Lösenord

fredag, oktober 27, 2017

American diner-dejt (och nästan en smocka)

Torsdags! Igår! Dejt-night!
Dagen började faktiskt med att jag flexade in sent till jobbet, eftersom jag hade en tid bokad hos barnmorskan för att diskutera eventuella preventivmedel. Just nu väger jag mellan natural cycles, pessar eller kopparspiral. Helt olika, jag vet.... Men har någon av er erfarenhet av någotdera?

I alla fall. Hon grötade runt där nere ett tag medan Emil obekvämt stirrade åt ett annat håll (haha, stackarn! Hur söt som helst som skippade jobb för att vara där med mig). Sedan gick vi därifrån med tusen tankar i huvudet.

Dessa tusen tankar cirkulerade i mig hela dagen - eller, den korta arbetsdagen mellan 9-16 åtminstone. Sedan gick jag från jobbet och var SÅHÄR SÖT:


Plockade upp Emil och hungrig som en varg bilade vi iväg till Oxelösund, för att testa detta amerikansk-inspirerade diner. 


Och nog levde inredningen upp till förväntningarna, allt..! Randiga läderbås i flashiga färger, bilder på gamla bilder, registreringsskyltar, reklamskyltar från den tiden, svartvit-rutigt... 


Jag var glad för att vara där!


Och pussugen. Det roliga är att det första Emil sade när han såg bilden nedan, var... 


... "Det ser ju ut som att jag håller på att slå till dig?!" och jag kunde inte hjälpa att skratta högt. Jösses. Nära att bli nedsmockad där.

Fast om vi kikar nedan kan vi ju lätt se vem som drar i alla spakarna.


*sneaky smile*

Vi beställde in maten och måltidsdryck (ÄLSKAR att inkludera milkshake som måltidsdryck). 
Nedan skådar ni Psycho - en burgare med friterade lökringar, sallad, tomat och sweet hickory honey glace.


Och så den andra, Breakfast at Tiffany's - cheddar, bacon, sallad och tomat.


Vi delade hälften-hälften på burgarna, så att båda kunde smaka varsin. En toppenidé när en är nyfiken på båda.


Burgaren var mycket god, pommes helt okej, lökringarna kalasgoda och milkshakes:en tyvärr en besvikelse. De var i princip skum hela vägen till botten och smakade ingenting annat än GBs vaniljglass. Aschå. En har väl blivit bortskämd med egna freakshakes, eller shakes:en i Paris.

Men allt som allt en riktigt bra dejt! När vi ätit hade vi matkoma deluxe (som sig bör efter dejt-night!) och sedan susade vi hem för att hitta på nästa äventyr... Nämligen preppa lite till halloween..! (men det får ni läsa om imorgon istället!).

10 kommentarer :

  1. Hmm jag har haft kopparspiral och det är väl egentligen inget jag skulle rekommendera även om det är olika för alla. För det första gör det så ont att sätta in den o h smärtorna precis efteråt var så starka att jag fick krypa fram (har tom läst om andra som svimmat pga gör så ont), sen så får man mycket mer kraftig mens och blöder rätt mycket (jag fick även längre mens) och mensvärken FYFAN! Men det nästan allra värsta var att jag fick sån pms att jag inte kände igen mig själv, blev så ledsen och deprimerad, som en helt annan människa! Jag hade min i ca 8 månader för att verkligen ge det en chans men när jag tom började få helt sjuka menskramper utan att jag ens hade mens så kände jag att nu får det fan va haha, nu ska den ut. Men som sagt, det är verkligen så himla olika för alla och min vän har kopparspiral och hon tycker att det är värt det trots mer mens, mensvärk och pms. Det är helt olika! Jag hade nog också velat testa natural cykles men är så rädd att bli gravid :/ Men ska läsa på om pessar! Sorry för långt och kanske tråkigt svar, men jag önskar att någon hade berättat detta för mig innan jag satte in en kopparspiral ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Huga.......... Tack så hemskt mycket för ditt svar, det hjälper mig verkligen att få nya infallsvinklar!

      Radera
  2. Emelie!! Jag hade kopparspiral i 3 år. Var glad i början då det kändes skönt att ha ett helt hormonfritt preventivmedel men jag hade väldigt rikliga blödningar (mkt vanligt med kopparspiral) och det ledde till en enorm järnbrist vilket inte upptäcktes förrän det var försent... Detta var en bidragande faktor till depressionen jag gick in i och inte blev frisk ifrån förrän 2 år senare :O Så om du ska testa kopparspiral - håll noga koll på dina järnvärden och ät tillskott om nödvändigt!

    Ps. vill inte skrämma upp, bara informera <3
    Ps2. Nu har jag hormonspiral sen 3 år, det funkar så bra! (Otroligt lite hormoner plus verkar lokalt så ovanligt med biverkningar)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, INGEN KOPPARSPIRAL!
      har istället bokat tid för hormonspiral..! Vilken av dem använder du?

      Radera
  3. Preventivmedel är så svårt tycker jag, har också varit inne på nåt hormonfritt sen jag tog ut min hormonspiral men har inte tagit tag i det ännu. Har dock fått höra att pessar inte är något som man ska ha om man inte kan tänka sig att bli gravid, så sa min barnmorska iaf så det gick därför bort för mig. :)
    Du får gärna uppdatera mer om det här ämnet och vad du tycker om ev. preventivmedel :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej, jag vet... Dumma pessar, hade varit perfekt om den inte varit så osäker... Suck.

      Radera
  4. Vad fint ändå att Emil stannade även under själva undersökningen! Kan tänka mig att det är en ganska speciell upplevelse som kille och partner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, han tyckte nog det var riktigt värdefullt, om än lite udda.. Men det betydde rejält mycket för mig..!

      Radera
  5. Jag har haft kopparspiral av just den anledningen att jag inte ville ha hormoner. Som ovan säger så gjorde det ganska ont att sätta in den. Men för mig avtog det rätt snabbt. Någon extra jobbig blödning, värk eller ökad duration märkte jag inte av. Kanske för jag inte har problem med det annars heller. Det enda jag upplevde obehagligt var den tunna koppartråden som man kunde känna vid livmoderhalstappen (med fingret, dock störde det inte under samlag). Att ta ut den efter 3år gjorde inte alls ont. Idag hade jag nog kört med natural cykles om jag varit i förhållande. Lycka till med ditt eget val som passar just dig!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sara..! Jag hoppas jag finner det som är bäst för mig och inte råkar ut för några biverkningar..

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)