Lösenord

söndag, juli 23, 2017

Motala-veckan

Sådär! Nu börjar veckan i Sverige lida mot sitt slut, och närmare bestämt: veckan i Motala. Här, i en hyrd stuga precis vid stranden, har jag tillbringat veckan tillsammans med Emil, hans vänner och hans familj. Vänner har kommit och gått under veckan, men sammanlagt har Motala-vistelsen förgyllts med Fredde, Elin, Robin, Marcus, Andreas och Jocke. Ett förjävla bra gäng, helt enkelt. Sällskapet hade sannerligen inte kunnat bli bättre!

Nedan ser ni stugan vi bodde i under veckan.


Men om jag skulle gå in på detaljer så skulle det här inlägget bli längre än vad som är intressemässigt möjligt, och därför tar vi veckan i stora drag!

På vägen dit åt jag exempelvis kanelbullar som roadtrip-frukost. Det var ett efterlängtat möte.


Sedan har vi hängt en hel del på stranden. Vissa dagar var det halvdant, men onsdag, torsdag och lördag var klockrena strandhängardagar! Totalt sett så badade jag fyra gånger denna vecka (inkluderat då jag förlorade Sanning och Konsekvens och var tvungen att springa ut i 13-gradigt vatten första kvällen). (japp det finns på film).


Flera gånger i veckan gick vi promenader vid hamnen.




Och åt glass. Jag och Emil utnyttjade det fantastiska life-hacket med en kula gräddglass och en kula mjukglass uppepå. #bestofbothworlds


Motala är så himla mysigt. Jag kommer inte ihåg så mycket av det, men jag tillbringade faktiskt många somrar här som liten, då vi ofta hälsade på farfars mor som bodde här. På tal om farfar - här har vi en båt som jag vill låtsas döptes efter honom.


På tal om båtar med bra namn.... Farmor och farfar kom även och hälsade på, av en ren slump! De var nämligen på hemfärd från deras sommar i Karlskrona, och stannade för kramkalas och en kort pratstund. Åh, farmor och farfar, vad jag älskar er!

Jag beställde dessutom köttbullar med potatis till lunch vid hamnen! Också så saknat (även fast jag aldrig äter det i Sverige när jag bor här?).


Både morgon och kväll har börjat med chill vid stugan med musik i bakgrunden. Veckans sommarplåga blev Edward Blom. Den spelade vi sönder, för den är så vanskligt, makabert dålig.


En kväll gick gänget på strandrestaurang, och vi beställde in finmiddag. Jag och Emil tog bland annat varsin oxfilé, som vi fick steka själva på bordet. Så vansinnigt gott!


En av kvällarna spelade vi minigolf. Det var sådär-kul. Jag vann i alla fall inte, vilket kan vara en del av det omdömet.


Ännu ett lifehack: Doppa pommes i milkshake. 


Annars har vi grillat. Jävlar, vad gott det är med grillat! Vi har grillat bland annat kött, och korv... Men bäst av allt var hamburgarna.


Och såklart banan med choklad


En av kvällarna gick vi även ut för att festa, men det var helt dött på stan. Så vi satte oss på en uteservering och snackade. Hashtagen under var ren ironi (det var inget drag alls), men himla mysigt!


Efter lite mer än halva veckan stack Elin, Robin och Marcus hem och då kom Jocke och Andreas. Jädrar, vad kul det var att dem kom! Vi hade det toktrevligt, spelade kubb och åt tacos. Var nog den bästa kvällen på hela veckan.


På kvällen hade jag den roligaste förfesten någonsin, där jag gjorde om svälta räv till ett drinking game och vi satt och skrattade oss igenom kvällen. Emil, Andreas, Jocke och Fredde blev alla rejält på pickalurven, och verkade vara rätt nöjda med att ha en nykterist i gänget som hade köransvaret (och därmed fick skratta åt alla deras fyllepåhitt). 


Vi stack ut på krogen vid 23-tiden, och trots att det var brist på folk (utelivet i Motala är inte det bästa) så var det kalastrevligt! Vi öppnade upp dansgolvet och bara körde). När vi kom hemåt vid 01:30-tiden så tog vi med oss en grill, satte oss nere på stranden och grillade korv i nattmörkret. 


#solnedgång #Motala #enjoylife #vindstilla #jagvillhadendärbadbollen

Den natten somnade vi alla som klubbade sälar. Men innan sovdags hinner man även med att moffa en hel del chips och godis och sedan gosa i en för liten säng. Denna gång med fyra andra snarkande män i samma stuga.


Sista dagen var det bara jag, Emil och Fredde (Emils killkompis #1) kvar, och vi grillade korv, såg på film, spelade kort och tog vara på den soliga, sista kvällen.


~ När man solar solar man, och då solar man rejält ~


Fast bäst av allt är ändå den här *coola* bilden av Emil som ser ut som något, rent anatomiskt, har gått hemskt fel. Han har ju tappat halsen?!?!?! #notsocool #sorrydude #Aforeffort


Jag och Emil smällde varsin burk av Ben & Jerry's, och sedan satt vi alla tre och diskuterade universum, solsystemet, jordens undergång, att ha djur/barn och slutligen om nästa Motala-år. Hur vi kommer göra, vilka som är bjudna, och hur vi ska bo. Känner redan att jag är toknöjd med att vara en del av detta.

Men.... 

Idag åker vi till Nypan igen, och imorgon åker jag tillbaka till Paris en månad. Sammanfattningsvis är jag så otroligt nöjd med mitt val att följa med! Det har varit en riktigt klassisk svensk sommar, med varierande temperatur, sena solnedgångar, kallt badvatten och underbara grillmiddagar.


16 kommentarer :

  1. Kul att läsa om hur du har haft det! Och vad härligt att Emil har roliga vänner som du gillar, det kommer bli en kul höst i Nypan då :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får hoppas det! Men samtidigt tror jag det kan vara svårt att förlita sig på hans vänner. De är ju liksom.. HANS. Den riktiga utmaningen blir att träffa egna.

      Radera
  2. Låter verkligen som en toppenbra vecka! Det ut som ni haft mycket sol dessutom :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tisdag, onsdag, lördag och söndag var klockrena soldagar, fredag lite mulet och måndag trist... Men jo, det hade DEFINITIVT kunnat vara värre! :D

      Radera
  3. Fy vad mysigt!!!! Riktigt somrigt :') Kul att hänga lite mer ned Emils vänner?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var absolut kul, men det är fortfarande rätt uppenbart att de inte är mina vänner. Alltså, vi kommer ju asbra överens och jag tycker verkligen om dem som personer, men de kommer ju alltid vara mer Emils vänner än mina. Kan bero på att jag har rätt svårt att skapa *starka vänskapskontakter* också. Jag är inte superlätt att klicka med, alltid, även fast jag alltid är trevlig och så.

      Radera
    2. Jag förstår, sådär är det ju! Om det finns någon du intuitivt känner mer för kanske du kan försöka skapa en egen relation med den personen, dock? Typ ta en fika med bara hen. Jag har hängt med murres vänner på tu man hand, framförallt i början, för att försöka skapa något eget med den personen (sen har jag en speciell syn på vänner liksom tycker det är otroligt viktigt och har alltid haft starka vänskapsband). Såklart är det, och kommer alltid vara, mest murres vänner, men känns ändå fint att skapa något eget med de personer som är så viktiga för honom.

      Hur känns det med att hitta nya vänner i nypan sen? (Såg svar på kommentar ovan). Har du någon tanke på hur du ska göra det (eller ska du bara ta det som det kommer och hoppas att de passerar din väg liksom)?

      Radera
    3. Jag kan ju försöka, men just nu känns det så "tillgjort" och konstigt. Typ om jag skulle börja skriva till en av hans killkompisar och ba "tja, ska vi hänga lite?" så känns de som att de skulle börja undra varför det inte var Emil som skrev, eller varför inte han är med i ekvationen. Kanske jag inte blivit tillräckligt bekväm med dem än? Eller behövs det ens? Är jag bara feg? MY, HUR GÖR MAN?!

      Och det här med nya vänner.. Jag tänker mig att jag får en hel del gratis genom jobbet, men mer har jag inte vågat tänka efter. Kanske får bli ett sådantdär creep som talar med främlingar på gatan igen, som i början här i Paris. :P

      Radera
    4. Ååååh jag fattar känslan. Men som svar på hur man gör så tror jag att man bara måste kasta sig in. Du kan ju vara helt transparent, lättaste kanske är att nästa gång ni hänger när Emil är närvarande typ säga så att det vore fint att hänga själva, ta en fika eller liknande, för att lära känna varandra på tu man hand.

      NU måste jag läsa ditt senaste inlägg (ivrig) då det känns som att det bygger vidare lite på det här, kanske fortsätter kommentaren där haha <3

      Radera
    5. Hm... Kanske vågar. Kanske. Men inte om Emil är i närheten. Superpinsamt ju. Hahaha, man märker ju verkligen hur O-REDO jag är för detta :'D

      Radera
  4. Emelie är tillbaka! :) Kul att ni har haft det så mysigt! :) Vad ska du göra den sista månaden i Paris?
    // U.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh!! Vad glad jag blir när du skriver så! :D
      I Paris ska jag jobba på deltid två veckor, sedan BAAARA BARA BARA promenader för hela slanten! Åh, vad jag längtar! :D

      Radera
  5. Vad härligt ni verkar ha haft det! Och vad fint att få läsa blogginlägg från dig igen. Hoppas att den sista månaden i Paris blir bra, så att du kan ta Nypan med storm i höst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så jag har varit saknad? Det känns riktigt fint att höra! :D Och jag hoppas detsamma, och kanske även att jag blir lite "mätt" på Paris så att det inte kommer bli så jobbigt att lämna det.. ;)

      Radera
  6. Har verkligen saknat dina inlägg, Emelie! <3 Det ska bli så roligt att få följa dig i höst också när du gör din Ptp - är själv psykolog på BUP nuförtiden :)
    Många kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack!!! Åh, är du? Var då någonstans? Jag är superimpad!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)