Lösenord

fredag, juli 28, 2017

Uppladdning för min sista Paris-månad!

Sådärja! Nu är jag åter installerad i min lilla studio, tre dagars jobb på boulangeriet och nu är jag ledig både idag och på söndag. (För övrigt slog det mig hur mycket jag verkligen tycker om att jobba. Och jag kan knappt bärga mig till dess att jag får börja med det yrke jag studerat 14 år för att få - ett högutbildat, stabilt och välbetalt jobb. Helt sjukt ju! Hur vuxen är inte jag?!).

Igår hade jag lite tid att göra mig hemmastadd och ladda inför min sista månad här i Paris. Planer smeds och antagligen kommer jag åka på två resor under mina sista lediga veckor här (en till Amsterdam och en till mitten av Frankrike) och där mellan kommer jag enbart promenera, njuta av atmosfären och prata franska.


Sedan gick jag bland annat och storhandlade inför kommande veckor! Efter en månads gottande med Emil så känns det bra att satsa lite nyttigt - nog för att moff är härligt, men måttligt är bäst och ibland måste man lägga band på sig själv.


Jag köpte hem saft, färsk basilika, sallad, broccoli, färska champinjoner, ägg, äpplen, kyckling, köttfärs och tomater. Känner mig som en ren själ!

Eftersom jag är ledig idag ska jag fördela tiden precis som jag vill. Lite slösurf, kanske lite serietittande, några timmars promenad och så ska jag blanda ihop en god middag ikväll av ingredienserna ovan.

10 kommentarer :

  1. Haha tycker att när man ätit mkt inte så näringtät mat ett tag så börjar kroppen cravea sånt där automatiskt. rätt skönt ändå! vad blir det för middag ikväll av det där tror du? Kul med resorna! Vilken ser du mest fram emot? Åker du ensam?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju så! Kroppen är bra smart ibland :D
      Idag ser jag nog fram emot.. Kokt broccoli med stekt kyckling, cocktailtomater och ett läskokt ägg. Och så basilika till, för jag har basilika till allt, haha!

      Resorna, då är det Amsterdam jag ser mest fram emot! Där bor min bästa vän!
      Jag reser själv fram och tillbaka, men kommer givetvis hänga med henne där. Det i mitten av Frankrike är ännu inte bestämt, så jag avvaktar lite med detaljerna där.. ;)

      Radera
  2. Okej, tänkte fråga om det där med mitten av Frankrike, men så ser jag ju att du har skrivit i en kommentar här ovanför att det fortfarande inte är helt bestämt ... Så jag ska väl låta bli att fråga om det då, haha! Men vad KUL att du äntligen ska se lite mer av Frankrike än Paris. ;-) Paris ÄR ju fantastiskt, men det finns SÅ många sidor av Frankrike! Jag och min sambo har precis varit på en sent inplanerad resa till södra/sydvästra Frankrike (hennes knä pajade, så då var det slut på den friidrottssäsongen ... men i stället fanns det plötsligt möjlighet för oss att åka på sommarsemester tillsammans!), och ÅH, vad jag älskar det?! Och då blev det inte ens Paris alls i år. Som det pensionärspar vi är spenderade vi bl.a. två nätter på vingård i Provence, och det var verkligen helt fantastiskt! Det finns något som heter "table d'hôte" som helt enkelt innebär att man äter middag vid värdarnas bord – så man äter med de som äger vingården, plus de andra som råkar vara där just då. Första kvällen var det två äldre, franska par och den andra ett supertrevligt par från Australien. Fick tillfälle att prata massor av franska! Vi avslutade i Lyon, som jag verkligen älskade. Hett tips om du vill resa till en annan fransk stad! (Vi började resan i Nice, men det är ingen favorit; så himla turistigt. Sen hade vi några dagar längre bort längs kusten, i Six-Fours-les-Plages, vilket var väldigt härligt för det var i princip bara franska turister där (och det var himla fint), hörde knappt något annat språk alls! Men Lyon, åh, jag blev helt kär i Lyon. Och Provence är ju fantastiskt fint, plus all god mat och alla fräscha råvaror som finns överallt!) Nu blev det här en lite babblig kommentar, kan vara för att jag redan saknar Frankrike så himla mycket. Och franskan. (Alltså så himla tråkigt att alla pratar svenska här hemma?!) Ser fram emot att höra mer om dina resor framöver! Väntar med spänning på vilket resmål i Frankrike det blir. Och Amsterdam är ju superhärligt! Har du varit där förut?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, jag visste att du skulle tagga till här!! :D

      Och du får mig om än mer peppad inför resan, tack!! Du är så sprudlande och positiv när du berättar om Frankrike - det märks verkligen hur du älskar det. Och jag kan inte annat än att glädjas lite smått för din sambos sabbade knä, så att du fick lite Frankrike-kvalitetstid med henne du älskar! :') Pratar hon också franska?

      Vad fint det låter med table d'hôte!... Det skulle jag vilja testa någon gång.. Men kanske när jag fått lite mer kött på benen och kan mer franska om vin. Och kanske uppskattar vin, haha..! Måste lära mig det först..

      Lyon har jag hört mycket om, JP kommer därifrån! Och jag ska anteckna alla andra städer också :D Lite sugen på Rouen därtill.. Någon erfarenhet?

      Ja, Amsterdam har jag varit i två gånger då min bästa vän bor där! Och därav anledningen till min resa denna gång :D

      Radera
    2. Haha, tack! Det var helt underbart att vi äntligen kunde komma iväg till Frankrike tillsammans, även om det så klart är väldigt tråkigt med knät. Hon pratar inte franska, så jag fick översätta en hel del! Särskilt på landsbygden i Provence var de inte supersugna på att prata engelska, haha.

      Jag tror egentligen inte att man behöver ha så där väldigt mycket kunskap om vin för table d'hôte, men det är ju en fördel på en vingård om man i alla fall tycker om att dricka lite vin. ;-) Jag kan inte mycket om vin, började dricka alkohol överhuvudtaget när jag var typ 22 och har ganska nyligen lärt mig uppskatta rödvin. Men Anna kan en hel del så jag förlitar mig på henne, haha! Jag uppskattade nog ändå omgivningarna, franskan och människorna mer än vinet. :-)

      Ah, vad kul, kanske finns en chans att du åker till Lyon någon gång då? Jag hade lätt kunnat tänka mig att bo där om jag skulle bo i Frankrike! I Rouen har jag aldrig varit, men det ser ju väldigt mysigt ut med alla korsvirkeshus (var självklart tvungen att googla). Aaaahhh, det finns så många fler ställen i Frankrike att åka till! Jag har fortfarande hela Normandie och Bretagne outforskade, skulle också vilja åka till Alsace (Strasbourg verkar charmigt!) och gärna alpområdet (Annecy ska ju vara väldigt fint, och Grenoble ser häftigt ut) ... Plus att man vill åka tillbaka till alla ställen man gillat! Haha.

      Åh, just det! Vad roligt! Bästa vän + Amsterdam låter ju som en helt fantastisk kombination. Den ena av mina kompisar från Tours (som var med i Disneyland-kaoset, fast inte hon som höll på att missa tåget) bor också i Amsterdam. Jag träffade henne där förra året, och förutom att få återse en vän är det ju himla fint att få upptäcka en stad tillsammans med någon som bor i den och har en massa insider-tips. :-)

      Radera
    3. Ja, det är just det att jag inte dricker vin som sätter käppar i hjulet, haha. Men annars verkar ju atmosfären spektakulär, och jag kan bara drömma om hur det vore på riktigt!

      Absolut finns det en chans, men frågan är när... För som sagt, jag är fortfarande så tokkär i Paris att det är ofta dit flygbiljetterna går om tiden finns.. ;)
      Jag vill också till Normandie och Bretagne! Tänk att äta en äkta crêpe au caramel au beurre salé där borta? Alltså wow.

      Ja, precis! Marieke bor snarare i Leiden (en förort till Amsterdam), men vi har ju varit där och turistat i huvudstaden också. Men mest är jag ju där för att hänga med henne, hehe.

      Radera
    4. Tur då att det finns en massa andra härliga saker man kan göra utan att dricka vin! Som att äta äkta crêpes i Bretagne ... åh, dröm!

      Radera
    5. Gissa vem som just bokade en dagstripp till Rouen, helt själv... ;) ;) ;)

      Radera
  3. Tycker att planerna för den sista Parismånaden låter spännande och trevliga! Hoppas att få följa med på allt genom bloggen. Kram!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)