fråga! Jag ogillade både kolsyra, pannkakor, köttfärssås, makaronipudding och fläskpannkaka som liten. Nu äter jag allt det efter att ha vågat mig på att smaka igen 😬 Undrar också om det är något mer matrelaterat som du börjat gilla/ogilla som vuxen från di var liten? 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kolsyra! Vad intressant! Det måste vara jobbigt med bubblorna i näsan typ då eller?

      Jag skrev lite i kommentaren ovan, men kom på att jag även gillar bönor, sojabönor särskilt! Soltorkade tomater, örter.... Brukade gilla GBs gräddglass men nu smakar den bara luft och socker, hehe.

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)