Han ville laga crispy chicken bites, med tacos-tillbehör. Lät spännande! Det har jag aldrig ätit förut, nämligen. Men han satte igång, strimlade kyckling och gnuggade in dem i paneringen.
[17 minuter senare...]
... Så hade kycklingbitarna krispat upp sig i ugnen och vi hade fixat klart alla tillbehör (ja, jag kände mig tvungen att hjälpa till. Kan inte bara sitta där och vänta och titta på - jag blir alldeles för rastlös!).
Men se, en sådan pangmiddag!
Det var krispiga kycklingbitar, riven ost, gurka, tomat, sallad, sweet chili sås, chunky salsa, gräddfil och tortillas.På riktigt något av det godaste vi ätit på länge! Riktigt mumsigt! Emil sade själv att han hade svårt att bestämma om han föredrog detta eller tacos, men själv kan jag bekräfta att det är väldigt jämnt lopp. Himla bra variation till köttfärsen, måste jag säga!
Har ni upptäckt någon ny, spännande maträtt på sista tiden?
Det där såg ju supergott ut!!! Vad är det för panering?
SvaraRaderaDet är en färdig mix från Santa Maria (köps vid tacos-disken) som man bara smörjer in kycklingbitarna med. testa!
RaderaBra lagat Emil! Själv har jag återupptäckt ett recept på grönkålssoppa som mamma brukade laga till jul. Det innehåller bland annat rätt mycket vitlök och chili vilket alltid är ett vinnande koncept hos mina smaklökar.
SvaraRaderaÅh. Vitlök och chili är faktiskt alltid segrare i alla maträtter... Grönkål, dock, vet jag inte ens om jag gillar? vad smakar det?
RaderaJa grönkål är speciellt, det smakar liksom lite "jordigt" tycker jag. I den här soppan kan man säkert byta ut det mot spenat ifall man vill ha lite mer neutral smak.
RaderaEgentligen inte ..men jag har kommit in i en pajperiod. Det går att variera i det oändliga..spenat, tomat eller svamppaj brukar det ofta bli.
SvaraRaderaÅh. Låter jättegott! Jag brukar emellertid vara för lat för att göra pajdeg och så, då blir det oftast pajinnehåll fast med pasta till.. Hehe..!
RaderaKul idé med kycklingbitarna. Kan tänka mig att det bryter av fint med lite tuggmotstånd. Får jag välja föredrar jag kyckling till tacos. Köttfärs blir lätt tung och "geggigt" i tacos. Tycker egentligen också om att laga mat, men då ska det vara till andra. Den här vardagsmaten till mig ensam är jag så sjuuuukt trött på att jag slutat. Lever i princip på samma sak till frukost, lunch och middag + en mltivitamin tabl :). Ibl slår jag dock på stort och slår ihop en omelett, plain, men då är det lyx ... så tyvärr har jag ingen inspiration att bidra med.
SvaraRaderaJa, det blev väldigt krispigt och gott! Men du brukar ha vanlig grillad kyckling i tacos? Eller med fajitaskryddning?
RaderaJag håller med dig om att matlagning gör sig bäst när man har sällskap. Vad brukar du äta som måltid, då?.. Intressant ändå vad man har för "lathetsvanor", så att säga ;)
Bra beskrivande ord, "lathetsvanor". Precis vad det är!
RaderaDet är väl just latheten och ibl tidsbristen (eller snarare, jag-prioriterar-hellre annat ..... eller helt enkelt dålig ... eller inte alls) som avgör om det blir rester av kyckling eller uppkryddad till fajitakyckling när det är tacos som gäller.
Brukar passa på att handla kycklingfilé när det är extrapris. Häller sen 1-2 kg i min ovärderliga lergryta på kvällen, kryddar lite med vad som finns hemma, sätter ugnen på 125-ish och går och lägger mig - vips är det morgon (alldeles för snart!), kycklingen är härligt saftig och vad har jag gjort? Jo SOVIT! Räcker sen hela veckan - perfekt! Bara skära och/eller koka lite grönsaker till.
Hinner jag inte ens med det här (illa!), eller försover mig kan jag rekommendera en plånboksförpackning rökt kalkon och en burk keso. Fungerar utmärkt till både frukost och lunch.
Innan jag avslutar min detaljerade matutläggning, vill jag bara slå ett slag för mango chutney. Genialisk, oslagbar och underskattad. Piffar upp det mesta! Testa på smörgås (väldigt gott tillsammans med Philadelphiaost).
Minns du skrivit tidigare om en hel vecka med olika varianter på pizza. Något liknande på gång? Kul att läsa!
Vad spännande! Jag är en rutinuggla utan dess like. Här blir det mycket linsgryta, bolognese, spenatsoppa, ugnsrostade rotsaker och hummus. Fast häromdagen gjorde jag moussaka av en del av min nykokta bolognese - nomnomnom! (Btw, så fint inlägg ovan, ryser)
SvaraRaderaMen wow! Ändå innehållsrikt! Och näringsrikt! och visst är det något så orgasmiskt underbart med att återanvända mat för nya maträtter?! Effektivitetstönten i mig JUBLAR!
RaderaHehe ja verkligen! Lagar man mat så lagar man ju gärna ordentligt så det blir några lådor för mindre inspirerande dagar när magen bara måste matas ;)
Radera