Lösenord

torsdag, juli 13, 2017

Louvren, milkshake och varm baguette från Carton

Onsdagen, och 16:e dagen på vår gemensamma Paris-semester. Eftersom det nu bara är 3 heldagar kvar innan Emil ska åka hemåt igen, så satte vi fart på aktiviteter vi vill hinna uppleva innan han åker. Dessutom är jag så nervös och pirrig över den hemliga present som han ska få precis innan avresa, och jag är så spänd att jag knappt kan hålla mig från att berätta vad det är för honom! Men. Hittills har jag lyckats bra!

Åter till historien: Denna dag bestämde vi oss för att besöka Louvren, som länge stått på Emils bucket list. Vi vaknade upp, gjorde oss i ordning och köpte frukost på vägen. Ost-&-skinkbaguette och en cookie.


Vilket båda smakade bra! Cookien speciellt. Så seg och gojsig, med både vit och ljus choklad. Fullpott!

Efter en kvart var vi framme vid glaspyramiden och ställde oss i kön. Det stod att det skulle ta två timmar, men kön rullade på så fint att vi inte kan ha stått mer än en timme i kön. (Obs! Emil bör få all cred för nästkommande bilder).


Inuti var det fullt med folk, och jag som aldrig varit en kulturnörd tyckte väl mest att väggarna och innertaken var det mest imponerande.


Men det största skälet att besöka Louvren, det är - och kommer nog alltid att vara? - Mona Lisa. Det var ju det som Emil ville se allra mest. Vi kom in i det fullsmockade rummet med besökare som pressade sig fram mot den minimala lilla tavlan, och Emil lyckades få in två zoomade bilder. Ingen av oss hade lust att armbågas med aggressiva tyskar eller få japanernas systemkameror i ryggen.


För er som glömt hur hon ser ut - här är hon. Inget speciellt egentligen. (Men sedan är jag ju ingen kulturnörd heller) (plz bränn mig inte på bål).

Annars då? Jo, vi såg en sfinx och en mumie. 


En feja av sten och sedan två stencoola fejor. 


Det roligaste jag fann på Louvren var miniatyren av det kolossala museumet, som tidigare varit både galleri, arkiveringsplats och kungaresidens. Då ser man ju min kulturella nivå: Jag gillar att leka med dockhus.


Men, för att ge en lite rörligare bild av hur det såg ut:


Det bästa i hela Louvren var att paus-hångla mellan zickzackandet av andra - till synes mer - kulturella kisar än oss.
Vi var så otroligt klängiga på varandra hela dagen. Kunde liksom inte sluta pilla.
Jag tror vi båda var rätt lättade när vi kom ut därifrån - om än otroligt trötta. I alla fall jag. Kändes som jag skulle somna gåendes, och längtade inte efter något annat mer än att kunna komma hem och gosa med honom. Gärna i horisontellt läge (och jag menar kramas nu, inte något annat, era snuskhumrar!).

Men ack - mina planer matchade inte dagsformen, och jag hade bestämt kompisdejt med Loïc klockan 16. Medan Emil gick och vilade i studion så stack jag och mötte upp min franske vän, och vi gick till ett av hans favoritställen med 50-tals-design: HD Diner.


Jag fick in en vaniljmilkshake (så milkshake-galen på sistone!) och själv tog han en Kinder Bueno-milkshake, en brownie med glass samt en Pepsi med körsbärsssmak. Han var lite hungrigare än mig. Jag var mest sömnig.


Vi satt där en timme eller så och pratade om vad som hänt under veckan, skvallrade hit och dit och skrattade lite åt den idioti som vissa människor ägnar sig åt. Ibland är det riktigt roligt att vara elak. I alla fall med en vän som är minst lika bra på det som en själv.

När vi ätit/druckit upp tog vi en promenad, och jag gick förbi det boulangerie som Emil fattat mest tycke för. Där köpte jag oss en varm, nygräddad baguette, kindpussade Loïc adjö och skyndade mig hem.


Så fort jag kom hem langade jag över den redan förgnagade baguetten *inte helt oskyldig* till Emil och tjoade "ta en bit! den är fortfarande varm!" och utan att tveka bet han tag i den mjuka, men samtidigt knapriga baguetten. Jag tror jag blev lite mer kär i honom, där och då.

Resten av kvällen åt vi baguette, tittade på Supernatural, spelade, bloggade och åt choklad. Och snackade skit. Och smidde planer.

Till exempel att idag ska vi åka till Disneyland!!! 

10 kommentarer :

 1. Alltså åh, blir typ kär i ditt liv! Så himla mysigt och drömmigt :) Klart att det inte alltid är så bra som det verkar på en blogg, men ändå i det stora hela verkar det såå underbart! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. MEN SÖTE! Jag kan nog faktiskt påstå att även jag är kär i mitt liv just nu... För tillfället har det det OFÖRSKÄMT bra (semester och förälskelse och allt), och jag antar att vi alla har sådana perioder, både bättre och sämre. Men såklart finns det mindre bra saker jag inte skriver allt om hela tiden också, men i det stora hela känns det verkligen som det låter <33

   Radera
 2. Andras idioti är ett utmärkt samtalsämne för en kompisfika! Om idioterna själva inte hör något blir de ju inte sårade. Plus att de säkert tycker att vissa saker man själv gör är idiotiska och alltså i sin tur sitter och skrattar tillbaka. (Jag avhandlade själv andras idioti med en av mina bästa vänner i söndags och det var en mycket trevlig stund :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, gillar hur du beskriver det. Känns lite lättare att diskutera andras idioti med ditt stöd, faktiskt. Ibland behöver man vara lite aggro på någon annan för att avreagera sig. Bättre än att slå på saker, eller ännu värre - andra.

   Radera
 3. Spännande med presenten till Emil! Kommer vi läsare få veta vad det är för något sedan? :)

  Är förövrigt avis på ert Milka-förbrukande! Jag och min pojkvän har letat hela sommaren överallt (!!!) efter Milka men det verkar omöjligt att finna i Sverige. Tips på vart vi kan leta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ABSOLUT att ni får!! Men inte förrän han fått den - det är en överraskning och jag våååågar inte riskera att han läser det i förväg... :')

   Åh! Visst är Milka gottt? Var är det du ätit det innan? Jag har tyvärr ingen aning om var ni kan finna det, men Emil föreslår Lidl. De brukar ha tyska produkter, menar han. Har ni kollat där? :)

   Radera
  2. Vi har redan kollat där, men kan vara värt att kolla igen! Tror jag har hittat det på typ Hemmakväll innan, och i Danmark :)

   Radera
  3. Aaah, ja, det är en sådan lottdragning huruvida vissa butiker köper in eller inte.. :/ Tror kanske det kan finnas på VISSA Lidl/Hemmakväll osv osv, men inte i alla. Typiskt franchise.

   Radera
 4. Ahhhh, Disneyland! Vill läsa ALLT om det besöket sedan! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägget är UPPE UPPE UPPE!!!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)