Lösenord

tisdag, juni 05, 2018

Fisksoppa, strandhäng och lyxshake

Vi spolar tillbaka bandet lite kort, till innan London-avresan....
(De inläggen kommer så fort jag kommit hem!).

I söndags hade jag och Emil bokat lunchträff med en viss Andreas, och möttes upp på en av hans favoritrestauranger i Nyköping. Rökeriet. Han hade nämligen blivit så avis när han såg att vi varit där tidigare i veckan, så vi passade på att gå dit en gång till! Inte mig emot, när jag hade flera saker på menyn som jag ville testa.

Exempelvis fisksoppan...


Emil beställde in en låda rökta räkor (som jag satt och snyltade på mer än några gånger)... 


... och Andreas tog smörstekt röding med färskpotatis och ostron. Så råkade han gömma ansiktet bakom parasollstången därtill.


... och jag kan ju säga de att de rökta räkorna var helt gudomliga. Igen. Alltså, jag kommer aldrig kunna gå till Rökeriet utan att beställa rökta räkor framöver. Det är fastställt och bestämt.

Ute var det helt vanskligt varmt - över 30 grader! Att gå ut från trapphuset hemma och ut i det fria var som att bli slagen med varm luft rakt i ansiktet. Som utomlands. Vanskligt, sade jag väl? Men därtill helt fantastiskt. Älskar det här. Tänk om Sverige vore såhär året runt? Då vore jag lycklig.

Efter maten tog vi en svängom till oss, packade på oss filtar, badkläder och handdukar, högtalare, godis, frukt, chips och ett jävla gott humör. Sedan samlade vi på oss Marcus, Fanny och Fredrik, och så åkte vi iväg mot stranden.


Hit. Atomic Beach. En sandstrand ute vid Studsvik. Namnet låter mycket coolare än vad stranden faktiskt är. 


Vi alla lade oss i en klunga med filtar och handdukar. Här ser ni Fredde och Fanny. Fredde råkar ertappa mig precis när kortet tas. Han ser inte nöjd ut. (Så kan det gå!).


Vi hängde där ett par timmar - jag badade mig ned till höften, vilket var mer än jag gjort på flera år! Resterande doppade sig till och med. Men skönaste var definitivt att ligga på filten och bara njuuuuta av värmen. Snickesnacka kring midsommar och bara ta det lugnt.

Jag smackade i mig en halv chipspåse, en kartong vindruvor och lite bilar, så jag var mätt när resterande ville äta pizza.  Men jag och Emil följde med som moraliskt stöd (och åt två bitar vardera av resterna ändå, som en gör).


Vid 19-tiden sade vi adjö, vi skildes åt och Emil och jag valde att gå vidare på en promenad. Det var sent men fortfarande så varmt - nu snarare behagligt varmt och ett perfekt promenadväder. Vi gick runt, jag i min tunna korta byxdress och han i shorts och t-shirt, och promenerade iväg till andra sidan stan.

Där ville vi ha lyxshake, så vi gick till MAX.


Då det var så varmt beslutade jag mig för att ta en stor vaniljmilkshake istället, och blev glatt överraskad när jag såg att jag inte bara fick mer (!) milkshake än Emil, utan också att hans kostade det dubbla. (fast jag bjöd så det spelade väl ingen roll, men ändå!).

SÅ GOTT. Dessutom har jag någon fix-idé om att surpla i mig milkshake med sked. Tycker det är mycket godare så än att bara dricka ur sugröret.

När vi kom hem var klockan över 21, och vi hade lyckats få in dagens stegmål. Plus strandhäng. Plus restaurangmat x2. Plus chill. Kan inte klaga, faktiskt.

4 kommentarer :

 1. Måste verkligen testa rökta räkor om jag får möjlighet till det någon gång, det verkar himmelskt :) Det ska förövrigt bli spännande att höra om er London-resa, längtar efter de inläggen! Har ni några sommarsemesterplaner (du kanske har nämnt detta??) förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste du!! Gillar du räkor och/eller varmrökt lax så kommer du avguda rökta räkor!
   Inlägget med London kommer lastat snarast också, ser fram emot dina kommentarer :D

   Sommarplaner? Jag ska mest jobba över sommaren, då jag tar två veckor ledigt i oktober istället. Men annars har vi en vecka ledigt då jag med Emil och Fredde och Fanny skall ned till Motala, övernatta, sedan mot Göteborg och Liseberg! Men det är ju bara en miniresa.. Ingenting annat planerat än. Vad har du planerat? :D

   Radera
  2. Åh, jag älskar räkor, så då är det nog absolut något för mig!

   En höstresa låter ju mysigt, tänker att på sommaren händer ju ändå så himla mycket kul så att spara på resandet kan ju vara klokt. Jag ska också jobba i sommar, utöver det tänkte vi utflykta en del (både med cykel, tåg och buss). Försöker att ta körkort också så det får väl räknas som en sommarplan ;)

   Radera
  3. Oj! Massa utflyktande.. Kan du berätta mer? Vad skall ni åka då? Och i vilken ordning? Jättekul ju!! :D

   Emil ska också försöka ta körkort i sommar. LYCKA TILL TILL ER BÅDA!! <3

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)