Vi kan väl börja med när jag långkokade en skogsgryta på fläsk i 24 timmar och bakade surdegsbröd.
Eller när jag häromdagen gjorde shepherd's pie. Första försöket, och blev så fasligt gott, ska jag säga er!
Ni kanske kommer ihåg, förresten, hur jag brukar lovorda min farmors potatismos? Ingen gör potatismos som hon! Jag har försökt efterapa hennes tillvägagångssätt så många gånger att jag inte ens kan räkna dem - men varje gång har moset blivit smaklöst eller klistrigt. Denna gång lyckades jag (vet dock inte vad hemligheten var?), och det blev så jääävla gott.
Så då blev jag lyrisk och lagade än mer traditionell husmanskost. Pannbiff med gräddsås och hemgjort potatismos.
Finaste av allt var att Emil tyckte det var så himla gott! Blir alltid så tacksam och rörd när han berömmer maten.
Sedan visar bilden till höger hur det ser ut efter att Emil tagit bilden till vänster. Sitta och pilla med text och emoji, fixa till i snapchat och skicka iväg. Lilla baby, så beroende av sociala medier. (ska jag säga...)
Det är något så himla härligt med att få stå flera timmar i köket, krydda och balansera smakerna, kyssas med Emil medan jag rör om i en kastrull och plirar på brödet som gräddas i ugnen. Jag älskar det.
Och mat smakar aldrig så gott som när det är varmt och hemlagat. Kan inte ens tänka mig att behöva äta mikrad mat, för då försvinner ju hela tjusningen med att äta. Så sorgligt. Att äta något gott, och veta att man lagat det själv.. Det gör det ju bara ännu godare!
Oj vad mycket gott! Hur gör ni med mat till vardags du och Emil? Lagar ni mat varje kväll? Har ni med er matlåda till jobbet eller köper ni lunch?
SvaraRaderaVi lagar mat runt 5 gånger i veckan, då blir det ofta mån-tis-ons-fre-sön. Torsdagar äter vi alltid ute, och lördagar blir det alltid lite lattjo (vi planerar ingenting, antingen blir det en opretto matlåda eller utemat med vänner). Och vi gör matlådor, och de brukar Emil äta på jobbet. Brukar gå prima, men tyvärr får vi ofta fler matlådor än vad som hinner ätas upp, haha!
RaderaHaha vilket lyxproblem med för många matlådor :) Jag gillar egentligen att laga mat men på vardagskvällarna är det så mycket annat som konkurrerar om min tid så det slutar ofta med mackor eller gröt. Äter alltid lagad mat till lunch dock.
RaderaLåter riktigt gott! Hur får du in lagad mat? Är det restaurang som gäller? Och i så fall - har du en standardrestaurang? ;)
RaderaDet finns en personalmatsal! Med 3-4 rätter att välja mellan per dag. Vad brukar du äta till lunch? Äter du på BUP?
RaderaVem har lärt dig att laga mat?
SvaraRadera50% farmor, 50% självlärd!
RaderaHaha förresten. ..varför lätta och inte gott riktigt bregott😊😊😂😂
SvaraRaderaFör att Bregott inte är lika gott :D
RaderaÅh, jag skulle också vilja vara en långkoksmänniska. Men det är jag inte tyvärr. Äger inte ens en gryta så det hade varit tvungen att bli första steget om jag skulle bli det ;)
SvaraRaderaHahaha, du är mer en yoghurt- och halloumiburgar-tjej? ;)
RaderaHåller helt med dig! Det finns inget bättre än hemmalagat. Jag tycker dock det är inte roligt att stå i köket och laga mat till en själv. Det brukar kännas onödigt då för mig. Om jag lagar mat till någon jag gillar/älskar får det ta tid men ska jag vara själv ska det hellst ta 5 minuter.
SvaraRaderaHåller med. Lagade aldrig mat när jag bodde själv. Då åt jag mackor eller glass eller utemat varje dag. Men nu, nu när jag har en bo! DÅ är det kul! :D
Radera