Lösenord

lördag, juli 01, 2017

Han ville helst inte att jag skulle raka hans rygg...

Igår tillbringade vi i princip hela dagen instängda i den lilla studion, i och med att himlen utanför erbjöd ett konstant nedfall. Ändå lyckades jag locka ut Emil för att handla frukost - helt själv! Förstå min stolthet när han kommer in med en halv traditionell baguette och två croissanter, som han beställt - helt själv, på franska!


Medan vi åt så pratade vi om vad som hänt kvällen innan - varför vi reagerat som vi gjorde, vad vi önskar och behöver av den andra i en sådan situation, vad vi önskar och vill att den andre parten gör när vi har en konflikt som den igår, och hur vi kan se till att lära oss vad som hänt till nästa gång. Efteråt kändes det... Mycket bättre.

Sedan låg vi i sängen, sida vid sida, helt tysta i nästan en timme. Det drar verkligen musten ur en att vara emotionellt medveten och analyserande.


Resten av dagen flög som av sig själv. Jag tillbringade hela dagen i pyjamas (aka. Emils t-shirt) och Emil i underkläder. Vi försökte påbörja en ny serie (det gick sådär), laga köttfärssås till middag utan kryddor (det blev inte gott), äta köttfärssåsen framför en film (det gick helt okej) och sedan åt vi choklad (det, däremot, gick helt superbt!).


Sedan hade vi tråkigt ett tag också. Jag tror jag frågade minst fem gånger "men vad vill du gööööra då?" och föreslog allt från att raka hans rygg till att träna akrobatik, medan hans förslag räckte så långt som att bygga ett torn av toarullar. Olyckligtvis hade vi inte tillräckligt med toarullar.

I slutändan låg vi sida vid sida i sängen - jag bloggandes, och han spelandes. Vid 21:30-tiden, däremot, fick vi feeling för att få ut och ta ett glas. Vi började med att ta selfies i den nyrenoverade hissen.


Och sedan utanför byggnaden!  Fast klart, alla blev inte lika bra... 


... Bevismaterial #1. Vem är det där miffot?! Hur lyckades jag göra så med ögonen?! Ser jag ALLTID ut så?


Emil hotade till och med att sätta det som sin nya profilbild. Haha, hade nästan blivit rädd, om jag inte visste att vi båda känner inre avsmak för par-profilbilder.

Miffon åsido. Vi gick en stund runt i ett skymmande Paris, och slutligen hittade vi en uteservering som föll oss i smaken. Vi slog oss ned och beställde in varsin alkoholfri drink (en mango-banan-historia och en smultron-ananas-historia). Är fortfarande inte bekväm med att dricka alkohol, eftersom jag inte tycks kunna njuta av det ändå. Det är ju tokäckligt.

Vi beställde in pommes också. 


Och lekte en kort ritlek. Sedan betalade vi för oss, och tog en nattpromenad i kvarteren Saint-Germain-des-Prés. 


Nattpromenaderna är nog något av det jag kommer sakna mest med att Emil inte är här längre... Medan vi promenerade så stannade vi och kysstes på gatan, hittade tre nya Milka-sorter i en liten butik (varav två slukades redan samma kväll) innan vi gick hem och såg på film.

Vi somnade inte förrän vid tre, vilket gjorde att idag vaknade jag inte förrän... Efter 11! #vändapådygnet
Nu har jag verkligen kommit in i fransk tid gällande middagsbehov och annat. Tänka sig!... Och ikväll ska vi ut och äta middag med Loïc! Det ska bli en spännande språkbarriär att bräcka.


ps. sorry för clickbait-rubriken *hehe*

8 kommentarer :

 1. Om du inte gillar alkohol finns det absolut ingen idé i att dricka det säger jag. Jag drack för att alla andra gjorde det mellan typ 17-23. Sedan insåg jag att jag varken tyckte det var gott eller att jag tyckte det var kul att vara onykter. Alltså inte ens lite småberusad. Så fort alkoholen började kännas tyckte jag det blev obehagligt. Så jag slutade dricka. Så skönt!
  Däremot älskar jag smaken av punsch, whiskey, rom etc i bakverk och sötsaker. Så länge det inte smakar alkohol också. Punschpraliner är bästa godiset ever! Och rom/russin-glass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100% medhåll här borta! Älskar romglass och punschrussin och allt liknande i glass. Däremot gillar jag inte praliner med likör - tycker konsistensen blir så äcklig när det är en VÄTSKA inuti chokladen.. *ryser*.. Men annars så. Vill man inte dricka alkohol ska man definitivt avstå - det gör vi rätt i!

   Radera
  2. Ja, nej de där vätskechokladen är ingenting jag gillar heller. Tror det har att göra med att vätskan ju har alkoholsmak och inte bara det där göttiga andra, om du förstår hur jag menar.

   Radera
  3. Jo, det förstår jag fullt och fast. Då håller vi med varandra även på den punkten! :)

   Radera
 2. Hahaha skrattade högt åt bilden! Älskar inzoomningen du är ju för rolig alltså ❤️😭 Känner igen det där med emotionell anspänning och att vara närvarande. Känner mig helt dränerad efter liknande episod med B. Skönt att bu kunde andas ut lite i nattliga Paris 🌟 Drömde häromdagen att jag av en händelse hamnade där och skrev till sig att jag var där! Jag smsade dig och vi möttes upp för att äta kladdkaka-ish någonstans och sen vaknade jag. Typiskt jobbigt. Hoppas det händer irl very soon 💕🌟 miss u. Puss från Emsi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hhahaha, åh bebe, så du är underbar!! Älskar att kunna få dig att skratta <3
   Och jag saknar dig så mycket också, och tänker på när du var här och vi besökte Opéran och allt. Så fina minnen <3 Puss puss puss! :*

   Radera
 3. Haha, alltså bilden där du tittar vindögt upp på Emil :D Fnissade även åt det där med att känna inre avsmak för par-profilbilder, jag förstår exakt vad du menar :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)